Szade Szati, egy szaturnuszi korszak mantrás ellenszere…

Minden 30 évben, az a legnehezebb 7 és fél, amikor a Szaturnusz áthalad azon a három jegyen a horoszkópunkban, ami a Hold által elfoglalt jegy, valamint az előtte és utána lévő jegyek.

A Védikus asztrológiában ezt a szakaszt hívják Szade Szatinak. Ebben az időszakban az első 2 és fél év általában anyagilag szokott nehézségeket okozni. A második 2 és fél év egészségügyileg szokta izgalmasabbá tenni az életünket. A harmadik és egyben utolsó 2 és fél év, pedig a család kötelékekben szokta felkorbácsolni a helyzeteket.

Erre felkészülvén a Tantra kultúrájában azt szokták ajánlani, hogy egy Szaturnusznak szóló mantrát mondjuk el 23 ezerszer, 23 nap alatt. És ezt vagy egy olyan napon kezdjük el, amikor Szombatra, tehát a Szaturnusz napjára esik az Újhold. Vagy egy ilyen Szaturnusz napi Újholdra essen 23. nap és a mantra mennyiség befejezése.

A mantra fonetikus átírásban:

nilandzsana szamábhaszam / raviputra jamagradzsam /

cshaja martanda szambhutam / tam namámi saniscsharam //

Magyarul:

Felajánlom a tiszteletem Szaturnusznak, akinek testének ragyogása kékesfekete, mint a Nilandzsana virágé, aki a Nap fia, és Halál Urának testvére. Édesanyja nem más, mint az árnyék Istennője, és Ő az aki nagyon lassan mozog.

De ezt a mantrát jó elmondani Szombatonként 108-szor, vagy azokon az Újhold napokon, amelyek Hétfőre esnek!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

One Response to Szade Szati, egy szaturnuszi korszak mantrás ellenszere…

  1. Visszajelzés: Szomavati Amavaszya… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük