2019, Június hó főbb spirituális napjai!

Június 1: Pradosha Vrata, Siva napja. A napnyugtakor végzett lelki gyakorlatok különleges hatással bírnak.

Június 2: Szavitri napja. Szavitri ezen a napon szerezte vissza férjét Jamától, a Halál Istenétől. Ezen a napon a hölgyek szoktak felajánlásokat tenni a partnereik várható hosszú életéért.

Egyébként Szavitri története talán az egyik legismertebb bonyodalom a Védákból. 34 film adaptáció készült belőle, többek között Német és Olasz rendezésben is, de készült belőle opera Angliában, és Illés Endre könyvének alapján magyar rádiójáték is olyan sztárokkal, mint Básti Lajos és Darvas Iván, sőt itthon még tv filmet is készítettek a történetből Szokolay Ottó és Juhász Jácint szereplésével.

Június 3: Újhold.

Június 4: Mritju Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve!

Június 5: Sziddha Jóga. Bármit is teszünk azon áldás van és könnyebben sikerül.

Június 6: Mritju Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve!

Június 9: Bhanu Szaptami, egy ritka nap, amikor különlegesen áldásos ha teszünk az egészségünkért! 

Június 10: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint. Tegyünk az egészségünkért!

Június 12: A Gangesz napja. Miután a Védikus kultúrában a Tejutat látják a Gangesz égi folyamának, azt a napot is megünneplik, amikor a Gangesz alá szállt a mi kis bolygónkra. Ez a nap az.

Június 13: A harcosok böjtje, tartózkodjunk a gabonaféléktől. Ez az év legfontosabb jógaböjtje. Amennyiben ezt a fogadalmat betartjuk, az elmúlt év összes jógaböjtje, azok is, amelyek nem sikerültek, betartottnak számítanak.

Június 14: Ráma Dvadaszi is. A Rámajána nagy eposz azzal kezdődik, hogy Ráma édesapja, Dasarath különleges felajánlásokat tesz meg, hogy végre gyermeke szülessen. Ez volt az a nap. Majd röpke 9 hónap után megszületett a Jóisten, mint a fia. Szóval ez egy elég különleges nap. Mritju Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve!

Június 15: Pradosha Vrata, Siva napja. A napnyugtakor végzett lelki gyakorlatok különleges hatással bírnak.

Június 17: Telihold. Sznána Játra.

Június 18: Mritju Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve!

Június 19: Sziddha Jóga. Bármit is teszünk azon áldás van és könnyebben sikerül.

Június 21: Nemzetközi Jóga nap.

Június 22: Reggel 10 órától a Kali/Silat alapú botvívás tanfolyam 2. alkalma, kint a Feneketlen tónál! Mivel ezen alkalommal a közepes távolságban használt technikáit fogjuk gyakorolni, frissen csatlakozókat is várunk szeretettel. Egyébként reggel 9-től én, Baktai Ádám már ott leszek, hogy fogadjam a frissen csatlakozókat és esetleg kicsit átvegyük az első alkalom technikáit!

Június 22-24: Mritju Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve!

Június 25: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint. Tegyünk az egészségünkért! Sziddha Jóga. Bármit is teszünk azon áldás van és könnyebben sikerül.

Június 27-28: Sziddha Jóga. Bármit is teszünk azon áldás van és könnyebben sikerül.

Június 29: Kurma napja. Krisna egyik inkarnációjának megjelenési napja. Kurma a nyugati égtáj uralkodó Istensége, ezen a napon lenne a legideálisabb az itt megtalálható yantrát kinyomtatni, és otthonunk/üzletünk/irodánk nyugati falára kitenni.

Június 30: Pradosha Vrata, Siva napja. A napnyugtakor végzett lelki gyakorlatok különleges hatással bírnak.

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük