Ma is és holnap is Mrityu Jóga van/lesz, azaz halál bolygóállás asztrológiailag…

mmmantraMa is és holnap is Mrityu Jóga van/lesz, azaz halál bolygóállás asztrológiailag. 

Már egyszer írtam nektek egy védelmező mantrát erre az esetre, mondjuk akkor 3 nap egymás után volt ilyen, de itt megtaláljátok a mantrát és a spirituális hátterét is a mantrának.

Viszont ma Siva napja is van, és ezért leírnék nektek egy másik mantrát is, ami valószínű, hogy a Védák legismertebb mantrája, a Mahamritundzsáj Mantra, ami Sivához szól:

Om Trayambakam Jadzsámahé

Szugandhim Pusthi Vardhanam

Urvárukam Iva Bandhánán

Mrityor Muksíja Mámritát

Ezt a mantrát hívják, a halált is legyőző mantrának és ez a jelentése:

“A három szemű Urat imádjuk (ez Siva, aki a három szemével látja mind a múltat, a jelent és a jövőt is), aki az élet illata számunkra, aki táplál és éltet minket, és úgy szabadít fel minket a haláltól, mint ahogyan egy gyümölcs beéréskor természetes módon elválik a szárától.”

Tudjátok ma 108-szor kellene ezt elmondani, a szokásos. Holnap pedig mehet a fent belinkelt mantra. 

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: És persze vigyázzunk magunkra!

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .