Bhanu szaptami, egy nap amikor nagyon áldásos tenni az egészségünkért…

Ez egy ismétlődő nap a Védikus Kalendáriumban, de évente kb. csak 4-5 alkalommal van ilyen.

Ez a jelenség akkor áll elő, amikor a Vasárnap egybeesik a 7. Hold nappal, az Új vagy Telihold után.

Mindez azért, mert az összes bolygó közül a Nap számít a bolygók királyának. Míg a 7. Hold napot Indra az Istenek királya uralja. Így amikor a 2 uralkodó hatás összetalálkozik, akkor különlegesen erős hatások keletkeznek. És mivel a bolygók közül a Nap uralja az egészség területét a Védikus asztrológiában, így ez nap különlegesen jó hatással bír az egészségünkre. Maga a Bhanu név, a Nap neve, egy a Nap 12 fő nevéből!

Szóval ez a nap kiváló arra, hogy tegyünk az egészségünkért. Nagyon-nagyon kiváló nap.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

One Response to Bhanu szaptami, egy nap amikor nagyon áldásos tenni az egészségünkért…

  1. Zsuzsanna szerint:

    Ma már megittam a Thriphalamat, bevettem a Tulasi kapszulákat, és fogadtam a Születésnapi köszöntéseket. Igen, ez egy tökéletes nap ápolni testet és lelket egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük