Egy Ájurvédikus mese az amláról, a citromról, a kurkumáról és a gyömbérről…

amlagingerEgyszer volt, holt nem volt egy parányi kis falucska Ájurvédikus orvosának el kellett mennie szülőfalujából, és a település átmenetileg orvos nélkül maradt. 

A környező falvak vezetőit tömörítő tanács, a szomszédos városka egyik Ájurvédikus orvosának fiát kérték fel, hogy betöltse a pozíciót. A kiválasztott kedvező asztrológiai napon az ifjú vaidya (ájurvédikus orvos szanszkrit nyelven), édesapjával együtt ökrös szekéren indult el új lakóhelyére.

A falu határához érve a fiú hihetetlenül elkeseredett és így szólt édesapjához:

“Édesapám, már percek óta amla és citrom fák között haladunk, és amerre a szem ellát gyömbér és kurkuma hajtásokat látok az út mentén. Lesz így nekem egyáltalán munkám? Fogom-e gyakorolni a gyógyítás művészetét? Ha ennyi gyógyhatású növényt termesztenek a faluban, nem is lesz rám szükség.”

Erre a tapasztalt és bölcs apuka így szólt:

“Ne aggódj fiam, alkalmazni fogod tudásod, hiszen az emberek sajnos nem is ismerik a megfelelő használatukat, és eleget sem fogyasztanak ezekből a csodaszerekből.”

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

UI: Szóval ha már eljött a hideg ájurvédikus csodaszerekre fel:

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Készítmények, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Orientális Mesék
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.