2019. Április hónap legfontosabb napjai…

Április 1: Mrityu Jóga, bármi újba kezdünk az nehézségre van ítélve.

Április 2: Sziddha Jóga, bármibe kezdünk az sikerre van ítélve. Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Április 3: Mrityu Jóga, bármi újba kezdünk az nehézségre van ítélve. Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Április 4: Mrityu Jóga, bármi újba kezdünk az nehézségre van ítélve.

Április 5: Ugadi vagy Gudi Padwa, ami nem más mint a Dél-indiai Újév. Ettől a naptól kellene elkezdenünk neem készítményeket fogyasztani, hogy sikeresen ki tudjuk méregteleníteni a szervezetünket. Sziddha Jóga, bármibe kezdünk az sikerre van ítélve. Újhold.

Április 11: Jamuna napja. India egyik legszentebb folyójának napja. Ezen a napon ünneplik meg azt, hogy a Jamuna folyó alá szállott e világba. Egyébként a Jamuna folyó Istennője a Nap Isten gyermeke, és az Ő fivére Jama, a Halál Ura.  A Bhakti kultúrában a Jamuna folyó rendkívül fontos szerepet tölt be, mert míg a Gangesz a megtisztulás és a rituálék folyója, addig a Jamuna a kegyelet és szeretettel kapcsolatos áldások helyek.

Április 13: Ráma Király születésnapja, aki a Rámajána eposz főhőse, Krisna egyik inkarnációja. Gyógyító Buddha nap, ezen a napon feltétlen tegyünk az egészségünkért.

Április 15: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Április 17: Mrityu Jóga, bármi újba kezdünk az nehézségre van ítélve. Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Április 18: Mrityu Jóga, bármi újba kezdünk az nehézségre van ítélve.

Április 19: Hanumán napja. Telihold.

Április 26: Mrityu Jóga, bármi újba kezdünk az nehézségre van ítélve.

Április 27: Gyógyító Buddha nap, ezen a napon feltétlen tegyünk az egészségünkért.

Április 30: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől. Mrityu Jóga, bármi újba kezdünk az nehézségre van ítélve.

Ájurvédikusan az április hónap kiváló hormon háztartásunk harmonizálására. Így hölgyeknek a Shatavari-t ajánlanám, egy egyszerű indiai spárgaféle gyökerét, ami abszolút harmonizálja az összes hormon funkciót, fiúknak pedig az Ashwagandhát, ami egy kiváló erősítő és stresszoldó is egyben. De azért vigyázzunk mert az Ashwagandha, főként tavasszal, komolyabban fickósít is.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .