Hogyan semlegesítsünk negatív hatásokat a horoszkópjainkban: Fókuszban a Merkúr…

Természetesen a terv az, hogy szép lassacskán felteszem az összes bolygó kiengesztelését, mert ez egy fontos része a Védikus asztrológiának, ez most a 3. bolygó, amit feldolgozok nektek. Ide kattintva bele olvashattok ennek a rendszernek a működésébe, hogy miért is fontos a bolygók negatív hatásainak semlegesítése.

Egyébként a Merkúr bolygó legfőbb területei, az intellektusunk és a kommunikáció (és itt mindenféle és fajta kommunikáció terítékre kerül, az írott, a mondott, a vizuális, stb…). De a Merkúrhoz köthető az analitikus gondolkodás, a precizitás, de még a humor érzékünk és a szervező képességünk is, sok más mellett.

Testi szinten a Merkúr legfontosabb területe az idegrendszer, és így minden területet áthat, ahol az idegek szerepe és jelenléte erősebb. Példaként a fogakat hoznám fel, ami a csontok és a vázrendszer végett ugyan a Szaturnuszhoz tartozik az idegek fontossága miatt a Merkúrhoz is köthető testrészeinké válik.

Tehát egy gyenge szaturnuszi pozíció jelentheti az ízületek érzékenységét, de nem feltétlen a fogakkal kapcsolatos problémát. Ahhoz már kelleni fog a Merkúr támadott vagy gyenge pozíciója is, hogy ki alakuljanak a szájüregi panaszok.

Valamint, a Merkúr egy igen különleges bolygó az asztrológiában. Hiszen a természete éles és lágy keverék, ami miatt igen sok kellemetlenséget könnyebb elintézni a Merkúr napján, Szerdán, amely feladatok ugyan eleinte nehéznek bizonyulhatnak, de hatásuk mégiscsak a javunkat szolgálják.

Szóval Szerda egészen kiváló mesteremberekkel kommunikálni, vagy már bele is kezdeni a megjavításba, hasonlóan jó, ha ezen a napon intézzük hivatalos rohangálni valóinkat, a postától kezdve a banki ügyintézésig. Sőt ezek a napok egészen kiválóak orvosi beavatkozásokra is, oltástól a műtétig, szinte mindenre.

Tehát amennyiben a fent említet dolgokkal némiképpen hadilábon állunk, vagy csak úgy érezzük, hogy picit túl kritikusak vagyunk, vagy nem szoktak jól sikerülni a szerdáink, vagy van némi idegrendszeri bajunk érdemes lesz majd a lent felsorolt dolgok közül néhányat kipróbálni. (De ez csak egy kis ízelítő a Merkúrral kapcsolatosan, hiszen ha mindent leírnék a Merkúrról, nem lenne elég a Kutir oldalának tárhelye. Bővebben keresse fel kezelő asztrológusát vagy csillagászát.)

És íme, a kiengesztelések:

  • A legegyszerűbb, ha a Merkúr alapszínét vesszük, ez a zöld, és így egy zöld kristályt, vagy drágakövet hordunk a kisujjunkon, aranyba foglalva. Hölgyek a bal kezükön, urak a jobb kezükön. Ez lehet smaragd, zöld zafír, aventurin, zöld peridot, malachit, sőt a turmalin is a Merkúrhoz kötődik.
  • Valamint, mivel a szerdai nap Visnuhoz köthető, ezért ezen a napon egészen kiváló, ha elrecitáljuk a Visnu Szahaszranám-ot. Visnu legfontosabb 1000 nevét. Vagy egy rövidebb mantrát 108x, ha inkább ilyen mantrázósak vagyunk és nem olvasósak. A Visnu mantrák száma végtelen, íme egy opció.
  • Ugyanakkor a szerdai napokat szokták Buddhához is kötni, neki is mantrázhatunk kedvünk szerint. Újfent a repertoár végtelen, de íme egy rövid, de nagy kedvenc: om muni muni, mahámuni, szakhjamuni szváhá.
  • De mantrázhatjuk Srila Vjászadéva Merkúrhoz írt mantráját is:

prijangu kalika sjámam,

rúpéna pratimam budham,

szaumjam szaumja gunopétam,

tam budham pranamámjaham.

om aim sztrim srim budhája namaha.

“Felajánlom a tiszteletemet a Merkúr bolygónak, akinek az arca olyan, mint az illatos prijangu virág, és aki Maga az intelligencia és a lágyság, valamint minden jó tulajdonság megtestesítője.”

Opcionálisan mantrázhatjuk mind az 5 sort, vagy csak első 4-et, vagy csak az utolsót, ahogyan időnk engedi. A lehető legjobb eredményekért mondjuk el a Merkúr kiengeszteléséhez a fent említett mantrák egyikét 9,000-szer, 21 nap alatt, egy kedvező Szerdai kezdéssel.

És akkor a szokásos tantrikus/védikus gyakorlatok:

  • Adományozzunk tejet és rizst templomoknak.
  • Szerdánként etessünk meg teheneket zöld, leveles növényekkel.
  • Szórjunk ki beáztatott magvakat madaraknak.
  • Mielőtt mi ennénk, próbáljunk megetetni varjakat.
  • Igyunk ezüst pohárból.
  • Mindig mossuk ki új ruháinkat, mielőtt viselnénk őket.

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: A Vénusz negatív hatásainak semlegesítése

Uui: És ez volt a 200. asztrológiai témájú írásom a Kutir oldalán. Ebben nincs bele számolva az a sok száz napi előrejelzés, meg heti, és havi, amit lassan már 5 éve írok nektek.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük