Hogyan engeszteljük ki a Hold negatív hatásait az asztrológiai képeltünkben?!

A Védikus asztrológiában egy szempontból a Hold a legfontosabb bolygó, hiszen ennek a bolygónak a hatása érezhető a mindennapokban is. Lásd ár-apály, vagy akár az ültetés-metszés-betakarítás mozzanatai, egy szóval a világunk egy elég széles spektrumon idomul a Holdhoz.

A horoszkópjainkban a Holdhoz kapcsolódik az anyukánk, hölgyeknél a saját anyaságuk is. Valamint a belső nyugalmunk, az alapszintű oktatás, amiben részt veszünk, az elménk, az érzelmi világunk, az intuitív oldalunk, de még az a kor is mielőtt megtanulnánk beszélni és járni. 

Valamint a Hold jellemzi az otthoni környezetünket is, a gyermekkori időszakban is és azt a hangulatot is, amit már mi felnőttként a választott családjainkban hozzunk létre!

Sőt a Hold uralkodik az étel felett, főként a gabonák és a tejtermékek felett. Valamint az étkezésünk, a mások táplálása, és a másokról való gondoskodás is a Holdhoz köthető dolgok.

Tehát a Hold a legfontosabb bolygó a pszichénket tekintve is!

Amennyiben a Hold negatív hatásoknak van kitéve az asztrológiai képletünkben a következő rítusokkal, szokásokkal tudjuk ezeket kiengesztelni:

  • A Hétfői nap a Hold napja. Ezen a napon önzetlen cselekedeteket végrehajtani, böjtölni, felajánlásokat tenni, kiváló!
  • Holdhoz köthető az igaz gyöngy, a holdkő, az opál és a gyöngyház. Ezen kövekből vagy díszekből felszentelt és beavatott darabokat hordani nagyon kedvező. Férfiak hordhatnak fekete gyöngyöket, amitől kalóznak néznek ki, nem feltétlen muszáj a nagyi gyöngysorát hordani.
  • A Hold uralkodó Istene Krisna és Siva, Nekik felajánlott mantrák, rituálék, stb., talán a legjobb kiengesztelés. Itt megtaláltok egy szép Krisna, itt meg talán a legfontosabb Siva mantrát, habár a repertoár végtelen.
  • Hétfőnként adakozzunk tejet és gabonaféléket rászorulóknak.
  • Etessünk madarakat rendszeresen. De otthon ne tartsunk madarakat kalickában.
  • A nyugodt alvás végett éjjel tartsunk egy pohár tejet a fejünkhöz közel, majd reggel öntsük ki a tejet egy nagy fa gyökereihez.
  • Rendszeresen ajánljunk fel fehér színű virágokat, főként hétfőnként.
  • Éjszakánként tartsunk egy megtisztított, beavatott Hold kristályt a párnánk alatt.
  • Hétfőnként mondjuk el legalább 108-szor a Hold mantráját, Srila Vjászadéva leírásában:

dadhi sankha tushá rábham,

ksíró dárnava szambhavam,

namámi sasinam szomam,

sambhor mukuta bhúsanam.

om aim klim szomája namaha.

“Felajánlom a tiszteletem Szomának, akinek olyan a színe mint a hónak, mint a joghurtnak és a jéghegyeknek. Ő díszíti Siva fejét, Ő aki a tej óceánból kelt ki!”

Opcionálisan mantrázhatjuk mind az 5 sort, vagy csak első 4-et, vagy csak az utolsót, ahogyan időnk engedi. Ideálisan 11 ezerszer, növekvő Hold, Hétfőin.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .