Sorozatunk folytatódik: Hogyan engeszteljük ki a bolygók negatív hatásait, fókuszban a Szaturnusz…

ShaniMár többször is írtam nektek, hogy a Védikus tudományágak nagyon erősen kőtődnek egymáshoz. Sőt hasonló rendszerekben működnek és hasonló elvek szerint gyakorolják a látszólag különféle, de valójában teljesen egy tőrről fakadó tudományokat.

Bizony a Védikus Asztrológiát is használják úgy, mint pl. az Ájurvédát. Tehát, ha a Szaturnusz bolygó hatásai picit jobban hatással van ránk, mint az harmonikus lenne, akkor a Szaturnusz bolygó hatásait megpróbálhatjuk egy hangyányit kiengesztelni, egyensúlyba hozni. Pont úgy, mint amikor a tűz alkatú emberek a nyári meleg idején különféle hűtő tevékenységekkel csökkentik a szervezetükben felgyülemlett Pittát.

A Szaturnusz természeténél fogva hajlamos arra, hogy lassítsa és nehezítse erőfeszítéseinket. Picit pokrócabbé és érzéketlenebbé is tehet bennünket. Előhozhat ízületi bántalmakat, keringési zavarokat és emésztési panaszokat is. Hajlamosíthat a depresszióra, a befelé fordulásra és a szótlanságra is.

Ugyanakkor a Szaturnusz spirituális oldala az aszketizmussal fonódik össze, így a böjtök, a lemondások és a fizikai síkon gyakorlott spiritualitás, mint pl. a jóga, a chi kung és a tai chi is ehhez a hideg és kemény bolygóhoz kötődnek.

Szóval, ha fent említett területeken gondjaink vannak, vagy fejlesztenénk ezeken a területeken, akkor, íme néhány egyszerű gyakorlat a Szaturnusz kiengeszteléséhez:

 • Etessünk meg egy fekete kutyát kenyérrel, Szombatonként.
 • Szombatonként gyújtsunk olaj lámpást. Égessünk szezám vagy mustármag olajat.
 • Sohase bántsunk bogarakat, csúszó-mászókat és fákat.
 • Adományozzunk lábbelit, takarókat, fekete színű ruhákat szegényeknek, hajléktalanoknak.
 • Segédkezünk látássérülteknek ahol csak tudunk.
 • Sohase legyünk durvák szolgákkal, takarítókkal, munkásokkal, árusokkal. Sőt mindig időben fizessünk nekik, hiszen ők különlegesen kedvesek a Szaturnusznak.
 • Az éjjel folyamán ne fogyasszunk tejtermékeket.
 • Kerüljük a helyzeteket, ahol hazudni kell.
 • Szombatonként ne vásároljunk fém tárgyakat vagy olajat.
 • Hordjunk a középső ujjunkon egy vas karikagyűrűt. Hölgyek bal kézen, urak jobb kézen.
 • Szórjunk ki főtt rizst varjaknak.
 • Egy tetszőleges szombaton durva szövésű fekete ruha darabba csomózzunk bele 12 db mandulát, némi fekete szezámmagot, némi fekete babot és egy pénzérmét. Ezt tartsuk az otthonunk legsötétebb sarkában. 8 héttel később, mondjuk el a csomag felett 108 x a lent megtalálható mantrát és ajándékozzuk el ezt a csomagot, vagy engedjük bele egy folyóba a csomagocskát. És kezdhetjük elölről.
 • Hordjunk magunknál apró ezüst golyócskákat.

És a kedvencem:

 • Tömjünk meg egy bambusz fuvolát cukorral és ássuk el egy elhagyatott helyen az éjszaka közepén.

Persze ezen praktikák között vannak olyan dolgok is, amelyeket akár minden nap elvégezhetünk, de a nagyobb teendőket, időzítsük Szombatra, a Szaturnusz napjára.

Ha, inkább a spirituális gyakorlatok érdekelnek bennünket, akkor a következő mantrát ajánljuk fel Szaturnusznak, minden Szombaton, 108 ismétléssel, lehetőleg a napkelte utáni első órában:

A nilandzsana virág…

„Om Nilandzsana Szamábhaszam,

Ravi Putra Jamágradzsam,

Csahaya Martanda Szambhutam,

Tam Namámi Sanischaram.

Om aim hrim srim saniscsharajá namaha. ”

“Felajánlom a tiszteletem a Szaturnusz bolygónak, aki lassú mozgású, és olyan mély kék, mint a nilandzsana virág, aki a Nap és annak kedves az árnyék szülöttje, és aki a Halál Istenének testvére.”

Ideális esetben 24 ezerszer kellene elmondanunk a fent leírt mantrát, 40 nap alatt. Egy jó asztrológiai szombaton kezdve. Opcionálisan mantrázhatjuk mind az 5 sort, vagy csak első 4-et, vagy csak az utolsót, ahogyan időnk engedi.

De kiváló felajánlás a Hanumán mantrák elmondása is, hiszen a Szaturnusz megáldotta azokat akik Hanumán mantrákat ajánlanak fel szombatonként! Valamint Dasarath, Ráma apja írt egy gyönyörű amntrát a Szaturnuszhoz, amit úgy hívnak, hogy Shani Stotram! 

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Itt eltudtok olvasni még még néhány érdekes információt a Szaturnuszról!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

One Response to Sorozatunk folytatódik: Hogyan engeszteljük ki a bolygók negatív hatásait, fókuszban a Szaturnusz…

 1. Visszajelzés: Védikus Asztrológia: A bolygók negatív hatásainak semlegesítése: Fókuszban a Mars… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük