A Június 20-án kezdődő Védikus Asztrológia mini tanfolyam menete és elvei…

medieval_astrologyElőször is azt szeretném lefixálni, hogy ez a 7 alkalmas tanfolyam teljesen nulláról indul. Tehát az első 1-2 alkalom még azoknak is szórakoztató lehet, akik csak olyan mostanában gyakorta használt szavakkal szeretne tisztába kerülni, mint aszcendens, 3. ház ura a hetedik házban Jupiter a Rák jegyében, stb.

Képzeljétek el tavaly a google nyilvánosságra hoztam, hogy mely kulcs szavakra kerestek rá a legtöbben szép kis hazánkban, és a “élet nagy dolgai” kategóriájában a “mi az aszcendensem” volt a 3. leggyakoribb rá keresés. Szóval nagyon népszerű az asztrológia az összes javával és veszélyével, így azt mondanám, hogy az első 2 alkalom az alapok alapjainak lefektetésével fog kezdődni, ami minden asztrológiai rendszer alapja is egyben, legyen az a nyugati, a kínai, a tibeti vagy éppen a védikus.

Szóval onnan fogunk elindulni, hogy miként működik az asztrológia a valóságban, tehát némi csillagászattal kezdünk. Mert sokkal könnyebb megérteni az asztrológia működési elvét, ha látjuk magunk előtt, hogy pl. miként működik az egész az égbolton, és akkor az olyan kifejezések, mint retrográd bolygó, bolygó együttállás, stb. mind egyből értelmet nyernek. De még az olyan végtelen egyszerű, de hasznos események is, mint pl. az évszak váltások, és az időjárás összefüggési az asztrológiával kapcsolatosan is érthetőbb lesz.

Ezt hívják elvrendszeri oktatásnak a Védákban, és persze majd azért jó lenne, ha otthon átnéznétek hétről hétre az átvett dolgokat, de nem lesz magolás, mert Védikus oktatás alapja a megértés és nem a bevágás. 

Persze úgy is lehet tanulni, hogy be magoljuk azt, mit jelent Nap a Kosban, a Bikában, az Ikrekben, stb., és ezt minden bolygóra vonatkozóan, de akkor csak a memóriánk fejlődik, de a megértésünk nem. Egyébként nagyon nehéz is megtanulni az össze variációt a 9 bolygóra, ami a 12 házban és a 12 jegyben variálódhat, ami így 1296 szöveg lenne, nem beszélve a 27 csillagképről, amit a nyugati asztrológiában nem igazán használnak, de az indiaiban igen, mert úgy viszont máris 34, 992 szöveget kellene megtanulnunk.

De a Védikus oktatás szerint meg kell tanulnunk a 9 bolygó minden csínját és bínját, meg a 12 állatövi jegy értelmezését, meg a 12 ház jelentéseit és persze a 27 csillagkép jellemzőt is, de ez így még csak mindig 60 kategória és nem majd 35 ezer! Szóval elveket fogunk átvenni, és ha, a kombinációs képességeinket is fejlesztjük ez által, akkor az intuitív rálátásunk is fejlődik majd, mert ne feledjétek az asztrológia még a pálmalevél jóslás kialakulásának környékén Indiában meg lett átkozva, hogy csak akkor működik majd ha a tudásunkat és az intuitív képességeinket azonos erőviszonylatban használjuk.

És ne aggódjatok, a tanulástól, sőt leginkább az elvrendszeri tanulástól megjön az intuíció, mert ahogy a Védák mondják, tanulás nélkül az intuíció csak képzelgés, míg intuitív használat nélkül a tudás nem más csak száraz spekuláció.

És persze majd átvesszük az indiai asztrológia még másik 2 legfontosabb rendszerét is, a prasna és a muhurta asztrológiát is, tehát a kérdő horoszkóp és a megfelelő időpontok kiválasztásának rendszereit is.

Mindezt persze Baktai Ádám verzióban, sok duma, érdekesség és élményalapú oktatás, mert míg nyugaton sokszor az az oktatás alapja, hogy az kérdez, aki tudja, és annak kell válaszolni aki meg nem tudja, a Védikus oktatásban a tanárnak kell tolnia a dumát, és még szórakoztatóan is, hogy nektek legyen kedvetek a téma elsajátításához. 

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: A 7 alkalom előre meghatározott időpontjaiért és az árekért katt ide…

Olvasni való a Védikus Asztrológiáról:

Mi is az a Védikus Asztrológia?

Mi a különbség a Védikus és a Nyugati Asztrológia között?

Étkezés a Védikus Asztrológia szerint!

JP Morgan: A milliárdosság titka, legyen egy jó asztrológusod! 

 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

2 Responses to A Június 20-án kezdődő Védikus Asztrológia mini tanfolyam menete és elvei…

  1. Laborci Anikó szerint:

    Kedves Ádám, jelentkezem az asztrológia tanfolyamra. Elég a helyszínen befizetni, vagy más módja van? Anikó

  2. Visszajelzés: Július 3-án újra lemegy az Asztrológia tanfolyam első órája, hogy még lehessen csatlakozni a tanfolyamhoz… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük