Havi Védikus asztrológiai előrejelzés: 2019. Február 13-Március 15: Nap a Vízöntőben…

Ebben az egész szakaszban a Mars végig a Kosban fog tartózkodni, így több teret kap majd az a része az életünknek, hogy gondolkodjunk és tervezzünk. Persze ebben a helyzetben a Mars igen erős, így “nemcsak” a gondolkodásra fog korlátozódni az aktivitásunk, hanem meg lesz bennünk a tettrekészség és a kalandvágy is, de azért vigyázzunk, hogy ne nyomjuk túl a dolgokat!

Ezenkívül egészen Február 25-ig fenn fog állni egy Nap/Merkúr együttállás, ami megkönnyíti a kommunikációt, főként a tanítás és tanácsadás területein. Mindez úgy, hogy Február 24-ig tapasztalható lesz egy másik együttállás is, a Vénusz/Szaturnusz összefonódása.

Ez az állás lágyítja a Szaturnuszt, és keményebbé/aszketikusabbá teszi a Vénuszt. Szóval könnyebben fog menni a gondolkodás a Mars miatt és ezen felül könnyebb lesz kapcsolatba lépni az önzetlen énünkkel, és úgy tanítani és/vagy tanács adni, hogy teljesen ráhangolódunk a másik félre, és csak az ő javát szem előtt tartva mondjuk ki azt, amit.

Majd Március 7-én elkezd retrográlni a Merkúr, amikor is nekünk a földről úgy tűnik, mintha a bolygó hátrafelé haladni. Ilyenkor a bolygó sokkal közelebb kerül a földhöz, ezáltal a belső jellemzői is jobban előtérbe kerülnek a mi életünkben.

A Merkúr bolygó fő jellemzője a kommunikáció, így ebben a hónapban könnyebb lesz a terveinket, a vágyainkat és az ambícióinkat kommunikálni. Majd Március 21-én a Vénusz csatlakozik a Merkúrhoz, ami így a 2 bolygó találkozásával elősegíti a diplomatikus és finom kommunikációt. Mindez a Vízöntő jegyében történik meg, ami így előtérbe helyezi azt, hogy a barátainkkal és ismerőseinkkel, valamint a munkánkkal és a pénzkeresetünk kapcsolatban tudjunk akár kínos helyzeteket tisztázni.

Viszont a Merkúr retrográlásának idején a bolygó külső jellemzői nehezebben tudnak megnyilvánulni, így a késlekedés, a szétszórtság, a praktikus eszközök nem működése vagy elromlása a mindennapjaink részévé fognak válni, ne idegeskedjünk ezeken az apróságokon.

Ezen szakasz legfontosabb eseménye a Március 5.-re eső Siva Ratri. Siva Ratri, vagyis Siva éjszakája egy nagyon különleges nap az ősi indiai kultúrában. Hiszen Sivát tartják az anyagi teremtés atyjának. Így ezen a napon a hölgyek különleges felajánlásokat tesznek, hogy férjeik hosszú életűek legyenek, és mindenféle védelmet élvezzenek. Míg a férfiak azért imádkoznak és végeznek lemondásokat, hogy megkapják azt az áldást Sivától, hogy jobb férjek és apukák legyenek.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Egy korábbi írás a 2012-es világ végéről!

Uui: Szerintem ezt történt a Maják jóslatakor, elmélkedés a világvégékről!

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .