Hogyan semlegesítsünk negatív hatásokat a horoszkópjainkban: Fókuszban a Merkúr…

Természetesen a terv az, hogy szép lassacskán felteszem az összes bolygó kiengesztelését, mert ez egy fontos része a Védikus asztrológiának, ez most a 3. bolygó, amit feldolgozok nektek. Ide kattintva bele olvashattok ennek a rendszernek a működésébe, hogy miért is fontos a bolygók negatív hatásainak semlegesítése.

Egyébként a Merkúr bolygó legfőbb területei, az intellektusunk és a kommunikáció (és itt mindenféle és fajta kommunikáció terítékre kerül, az írott, a mondott, a vizuális, stb…). De a Merkúrhoz köthető az analitikus gondolkodás, a precizitás, de még a humor érzékünk és a szervező képességünk is, sok más mellett.

Testi szinten a Merkúr legfontosabb területe az idegrendszer, és így minden területet áthat, ahol az idegek szerepe és jelenléte erősebb. Példaként a fogakat hoznám fel, ami a csontok és a vázrendszer végett ugyan a Szaturnuszhoz tartozik az idegek fontossága miatt a Merkúrhoz is köthető testrészeinké válik.

Tehát egy gyenge szaturnuszi pozíció jelentheti az ízületek érzékenységét, de nem feltétlen a fogakkal kapcsolatos problémát. Ahhoz már kelleni fog a Merkúr támadott vagy gyenge pozíciója is, hogy ki alakuljanak a szájüregi panaszok.

Valamint, a Merkúr egy igen különleges bolygó az asztrológiában. Hiszen a természete éles és lágy keverék, ami miatt igen sok kellemetlenséget könnyebb elintézni a Merkúr napján, Szerdán, amely feladatok ugyan eleinte nehéznek bizonyulhatnak, de hatásuk mégiscsak a javunkat szolgálják.

Szóval Szerda egészen kiváló mesteremberekkel kommunikálni, vagy már bele is kezdeni a megjavításba, hasonlóan jó, ha ezen a napon intézzük hivatalos rohangálni valóinkat, a postától kezdve a banki ügyintézésig. Sőt ezek a napok egészen kiválóak orvosi beavatkozásokra is, oltástól a műtétig, szinte mindenre.

Tehát amennyiben a fent említet dolgokkal némiképpen hadilábon állunk, vagy csak úgy érezzük, hogy picit túl kritikusak vagyunk, vagy nem szoktak jól sikerülni a szerdáink, vagy van némi idegrendszeri bajunk érdemes lesz majd a lent felsorolt dolgok közül néhányat kipróbálni. (De ez csak egy kis ízelítő a Merkúrral kapcsolatosan, hiszen ha mindent leírnék a Merkúrról, nem lenne elég a Kutir oldalának tárhelye. Bővebben keresse fel kezelő asztrológusát vagy csillagászát.)

És íme, a kiengesztelések:

  • A legegyszerűbb, ha a Merkúr alapszínét vesszük, ez a zöld, és így egy zöld kristályt, vagy drágakövet hordunk a kisujjunkon, aranyba foglalva. Hölgyek a bal kezükön, urak a jobb kezükön. Ez lehet smaragd, zöld zafír, aventurin, zöld peridot, malachit, sőt a turmalin is a Merkúrhoz kötődik.
  • Valamint, mivel a szerdai nap Visnuhoz köthető, ezért ezen a napon egészen kiváló, ha elrecitáljuk a Visnu Szahaszranám-ot. Visnu legfontosabb 1000 nevét. Vagy egy rövidebb mantrát 108x, ha inkább ilyen mantrázósak vagyunk és nem olvasósak. A Visnu mantrák száma végtelen, íme egy opció.
  • Ugyanakkor a szerdai napokat szokták Buddhához is kötni, neki is mantrázhatunk kedvünk szerint. Újfent a repertoár végtelen, de íme egy rövid, de nagy kedvenc: om muni muni, mahámuni, szakhjamuni szváhá.
  • De mantrázhatjuk Srila Vjászadéva Merkúrhoz írt mantráját is:

prijangu kalika sjámam, rúpéna pratimam budham,

szaumjam szaumja gunopétam, tam budham pranamámjaham.

om aim sztrim srim budhája namaha.

“Felajánlom a tiszteletemet a Merkúr bolygónak, akinek az arca olyan, mint az illatos prijangu virág, és aki Maga az intelligencia és a lágyság, valamint minden jó tulajdonság megtestesítője.”

Opcionálisan mantrázhatjuk mind az 5 sort, vagy csak első 4-et, vagy csak az utolsót, ahogyan időnk engedi. A lehető legjobb eredményekért mondjuk el a Merkúr kiengeszteléséhez a fent említett mantrák egyikét 9,000-szer, 21 nap alatt, egy kedvező Szerdai kezdéssel.

És akkor a szokásos tantrikus/védikus gyakorlatok:

  • Adományozzunk tejet és rizst templomoknak.
  • Szerdánként etessünk meg teheneket zöld, leveles növényekkel.
  • Szórjunk ki beáztatott magvakat madaraknak.
  • Mielőtt mi ennénk, próbáljunk megetetni varjakat.
  • Igyunk ezüst pohárból.
  • Mindig mossuk ki új ruháinkat, mielőtt viselnénk őket.

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: A Vénusz negatív hatásainak semlegesítése

Uui: És ez volt a 200. asztrológiai témájú írásom a Kutir oldalán. Ebben nincs bele számolva az a sok száz napi előrejelzés, meg heti, és havi, amit lassan már 5 éve írok nektek.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük