Bhanu szaptami, egy nap amikor nagyon áldásos tenni az egészségünkért…

Ez egy ismétlődő nap a Védikus Kalendáriumban, de évente kb. csak 4-5 alkalommal van ilyen.

Ez a jelenség akkor áll elő, amikor a Vasárnap egybeesik a 7. Hold nappal, az Új vagy Telihold után.

Mindez azért, mert az összes bolygó közül a Nap számít a bolygók királyának. Míg a 7. Hold napot Indra az Istenek királya uralja. Így amikor a 2 uralkodó hatás összetalálkozik, akkor különlegesen erős hatások keletkeznek. És mivel a bolygók közül a Nap uralja az egészség területét a Védikus asztrológiában, így ez nap különlegesen jó hatással bír az egészségünkre. Maga a Bhanu név, a Nap neve, egy a Nap 12 fő nevéből!

Szóval ez a nap kiváló arra, hogy tegyünk az egészségünkért. Nagyon-nagyon kiváló nap.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

One Response to Bhanu szaptami, egy nap amikor nagyon áldásos tenni az egészségünkért…

  1. Zsuzsanna szerint:

    Ma már megittam a Thriphalamat, bevettem a Tulasi kapszulákat, és fogadtam a Születésnapi köszöntéseket. Igen, ez egy tökéletes nap ápolni testet és lelket egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .