Shani Amavaszya: Egy különleges asztrológiai együttállás, az Újhold és a szombati nap találkozója…

A Védikus kultúrában spirituálisan nagyon kedvezőnek számítanak azok a napok, amikor a Szaturnusz napjára, tehát Szombatra esik az Újhold jelensége. Általában éves szinten ez 1-3 alkalommal össze is jön. 

Indiában a gyakorló spiritualisták főként abból a szempontból szoktak ezeken a napokon felajánlásokat tenni, hogy karmikusan javítsanak a saját, és a már eltávozott ősök helyzetén. A következő felajánlások közül csemegézhetünk:

  • Felajánlhatunk egy böjt napot.
  • Felajánlhatunk olyan tetteket, amelyek kifejezetten kivívják a Szaturnusz bolygó áldását, itt megtaláltok egy listát.
  • Felajánlhatunk kedvező mantrákat is, itt megtaláljátok az egyik legismertebb Szaturnusz mantrát.
  • Ebben a bejegyzésben rövid mantrákat találtok meg erre a különleges eseményre!
  • És a személyes kedvencem: Olvassuk fel este 8-szor egymás után a Hanumán Cshalisza nevű mantrát. (Csak 40 versből áll, nem kell rástresszelni.) Vagy kezdjünk abba, hogy 45 napon át minden nap felolvassuk a Hanumán Cshaliszát, naponta 1 alkalommal!

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .