A bemelegítő Vasztu tanfolyam tematikája…

vastA Vasztu Shásztra tudománya a Védikus Indiában főként arról szólt, hogy miként teremtsünk harmóniát az otthonunkban, de mivel a fizikai világ törvényein alapszik, ha már értjük a rendszert, akkor használható boltokban és irodákban légkör vagy éppen forgalom javítóként is. Vagy akár raktárakban és tároló helyiségekben is pl. arra, hogy mi maradjon hosszan és mi legyen gyorsan tovább pörgetve. De akár iskolákban és múzeumokban is, hogy meg legyen az a nyugodt légkör, ami elengedhetetlen az tanuláshoz és az elmélyüléshez.

Szóval a Vasztu erről szól, megtalálni, hogy az általunk használt építményben mit szeretnénk elérni, majd ezután a Vasztu segítségével megteremteni a célt elősegítő hangulatot.

Ennek fényében az alap Vasztu tanfolyamon ezekről lesz szó:

 • Vasztu története a Védákban.
 • Vasztu Mandala, az égtájaknak megfelelő tökéletes elhelyezkedés.
 • Hogyan néz ki egy ideális Vasztu lakás/épület.
 • Területek és tengelyek a lakó területeinken.
 • Otthonunk arányai és kiszögelései az alaprajzot nézve.
 • Meghatározó erők: lejtők, tér, súly és víz.
 • De lesz szó a Vasztu és a Védikus Asztrológia összefonódásairól is.
 • És persze majd „kijutunk” a házainkból és beszélünk a föld minőségéről, a ház helyzetéről a telken belül, stb…

Valamint sok-sok szemléltető példát is átveszünk pl., hogy miért pont olyan amilyen a Kelet-Nyugat Magyarország működése a Duna végett, ami persze meghatározó Buda és Pest helyzetében is. Valamint arra is fény fog derülni, hogy miért Pilisvörösvár hazánk legmódosabb települése, de akár az olyan kézen fekvő dolgokra is kifogunk térni, mint pl. a Bertalan Lajos utca 16 homlokzata, ami kb. 3 perc sétára van tőlünk.

Ez a tanfolyam 2 alkalmas. A 2 alkalom díja 12,000 forint.

Egyébként ez a tanfolyam, egy teljes rendszer és mindent átívelő részeként is szerepel a Bhakti Kutir repertoárjában, itt erről is tudsz egy kicsit bővebben olvasni!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Vasztu, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

7 Responses to A bemelegítő Vasztu tanfolyam tematikája…

 1. Havas Maria szerint:

  Érdekelne, hogy mikor lesz Vasztu tanfolyam?

 2. Visszajelzés: Őszi és Téli Programok: Jóga kezdőknek, komolyan kezdőknek… | Bhakti Kutir

 3. Visszajelzés: Egy kérdést intéznék hozzátok tündérmacik… | Bhakti Kutir

 4. Sziasztok,
  Amennyiben meg lesz tartva a június 4. illetve 11-i tanfolyam, akkor szeretnék csatlakozni 🙂
  Köszönöm,
  Laci

 5. Visszajelzés: Június hónap főbb eseményei… | Bhakti Kutir

 6. Orosz Katalin szerint:

  Szia Ádám!
  Most akadtam rá az esti vasztu tanfolyamra! 02.16.
  Szeretnék jelentkezni!
  Hol lesz?
  Remélem sikerül időben megkapnom az indót!
  Köszi
  Kata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .