Szade Szati, egy szaturnuszi korszak mantrás ellenszere…

Minden 30 évben, az a legnehezebb 7 és fél, amikor a Szaturnusz áthalad azon a három jegyen a horoszkópunkban, ami a Hold által elfoglalt jegy, valamint az előtte és utána lévő jegyek.

A Védikus asztrológiában ezt a szakaszt hívják Szade Szatinak. Ebben az időszakban az első 2 és fél év általában anyagilag szokott nehézségeket okozni. A második 2 és fél év egészségügyileg szokta izgalmasabbá tenni az életünket. A harmadik és egyben utolsó 2 és fél év, pedig a család kötelékekben szokta felkorbácsolni a helyzeteket.

Erre felkészülvén a Tantra kultúrájában azt szokták ajánlani, hogy egy Szaturnusznak szóló mantrát mondjuk el 23 ezerszer, 23 nap alatt. És ezt vagy egy olyan napon kezdjük el, amikor Szombatra, tehát a Szaturnusz napjára esik az Újhold. Vagy egy ilyen Szaturnusz napi Újholdra essen 23. nap és a mantra mennyiség befejezése.

A mantra fonetikus átírásban:

nilandzsana szamábhaszam / raviputra jamagradzsam /

cshaja martanda szambhutam / tam namámi saniscsharam //

Magyarul:

Felajánlom a tiszteletem Szaturnusznak, akinek testének ragyogása kékesfekete, mint a Nilandzsana virágé, aki a Nap fia, és Halál Urának testvére. Édesanyja nem más, mint az árnyék Istennője, és Ő az aki nagyon lassan mozog.

De ezt a mantrát jó elmondani Szombatonként 108-szor, vagy azokon az Újhold napokon, amelyek Hétfőre esnek!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .