Havi Védikus asztrológiai előrejelzés: 2019. Február 13-Március 15: Nap a Vízöntőben…

Ebben az egész szakaszban a Mars végig a Kosban fog tartózkodni, így több teret kap majd az a része az életünknek, hogy gondolkodjunk és tervezzünk. Persze ebben a helyzetben a Mars igen erős, így “nemcsak” a gondolkodásra fog korlátozódni az aktivitásunk, hanem meg lesz bennünk a tettrekészség és a kalandvágy is, de azért vigyázzunk, hogy ne nyomjuk túl a dolgokat!

Ezenkívül egészen Február 25-ig fenn fog állni egy Nap/Merkúr együttállás, ami megkönnyíti a kommunikációt, főként a tanítás és tanácsadás területein. Mindez úgy, hogy Február 24-ig tapasztalható lesz egy másik együttállás is, a Vénusz/Szaturnusz összefonódása.

Ez az állás lágyítja a Szaturnuszt, és keményebbé/aszketikusabbá teszi a Vénuszt. Szóval könnyebben fog menni a gondolkodás a Mars miatt és ezen felül könnyebb lesz kapcsolatba lépni az önzetlen énünkkel, és úgy tanítani és/vagy tanács adni, hogy teljesen ráhangolódunk a másik félre, és csak az ő javát szem előtt tartva mondjuk ki azt, amit.

Majd Március 7-én elkezd retrográlni a Merkúr, amikor is nekünk a földről úgy tűnik, mintha a bolygó hátrafelé haladni. Ilyenkor a bolygó sokkal közelebb kerül a földhöz, ezáltal a belső jellemzői is jobban előtérbe kerülnek a mi életünkben.

A Merkúr bolygó fő jellemzője a kommunikáció, így ebben a hónapban könnyebb lesz a terveinket, a vágyainkat és az ambícióinkat kommunikálni. Majd Március 21-én a Vénusz csatlakozik a Merkúrhoz, ami így a 2 bolygó találkozásával elősegíti a diplomatikus és finom kommunikációt. Mindez a Vízöntő jegyében történik meg, ami így előtérbe helyezi azt, hogy a barátainkkal és ismerőseinkkel, valamint a munkánkkal és a pénzkeresetünk kapcsolatban tudjunk akár kínos helyzeteket tisztázni.

Viszont a Merkúr retrográlásának idején a bolygó külső jellemzői nehezebben tudnak megnyilvánulni, így a késlekedés, a szétszórtság, a praktikus eszközök nem működése vagy elromlása a mindennapjaink részévé fognak válni, ne idegeskedjünk ezeken az apróságokon.

Ezen szakasz legfontosabb eseménye a Március 5.-re eső Siva Ratri. Siva Ratri, vagyis Siva éjszakája egy nagyon különleges nap az ősi indiai kultúrában. Hiszen Sivát tartják az anyagi teremtés atyjának. Így ezen a napon a hölgyek különleges felajánlásokat tesznek, hogy férjeik hosszú életűek legyenek, és mindenféle védelmet élvezzenek. Míg a férfiak azért imádkoznak és végeznek lemondásokat, hogy megkapják azt az áldást Sivától, hogy jobb férjek és apukák legyenek.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Egy korábbi írás a 2012-es világ végéről!

Uui: Szerintem ezt történt a Maják jóslatakor, elmélkedés a világvégékről!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük