Ma is és holnap is Mrityu Jóga van/lesz, azaz halál bolygóállás asztrológiailag…

mmmantraMa is és holnap is Mrityu Jóga van/lesz, azaz halál bolygóállás asztrológiailag. 

Már egyszer írtam nektek egy védelmező mantrát erre az esetre, mondjuk akkor 3 nap egymás után volt ilyen, de itt megtaláljátok a mantrát és a spirituális hátterét is a mantrának.

Viszont ma Siva napja is van, és ezért leírnék nektek egy másik mantrát is, ami valószínű, hogy a Védák legismertebb mantrája, a Mahamritundzsáj Mantra, ami Sivához szól:

Om Trayambakam Jadzsámahé

Szugandhim Pusthi Vardhanam

Urvárukam Iva Bandhánán

Mrityor Muksíja Mámritát

Ezt a mantrát hívják, a halált is legyőző mantrának és ez a jelentése:

“A három szemű Urat imádjuk (ez Siva, aki a három szemével látja mind a múltat, a jelent és a jövőt is), aki az élet illata számunkra, aki táplál és éltet minket, és úgy szabadít fel minket a haláltól, mint ahogyan egy gyümölcs beéréskor természetes módon elválik a szárától.”

Tudjátok ma 108-szor kellene ezt elmondani, a szokásos. Holnap pedig mehet a fent belinkelt mantra. 

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: És persze vigyázzunk magunkra!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük