Akaratom ellenére Május 28-án tantrikus gyakorlásba kezdtem!

Ez úgy volt, hogy még korán reggel bele ittam egy üveg aloe verás üdítőbe, amit a kocsiban találtam. Mint férfi ember, 3 hatalmas korty után döbbentem rá, hogy valami nincs rendben. 

Mint később kiderült a kisebbik fiam bele pisilt az üvegbe, mert dugózás közben már nagyon kellett neki. Azt nem sikerült kiderítenem, hogy volt-e aloe cucc is az üvegben a bele pisiléskor, vagy tisztán húztam meg az anyagot.

De megnyugodtam, hiszen benne van belőlem, így csak egyenlítettünk azzal, hogy  most már bennem is van belőle.

De vissza térve a témához, mint azt sokan tudjátok, a bal kezes tantra egyik alap gyakorlata a Pancsa Makára Púdzsa, vagyis az 5 M betűs imádat. 

Ez az 5 M betű a:

 • Madya, azaz bor.
 • Mamsza, azaz hús.
 • Mala, vagyis a test által kiválasztott felesleges anyagok.
 • Maithuna, vagyis szex.
 • Múdra, vagyis rituális mozdulatok gyakorlása.

Természetesen ez nem a leghétköznapibb lelki gyakorlatok egyike még Indiában sem, de rövidre vágva a sztorit, az egész arról szól, hogy a fent említett kellékekkel lelkigyakorlatokat végző gyakorlók, azt mélyítik el magukban, hogy ők nem ragaszkodnak a materiális világ jelenségeihez.

Legyen az kellemes vagy egészen borzasztó, hiszen a szexet sem “csak” gyönyörű élő emberekkel gyakorolják, hanem becsúszik egy kis nekrofilia is ebben a tantrában. De az evészetben sem ragaszkodnak a finomabbnál finomabb ételekhez, hanem néha becsúszik egy kis korpofília is, meg némi nemű pipi-pupu fogyasztás is!

Szóval ők nem ragaszkodnak a világhoz mert az csupán anyagi, és ők, mint lelkek nem éreznek sem kötödést, sem borzongást egy materiális megnyilvánulás irányában.

De persze ezt csak viccességből írtam le nektek, hogy informálódjatok, India extrém spirituális gyakorlatairól is!

De valójában az igazi tantrát, még aznap, de órákkal később sikerül megélnem, miközben Diósd felé robogóztam! Olyan szinten elkezdett ömleni az eső, hogy még a Tétényi utat sem sikerül elhagynom, de már totál át voltam ázva. Így arra gondoltam minek félrehúzódni, itt az ideje, hogy kipróbáljam a jóga pudingot. (Tudjátok a puding próbája az evés!)

Szóval úgy döntöttem, hogy puding testem jógával fogom ellenállóvá tenni a teljes átázással szemben, a lehűlő idővel szemben és a menetszéllel szemben.

Semmiféle nagy varázslást nem csináltam, csak a légzésemet a jobb orrlyukamra irányítottam, hogy végig Szúrja Bhédana légzést csináljak, felhúztam és megtartottam a teljes alsó bandhát, (magyarul felhúztam a fenekemet, a gátamat és az urogenitális diafragmámat is), valamint felváltva énekelgettem magamban a Brahma Yajna mantrát, ami Agnihoz, a tűz Istenéhez szól és a Ram mantrácskát, ami szintén a tűzhöz szól. 

Az utat 27 perc alatt sikerült megtennem. A szoborpark előtti Shell kútig egyáltalán nem éreztem a bőrömön az átázott ruha érzetét. Utána is csak a jobb alkaromon éreztem, és az út végéig sehol máshol. Pedig komolyabb zuhé volt, és lejtőn lefelé azért megy a robogóm 60-70-et is. Szóval a menetszél és a kiadós eső sem áztatott teljesen el, hála egy-két jóga gyakorlásnak és mantránk.

Most azt várom, hogy lerobbanok-e vagy sem. Ez 5 napja volt, és még mindig várom a megfázás első tüneteit.

Persze a történethez az is hozzá tartozik, hogy a jóisten szeret engem, és csak Diósdon a piros lámpánál fogyott ki a benzinem, a MOL kúttal egy vonalban, szóval extra robogó tolás nem volt benne a kísérletben.

És valójában így alakult ki a tantrikus irányzat is a Védikus rendszerben. A gyakorlók elkezdtek kipróbálni dolgokat, és aminek érezték a fizikai hatásait, azokra több hangsúlyt raktak.

Kb. mint ahogyan kialakult a brazil jiujitsu is. Brazil fiatalok elkezdték megtanulni a tradicionális jiujitsut egy japán mestertől, majd amit túl körülményesnek, vagy bonyolultnak találtak elkezdték kihagyni a gyakorlásból. És amit meg hasznosnak és egy éles szituációban alkalmazhatónak találtak, azokra több hangsúlyt fektetek. Valószínű, hogy a brazil jiujitsu a tantrája a tradicionális japán jiujitsunak is! 

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Azóta már eltelt több év, és jelentem akkor nem robbantam le. Tehát ér az, hogy jógával és mantrázással fűtsük magunkat!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Blog/Gasztro Blog, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

One Response to Akaratom ellenére Május 28-án tantrikus gyakorlásba kezdtem!

 1. Nita szerint:

  Indul tantra jóga kezdő tanfolyam?
  2023.05.05.van.
  Köszönettel:Nita

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük