SOS Ájurvéda recept, megfázás és mindenféle nyavalya ellen…

ginger honey lemonÁjurvédikusan onnan tudjuk, hogy beindul a tél, hogy elkezdenek változni a fények. Ahogyan a földünk északi féltekéje elkezd távolodni a Naptól, hidegebb lesz, és úgy tűnik, hogy a Nap veszít az erejéből. Így már nem tudja elpárologtatni mindazt a nedvességet és párát, ami a légkörben van.

Ezért a levegő páratartalma miatt a hideg érzetünk is erősödik, és mivel a hideg-nyirkos közeg a legideálisabb közeg a kórokozók tenyészetére, könnyebben összeszedünk nyavalyákat is. Sőt ilyenkor egy elég széles repertoárban össze lehet szedni nyákos, megfázásos bajokat, bánatokat a vírusostól a bakteriálisig.

Az Ájurvéda egy 4 komponensű csodaszerrel veszi fel a harcot ezekkel a nyavalyákkal szemben. Sőt ezt a 4-es keveréket „nemcsak” a már beütött krach ellen lehet bevetni, hanem megelőzéses célzattal is lehet fogyasztani.

A csoda elsősegély recept összetevői: MÉZ, CITROMLÉ, FEKETE BORS ÉS GYÖMBÉR.

Sőt amikor megfázunk sokszor a gyömbérpor még talán jobb is, mint a friss gyömbér, mert erősebb, kaparóbb hatása van a szárított és őrölt pornak.

Egyébként Indiában, a klasszikus Ájurvédában is alkalmaznak gyömbér port ilyen esetekben és remélem eltudjátok képzelni, hogy ott mekkora macera előállítani a gyömbér port? Napon kiszárítani, mozsárban őrölni, stb. Szóval lehet nyugodtan port használni, ez is Védikus és tradicionális.

Ja, és az arányok nem számítanak, a 4 komponens együtt éri el a megelőzést, vagy a már meglévő nyákos dolgok gyors elmulasztását. Gyerekeknek lehet többet a finomságokból és kevesebbet a csípősekből, persze felnőtteknek meg lehet durvában adagolni a borsot meg a gyömbért.

A 4 komponenst lehet magában, vagy forró vízben  elkeverve teaként is fogyasztani.

Om Tat Sat

Baktai Ádám apa, tanár, pap. A keleti kultúrtudományok szakértője. 

Ui: Íme egy másik gyömbérporos recept! De ez kőkemény!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

4 Responses to SOS Ájurvéda recept, megfázás és mindenféle nyavalya ellen…

  1. Visszajelzés: Egy Ájurvédikus mese az amláról, a citromról, a kurkumáról és a gyömbérről… | Bhakti Kutir

  2. Fejes Mária! szerint:

    Kedves Ádám! Én sajnos magasvérnyomásba szenvedek ehetem-e a gyömbért nem emeli tovább a vérnyomást! Van e-valamilyen ajurvédikus szer ami csökkenteni tudja a vérnyomást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük