Shani Amavaszya: Egy különleges asztrológiai együttállás, az Újhold és a szombati nap találkozója…

A Védikus kultúrában spirituálisan nagyon kedvezőnek számítanak azok a napok, amikor a Szaturnusz napjára, tehát Szombatra esik az Újhold jelensége. Általában éves szinten ez 1-3 alkalommal össze is jön. 

Indiában a gyakorló spiritualisták főként abból a szempontból szoktak ezeken a napokon felajánlásokat tenni, hogy karmikusan javítsanak a saját, és a már eltávozott ősök helyzetén. A következő felajánlások közül csemegézhetünk:

  • Felajánlhatunk egy böjt napot.
  • Felajánlhatunk olyan tetteket, amelyek kifejezetten kivívják a Szaturnusz bolygó áldását, itt megtaláltok egy listát.
  • Felajánlhatunk kedvező mantrákat is, itt megtaláljátok az egyik legismertebb Szaturnusz mantrát.
  • Ebben a bejegyzésben rövid mantrákat találtok meg erre a különleges eseményre!
  • És a személyes kedvencem: Olvassuk fel este 8-szor egymás után a Hanumán Cshalisza nevű mantrát. (Csak 40 versből áll, nem kell rástresszelni.) Vagy kezdjünk abba, hogy 45 napon át minden nap felolvassuk a Hanumán Cshaliszát, naponta 1 alkalommal!

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük