A Vénusz bolygó esetleges negatív hatásainak Védikus/tantrikus korrekciója…

A Vénusz bolygót mindig a szépséggel, lágysággal, nőiességgel, a luxussal, az erős nemi kisugárzással, a művészetekkel és az igényességgel kötik össze az asztrológiában.

De a Védikus asztrológiában a Vénusz bolygó esetében szóba kerül a spiritualitás is! Hiszen míg a Jupiter az Istenek mestere a Védikus irodalomban, addig a Vénusz a démonok guruja. Sőt a 2 pap bolygó a Védikus asztrológiában a Vénusz és a Jupiter.

De természetesen a Vénusz a spirituális kontextusban is megőrzi a természetét, tehát az eleganciát, a csillogást és a feltűnőséget.

Az ősi indiai társadalom szervezéssel kapcsolatos írások pl. azt ajánlják, hogy mindennapi papi feladatokra keressünk olyan papokat, akik főként jupiteri hatásokat hordoznak magukon, tehát szabálykövetőek, megbízhatóak és kötelesség tudóak. De amennyiben nagy ünnepségekre, vagy olyan rítusra készülünk, ahol fontos, hogy a pap minél jobban elvarázsolja a hallgatóságot, próbáljunk egy vénuszi papot felkérni az esemény levezénylésére.

De pl. ez így van az érzékiség terén is. Míg a Védikus asztrológiában a Mars mutatja az ösztönös szexualitást, és a szexuális vehemenciát, addig a Vénuszhoz a tanult szexualitás kapcsolódik pl. a tantrikus gyakorlatok értékelése és végzése, és amely kultúrához sokkal intenzívebben kötődik a spiritualitás, mint a szex.

Szóval a Vénusz bolygó pont annyira kötődik a spiritualitáshoz, mint amennyire a csillogáshoz és/vagy szexualitáshoz is.

Amennyiben a horoszkópunkban fennáll némi negatív hatás a Vénusz bolygóval kapcsolatosan azt főként a partnerkapcsolatok terén szoktuk érezni, vagy annak hiányában és furcsaságában.

Meg persze a szexualitás terén is, a vagy nem megvalósuló szexuális kapcsolatok révén, vagy a normáktól erősebben eltérőbb preferenciák igényei végett.

Fizikailag ez általában libidó hiányban, hormonzavarokban, bőr problémákban, férfiaknál spermium és spermaszám furcsaságokban szokott kiütközni.

De érezhetjük a Vénusz hiányosságokat az igényes, harmonikus, finom dolgok területén is. Mint pl. úgy, hogy képtelenek vagyunk értékelni a kifinomult dolgokat, a művészi teljesítményeket vagy szimplán úgy, hogy nem igényeljük az ízléses, dekoratív megoldásokat, használati tárgyakat, elképzeléseket.

Íme néhány korrekció a Vénusz negatív hatásaira:

  • Péntekenként, a Vénusz napján cselekedjünk önzetlenül.
  • Péntekenként mondjuk el a Vénusz bolygó mantráját a 108-szor a bejegyzés aljáról. De vigyázat ez a mantra eléggé aktiválja az embert a partnerkapcsolat terén is.
  • Vagy mondjunk el bármilyen mantrát Laksmihoz, szintén 108x, szintén péntekenként. Ez lehet olyan rövidke is, mint pl. az: om hrim srim mahálaksmjai namaha is.
  • Hordjunk a Vénuszhoz köthető ékköveket: hegyikristályt, fehér zafírt, gyémántot, rózsakvarcot vagy kunzitot. Hölgyek bal, urak jobb oldalukon.
  • Adakozzunk édességet szegényeknek és/vagy özvegyeknek.
  • Mindig gheet használjunk a főzéshez és adakozzunk is gheet spirituális közösségeknek.
  • Amikor csak tudunk etessünk meg fekete teheneket.
  • Amikor csak tudunk etessünk lovakat.
  • Mindig hordjunk egy négyzet alakú ezüst lapot a tárcánkban.
  • Mindig frissen mosott ruhákban járjunk. Előző napi ruhákat ne vegyünk fel újra, régóta nem használt ruhákat mossuk ki újra hordás előtt.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: A Srila Vjászadéva által írt Vénusz mantra:

hima kunda mrinálábham,

daitjánám paramam gurum,

szarva shásztra pravaktáram,

bhragavam pranamámjaham. 

om hrim srim sukrája namaha. 

“Felajánlom a tiszteletem a Vénusz bolygónak, aki Bhrigu leszármazottja, aki a démonok mestere, aki a szentírások nagy feltárója és aki úgy ragyog, mint egy jéggel befedett tó tükre.”

Ideális esetben 16 ezerszer kellene elmondanunk a fent leírt mantrát. Opcionálisan mantrázhatjuk mind az 5 sort, vagy csak első 4-et, vagy külön csak az utolsót, ahogyan időnk engedi. Mindezt abban a 24-45 napban amikor a Vénusz a Bika vagy a Mérleg jegyében van. Természetesen egy jó pénteki kezdéssel.

Uui: A pénteki napon “nemcsak” Laksminak, de más Istennőnek is felajánlhatunk imákat, íme egy hosszabb ima, Bhavani Dévinek, Siva kedveséhez!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük