Ramen tészta trükk, csak nektek, csak most, csak ezen a csatornán…

A múltkori miso leveses bejegyzésre olyan sokan reagáltatok, hogy gondoltam tovább fűzöm a Japán étel kultúra fonalát nektek!

A miso leves mellett a másik nagy ikonikus étele a Japán népnek a ramen leves. Egyes adatok szerint majdnem 20 millió adag ramen leves kerül elfogyasztásra, minden munkanap ebéd idejében! 

A ramen egy sok tésztás, sok zöldséges leves, ami így minden szempontból egy szuper egészséges étel. Hiszen az Ájurvéda is azt mondja, hogy a könnyen emészthető, tápláló, meleg, főtt, lédús étel lenne a legideálisabb táplálék az embernek.

Millió ezer jó ramen recept van fent az interneten, ezért ebben nem fogok nektek okoskodni, de megosztanék veletek egy nagyon hasznos kis trükköt.

Egyes történelmi írások a ramen levest belső Mongóliára vezetik vissza, ahol olyan vízben főzték fel a tésztát, ami igen gazdag volt ásványi anyagokban, és így azaz elképzelés, hogy innen ered a ramen különleges íze. Ehhez hűen ezt Japánban már a tészta előállításkor  megoldják azzal, hogy különféle ásványi anyagokat kevernek bele a tésztába.

De mi mit tegyünk, ha rament ennénk, de pont nincs otthon ramen leves tésztánk?!

Fogjunk rendes durum lisztes spagetti vagy linguini tésztát és szódabikarbónás vízben főzzük meg! Ettől picit rágósabb lesz, picit sárgásabb, picit ásványosabb, tehát ramen tésztát kapunk belőle! Ennyi az egész, nem csalás, nem ámítás! 

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Blog/Gasztro Blog, Gasztro Blog Vegáknak, Mese folyamok óceánja
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük