Taoista Hosszúbot Gyakorlatok, Tai Chi órák, egyebek…

ayurveda 2014 nyarTündérek most szombatra terveztünk Taoista hosszúbot gyakorlást, és egy dolgot kérdeznék.

Általában ezt reggel 9-től 10-ig szoktuk megejteni, de mivel idén a melegben még nem nagyon volt érkezésem ezt tanítani, és valószínű, hogy már nem is lesz több ilyen óra az idén, nem lenne az úgy jó, hogy inkább 08.30-tól legyünk 10-ig?

Mert akkor lenne időnk le is írni a gyakorlatokat, és így egyből meg is lenne az egész nektek a későbbi gyakorlásaitokhoz. Ok? Persze az ár maradna ugyanaz.

És a Tai Chi is elsikkadt idén, így arra gondoltam, hogy azt lehetne évadzárónak a kinti órák szempontjából. Szeptember közepétől Október közepéig?

Ami azért is jó lenne, mert akkor a Taoista Jóga menete alatt kezdenénk, és akkor egyben le lehetne tudni a Taoista belső alkímiát. Természetesen ilyenkor szokott lenni árengedmény azoknak, akik egyszerre több oktatáson vesznek részt nálunk.

Egyébként csak azért van ekkora arcom, mert biztos, hogy inkább jövő tavasszal megyünk Ázsiába és nem idén ősszel. Valahogy az biztonságosabbnak tűnik, mert egy 1 éves azért csak eltudja magyarázni, hogy azért fáj a gyomra, mert lenyelt egy skorpiót, vagy azért mert gyomorszájon vágta a szomszéd kis kampó.

Szóval a sokat kérdezőknek elmondanám, hogy így majd még valamikor még lesz 1 Shiatsu tanfolyam, 1 Vasztu és egy 7 alkalmas kis mini asztro tanfolyam is. Jövő tavasszal már nem lesz idő egy újabb Pancsakarmára, de azt idén még egyszer megejtjük.

Hú, ez tömény lett, de ha akartok, írjatok nekem még további infókért, meg igyekszem mindent időben feltenni a Kutir oldalára.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük