SOS Ájurvéda recept, megfázás és mindenféle nyavalya ellen…

ginger honey lemonÁjurvédikusan onnan tudjuk, hogy beindul a tél, hogy elkezdenek változni a fények. Ahogyan a földünk északi féltekéje elkezd távolodni a Naptól, hidegebb lesz, és úgy tűnik, hogy a Nap veszít az erejéből. Így már nem tudja elpárologtatni mindazt a nedvességet és párát, ami a légkörben van.

Ezért a levegő páratartalma miatt a hideg érzetünk is erősödik, és mivel a hideg-nyirkos közeg a legideálisabb közeg a kórokozók tenyészetére, könnyebben összeszedünk nyavalyákat is. Sőt ilyenkor egy elég széles repertoárban össze lehet szedni nyákos, megfázásos bajokat, bánatokat a vírusostól a bakteriálisig.

Az Ájurvéda egy 4 komponensű csodaszerrel veszi fel a harcot ezekkel a nyavalyákkal szemben. Sőt ezt a 4-es keveréket „nemcsak” a már beütött krach ellen lehet bevetni, hanem megelőzéses célzattal is lehet fogyasztani.

A csoda elsősegély recept összetevői: MÉZ, CITROMLÉ, FEKETE BORS ÉS GYÖMBÉR.

Sőt amikor megfázunk sokszor a gyömbérpor még talán jobb is, mint a friss gyömbér, mert erősebb, kaparóbb hatása van a szárított és őrölt pornak.

Egyébként Indiában, a klasszikus Ájurvédában is alkalmaznak gyömbér port ilyen esetekben és remélem eltudjátok képzelni, hogy ott mekkora macera előállítani a gyömbér port? Napon kiszárítani, mozsárban őrölni, stb. Szóval lehet nyugodtan port használni, ez is Védikus és tradicionális.

Ja, és az arányok nem számítanak, a 4 komponens együtt éri el a megelőzést, vagy a már meglévő nyákos dolgok gyors elmulasztását. Gyerekeknek lehet többet a finomságokból és kevesebbet a csípősekből, persze felnőtteknek meg lehet durvában adagolni a borsot meg a gyömbért.

A 4 komponenst lehet magában, vagy forró vízben  elkeverve teaként is fogyasztani.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, Ájurvéda terapeuta

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

One Response to SOS Ájurvéda recept, megfázás és mindenféle nyavalya ellen…

  1. Visszajelzés: Egy Ájurvédikus mese az amláról, a citromról, a kurkumáról és a gyömbérről… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .