A 10 milliószoros nap alkalmából…

DSCF1472Először is azt elfelejtettem megosztani, hogy ma, 2015. Július 20-án a Dharmacjakra napon, a leghatékonyabb szakasz a 13.03 és a 15.43 közötti szakasz, hogyha valami nagyon fontosat szeretnénk elindítani az életünkben.

Valamint, arra gondoltam, hogy ez lenne a legkiválóbb nap még némi nepáli segítségnyújtás ötletelésre. Nekem is volt 2 kisebb szabású elképzelésem, de a nagy ötlet nem az enyém, de nagyon jó.

A két kicsi így szól:

 • 2007 óta 8 alkalommal voltam Nepálban, és nem vagyok egy hatalmas fotós, de vannak nagyon jó fotóim. Arra gondoltam, hogy ezeket feltenném a netre, és adományokért le lehetne stoppolni képeket. Ezek lekerülnek az oldalról és, akkor lenne olyan fotótok Nepálról, ami senki másnak nincs. Meg persze ki lehetne nyomtatni a képeket, és ha akarjátok, akkor alá is írnám a képeket, dátummal, amikor készültek, stb., még nincs teljesen kiforrva az elképzelés. Drága barátaim az Eszter és az Ádám már szóltak, hogy ők segítenének, szóval a netes izélést amúgy is az Ádám csinálná, és majd az ő kapacitásukon múlva kiderül az is, hogy majd mi kinyomtatjuk-e a képeket, vagy ti megkapjátok nagy formátumba, ami nyomtatható, stb.
 • A második, hogy csináljunk-e egy pólót, ami persze a nepáli segítségnyújtással kapcsolatos lenne, és azzal kalapozni egyet Nepálért? Azon is pl. lehetne az első adomány gyűjtés dátuma feltüntetve, mint első nemzetközi jóganap, vagy lehetne a nagy ötlet dátuma is.

És akkor, íme a nagy elképzelés:

Nem tudom pontosan, de biztos, hogy az évek alatt sikerült több száz embernek úgy átadni tudást, amit már ők is alkalmazni tudnak, legyen az asztrológia, ájurvéda,  shiatsu, jóga, vasztu, reiki és egyebek. Mit szólnátok egy hatalmas nyílt naphoz, összejöhetnénk akár a Kopaszi gáton, és jöhetnének vendégek és érdeklődők, meg mi kezelők és mehetne a tanácsadás, beszélgetés vagy tarthatnánk nekik akár egy személyes jóga órákat is, stb. Mindezt adományokért, amit aztán Nepálba küldenénk el.

Mert milyen frappáns lenne, hogy mondjuk 37 asztrológus, 29 ájurvéda tanácsadó, 45 zen shiatsu tudor, 39 jóga tanár, 12 vasztu elemző, 25 reiki kezelő mind egy helyen, érted, és persze mi meg azt kérjük cserébe tőled, hogy segíts egy kicsit Nepálnak? És persze lehetne nem csak tőlem szerzett tudást is bedobni a közösbe, mert míg mondjuk a Kertész Gabi és a Kivágó Robi tök jó asztrológusok, de a helyszínen azért védikus asztrológusból lesz több is, így ők bedobhatnák a numerológiát és a tarot elemzés képességeiket.

Repertoár bővítés végett.

De ha persze sikerül olyan sztárokat is elhívni, mint pl. az Ambruzs Szabolcs, a Ferge Laci vagy a Horváth Ádám barátaim, akkor lehetne kungfu, aikido vagy ninjutsu edzés is a nap folyamán.

És ez lehetne jó a kezelőknek is, ismertség szempontjából, és természetesen ez valami giga-szuper asztrológiai napon lenne, tehát azok, akik ezen a napon lépnének ki a nyilvánosság irányába, egy borzasztó jó napon kezdenének bele az áldásos tevékenységeikbe. Hm?

Most nagy értékelném a megosztást, a hozzászólást, vagy már eleve a jelentkezést kezelőnek. Nagyon köszönöm. 

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

2 Responses to A 10 milliószoros nap alkalmából…

 1. Vajda Márta szerint:

  Kedves Ádám!

  A kisebbeket is, de a “nagy ötletet” kiválónak tartom, a megrendezés dátuma lehet november 3. az idei negyedik tibeti 10 milliószoros teremtő nap.
  Sok sikert a szervezéshez, kíváncsian várom a fejleményeket.
  Üdv. Vajda Marta

 2. Kovács Tibor szerint:

  Hari Ádám!

  Nagyon szívesen elmegyek akár Reiki terapeutának a megadott helyszínre és szeretnék némi adományt is adni Nepálnak. Részemről az időpont a lényeges, hogy tudjam mikor, hova kellene mennem, hogy előtte időben egyeztetni tudjak a munkahelyemen, abban az esetben, ha akkor dolgoznék.

  Tibi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük