8 hozzászólás

  1. Judit
    2011. március 2. szerda

    HARi, Ádám!

    Leírnád, hogy milyen élelmiszereket nem lehet enni a fehérje diétában és miket igen! Tudsz ajánlani kálcium tablettát?
    Jó erre a célra az olcsóbb szervetlen kalcium tbl. is vagy minőségi szerves kalciumot fogyasszun mindenképpen?

    Köszi, JUdit. 🙂

    Válasz

    • baktai ádám
      2011. március 2. szerda

      Hari,
      Természetesen majdnem mindenben van fehérje, de ha a húst, halat, tojást (tudom hogy ezeket te nem fogyasztod, de a teljesség kedvéért le írom), tejterméket, bab-lencséket, gombát, spenótot, banánt, avokádót és teljes kiőrlésű liszteket, kenyereket nem eszünk, akkor az már jó. Kalcimuból 500-500 mg a jó. Ahhoz, hogy a szervezetünk feldolgozza a fehérjét, kalciumot von el a testünktől, így ha zérózzuk a fehérjét és meég mellé szedünk kálciumot is, az minden gyulladást le visz.

      Hát igen, nyugaton a szervetlen kalcium forrás az általános. De ilyen rövid idő alatt azért nem tudunk meszesedét elő állítani vele. persze az indiai Mahayogaraja Gugglu az szerves, de azt itthon nem lehet kapni. De hosszú távra muszáj jó kalcium forrást kitalálni.
      Üdv,
      Baktai Ádám

      Válasz

  2. Ildikó
    2011. március 2. szerda

    Üdvözlöm!
    Az lenne a kérdésem hogy hány decilitert kell fogyasztani a görögszénateából tejserkentés céljából.
    Köszönettel: Ildikó

    Válasz

    • baktai ádám
      2011. március 2. szerda

      Szintén Üdv,
      Reggel-este 3-3 dl már nagyon jól beindítja a tejet. Gyomor meridián 18as pontjának nyomogatásával egybekötve, mármint nem ivás közben, hanem csak úgy, meg egész egyszerűen csodát tesz. Jó babázást,
      Baktai Ádám

      Válasz

  3. Lilla
    2011. december 23. péntek

    Üdv.
    A mellnővelő hatása mennyire intenzív?Mennyi idő után hat és mennyire?

    Válasz

  4. Lizi
    2013. november 20. szerda

    Ádám, ez nagyon jól összegző cikk erről a csodás kis magocskáról. Én a tea készítése során puhára ázott magocskákat is meg “nassolom” egy pinduri mézzel összekeverve. A magokat az áztatás során egy nyákos (aloe-hoz hasonló) “burok” fedi be, amiben szintén sok értékes kincs van. Valamint általában velejáró jelenség, hogy az erős illóolajai miatt, 1-2 hét kortyolgatást követően a bőrön keresztül is párolog a jellegzetes , kinek szalma kinek istálló illat 🙂 De ez senkit ne tántorítson el 🙂

    Válasz

  5. Borbála
    2017. január 25. szerda

    Kedves Ádám! Mennyi magot tegyek hozzá 5dl vagy 3 dl vízhez? Köszönettel

    Válasz

    • Ádám
      2017. január 27. péntek

      3 dlhez kb. 1 teákanállal.

      Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Back to top
mobile desktop