Hogyan engeszteljük ki a Hold negatív hatásait az asztrológiai képeltünkben?!

A Védikus asztrológiában egy szempontból a Hold a legfontosabb bolygó, hiszen ennek a bolygónak a hatása érezhető a mindennapokban is. Lásd ár-apály, vagy akár az ültetés-metszés-betakarítás mozzanatai, egy szóval a világunk egy elég széles spektrumon idomul a Holdhoz.

A horoszkópjainkban a Holdhoz kapcsolódik az anyukánk, hölgyeknél a saját anyaságuk is. Valamint a belső nyugalmunk, az alapszintű oktatás, amiben részt veszünk, az elménk, az érzelmi világunk, az intuitív oldalunk, de még az a kor is mielőtt megtanulnánk beszélni és járni. 

Valamint a Hold jellemzi az otthoni környezetünket is, a gyermekkori időszakban is és azt a hangulatot is, amit már mi felnőttként a választott családjainkban hozzunk létre!

Sőt a Hold uralkodik az étel felett, főként a gabonák és a tejtermékek felett. Valamint az étkezésünk, a mások táplálása, és a másokról való gondoskodás is a Holdhoz köthető dolgok.

Tehát a Hold a legfontosabb bolygó a pszichénket tekintve is!

Amennyiben a Hold negatív hatásoknak van kitéve az asztrológiai képletünkben a következő rítusokkal, szokásokkal tudjuk ezeket kiengesztelni:

  • A Hétfői nap a Hold napja. Ezen a napon önzetlen cselekedeteket végrehajtani, böjtölni, felajánlásokat tenni, kiváló!
  • Holdhoz köthető az igaz gyöngy, a holdkő, az opál és a gyöngyház. Ezen kövekből vagy díszekből felszentelt és beavatott darabokat hordani nagyon kedvező. Férfiak hordhatnak fekete gyöngyöket, amitől kalóznak néznek ki, nem feltétlen muszáj a nagyi gyöngysorát hordani.
  • A Hold uralkodó Istene Krisna és Siva, Nekik felajánlott mantrák, rituálék, stb., talán a legjobb kiengesztelés. Itt megtaláltok egy szép Krisna, itt meg talán a legfontosabb Siva mantrát, habár a repertoár végtelen.
  • Hétfőnként adakozzunk tejet és gabonaféléket rászorulóknak.
  • Etessünk madarakat rendszeresen. De otthon ne tartsunk madarakat kalickában.
  • A nyugodt alvás végett éjjel tartsunk egy pohár tejet a fejünkhöz közel, majd reggel öntsük ki a tejet egy nagy fa gyökereihez.
  • Rendszeresen ajánljunk fel fehér színű virágokat, főként hétfőnként.
  • Éjszakánként tartsunk egy megtisztított, beavatott Hold kristályt a párnánk alatt.
  • Hétfőnként mondjuk el legalább 108-szor a Hold mantráját, Srila Vjászadéva leírásában:

dadhi sankha tushá rábham,

ksíró dárnava szambhavam,

namámi sasinam szomam,

sambhor mukuta bhúsanam.

om aim klim szomája namaha.

“Felajánlom a tiszteletem Szomának, akinek olyan a színe mint a hónak, mint a joghurtnak és a jéghegyeknek. Ő díszíti Siva fejét, Ő aki a tej óceánból kelt ki!”

Opcionálisan mantrázhatjuk mind az 5 sort, vagy csak első 4-et, vagy csak az utolsót, ahogyan időnk engedi. Ideálisan 11 ezerszer, növekvő Hold, Hétfőin.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük