Szeptember hónap főbb eseményei és spirituális napjai…

ganesha orangeSzeptember 1: Újhold. Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Szeptember 2: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Szeptember 4: Szati, Siva kedvesének napja!

Szeptember 5: Ganésha, az akadályok elhárítójának napja.

17.30-kor Jóga tanfolyam indul, komolyan kezdőknek. Hogyan jógázzunk otthon biztonságosan.

Szeptember 6: A 7 Rishi napja, a 7 Szent napja, akiket a Göncölszekér csillagjaiként tisztelnek a Védákban!

Szeptember 9: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Szeptember 10: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Szeptember 12: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Szeptember 14: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Szeptember 15: Ananta, a Hatha Jóga Istenének napja. Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Szeptember 16: Telihold. Kezdődik az Ájurvéda alaptanfolyam. 17.00 órakor.

Szeptember 23: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Szeptember 24: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Szeptember 26: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Szeptember 28: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Szeptember 29: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Szeptember 30: Újhold.

Szeptember méregtelenítő praktikája: A gyomrunkhoz kötődő hónap. A világon két olyan anyagot találtak eddig a kutatások során, amelyekben van olyan enzim, ami képes újraéleszteni a gyomrunk nyálkahártyáját, és akár a felsebzett, felfekélyesedett területeket is képes begyógyítani.

Az egyik a nyers olívabogyó magjában van, a másik a nyers krumpli levében. Így reggelente éhgyomorra leküldeni egy saját öklünk nagyságú krumpli levét az egyik leghatékonyabb módszer a gyomrunk karbantartására, de ha ez túl kemény, akkor lehet persze gyomornyugtató teázgatást is bevezetni, lásd borsmenta, hibiszkusz vagy citromfű főzetek. Figyelem, szoptatós anyukáknak tilos a borsmenta tea fogyasztása.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük