Szade Szati, egy szaturnuszi korszak mantrás ellenszere…

Minden 30 évben, az a legnehezebb 7 és fél, amikor a Szaturnusz áthalad azon a három jegyen a horoszkópunkban, ami a Hold által elfoglalt jegy, valamint az előtte és utána lévő jegyek.

A Védikus asztrológiában ezt a szakaszt hívják Szade Szatinak. Ebben az időszakban az első 2 és fél év általában anyagilag szokott nehézségeket okozni. A második 2 és fél év egészségügyileg szokta izgalmasabbá tenni az életünket. A harmadik és egyben utolsó 2 és fél év, pedig a család kötelékekben szokta felkorbácsolni a helyzeteket.

Erre felkészülvén a Tantra kultúrájában azt szokták ajánlani, hogy egy Szaturnusznak szóló mantrát mondjuk el 23 ezerszer, 23 nap alatt. És ezt vagy egy olyan napon kezdjük el, amikor Szombatra, tehát a Szaturnusz napjára esik az Újhold. Vagy egy ilyen Szaturnusz napi Újholdra essen 23. nap és a mantra mennyiség befejezése.

A mantra fonetikus átírásban:

nilandzsana szamábhaszam / raviputra jamagradzsam /

cshaja martanda szambhutam / tam namámi saniscsharam //

Magyarul:

Felajánlom a tiszteletem Szaturnusznak, akinek testének ragyogása kékesfekete, mint a Nilandzsana virágé, aki a Nap fia, és Halál Urának testvére. Édesanyja nem más, mint az árnyék Istennője, és Ő az aki nagyon lassan mozog.

De ezt a mantrát jó elmondani Szombatonként 108-szor, vagy azokon az Újhold napokon, amelyek Hétfőre esnek!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük