Világvége újra töltve?

mayan-calendarFelröppentek azok a hírek, hogy a 2012.12.21 Maja Kalendárium által megjósolt világvége el lett számolva, és ez most Vasárnap fog bekövetkezni, 2020. Június 21-én!

Így újfent megosztanám veletek, hogy, szerintem kb. miként történhetett ez a Maja Kalendáriumos sztori:

Egyszer volt, hol nem volt, a Chichen Itza piramisain túl, két Maja asztrológus éppen köbe faragta a naptárat egy templom falába, hogy az fennmaradjon az utókornak! Az egyikük így szólt: „Hé, Papi lefaragtunk 700 évet előre, izzítsuk még tovább ezt, vagy hagyjuk itt abba?” Erre a másik így szól: „Dehogy is ember, majd befejezik az unokák. Legalább ők is gyakorolják az asztrológia tudományát és a kő faragást is!”

Vagy, még egy másik opció még az lehetett, hogy faragtak-faragtak és aztán már nem volt több hely a templom falán.

Szerintem tutira így volt!

De egyébként meg simán lehet, hogy csak ezzel akarják újra indítani a gazdaságot. Hiszen az emberek riogatása egyrészről nagyon jó eladás fokozó, pl. az Államokban minden idők legnagyobb konzerv eladása a 2000-es évforduló előtti hónapokban történt, de zseblámpa, elem és ásványvíz terén is rekordok dőltek! De ott van az a nem elhanyagolható rész is, hogy a fanatikus, kicsit a külvilágtól elzárt közösségeknél, a riogatás azt is szolgálhatja, hogy nagyobb kötödést fejlesszenek ki befelé, a kifelé való félelmükben. Ugyanis a közös ellenség kép tartott össze minden birodalmat.

Most a nyugati kutatások szerint élettanilag a hála érzése az, ami a legjobb hatással van ránk! Viszont a legösszetartóbb negatív érzelem a közös gyűlölködés. A nagy birodalmak mindig akkor kezdtek széthullani, amikor már olyan nagyok voltak, hogy nem volt közös ellenség, és már olyan sokszínű volt a lakosság, hogy nem voltak közös célok.

Azt már a marketinges szakemberek is mondják, hogy az a jó blog, cikk, bejegyzés, ami vitákat szül, és míg  az összeugró emberek több oldalra szakadva fikázzák a másik véleményét és világképét, addig az olvasottság folyton csak nő!

Szóval szerintem ezek a világvége időpontok is ezt szolgálják, a nézettséget, a riogatást és azt, hogy össze lehessen ugrani!

Indiában már 20 évvel ezelőtt sikerült átélnem egy komolyabban belógatott világégést! Ugyanis 2000. Május 2-re ott is bejósolták a világ végét. Aznap, Nepálban álltam 5416 méter magasan, néztem le a hindusztáni fennsík irányába és vártam a gomba felhőket, de semmi sem történt. Sőt még ugyan abban az évben Londonban a Sohon megismerkedtem egy palival, aki szendvics emberként hirdette a VILÁGVÉGÉT, akkor már 10 éve. Azt mondta, amikor lejár egy dátum, újat ír ki.

És ezek még mindig csak a jó szándékú bolondok! Nekem a legütősebb sztori az a nagy adventista guru volt, aki az 1800-as években, Amerikában bemondta a világvégét, de azt is, hogy csak abban a ruhában lehet mennybe menni, amit ő varr. Persze a ruhák sok-sok ezer dollárba kerültek, emberek a házaikat és az állataikat is eladták, hogy meg tudják venni a gúnyát, de aztán ott sem lett semmi. Mondjuk nekik azért maradt egy jó tógájuk.

Szóval ne ijedjünk meg, most sem lesz semmi. Minden évben van néhány kemény időszak asztrológiailag, ahogyan volt 2000-ben és 2012-ben is, de ilyen más években is tapasztalhatóak. Viszont mindig vannak szuper időpontok is!

2014-ben és 2019-ben voltak olyan napok, amikor a 9 bolygóból, amit a Védikus Asztrológiában figyelnek 8 egészen kiváló pozícióban volt, sőt 2014-ben volt 6 olyan nap, amikor 9 bolygóból, 9 volt jó helyen.

Szerintem akkor születtek azok a kis isten gyerekek, akik majd tényleg megváltoztatják a világot és elhozzák a világbékét.  (Uram Isten kezdek úgy hangzani, mint egy szépség királynő.)

Tehát az asztrológiát inkább pozitív értelemben raktározzuk el a fejünkben, nem mint világvége bejósoló, mindennel riogató eszközt. Szóval vasárnap után is minden lesz, ami eddig is, az meg amúgy is rajtunk függ, hogy mindezt, hogyan reagáljuk le.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Különben az is lehet, hogy rosszul fejtették meg a Maja írást és nem is azt mondják a világvégéről, mint amit mi gondolunk. Ugyanis összesen 3 darab Maja könyv maradt fenn, az után, hogy a spanyol hódítok valamennyi írásukat elégették. Ja, és a 3 könyv egyikét a drezdai múzeumban őrizték, ami megsemmisült a II. világháborúban, szóval már csak 2 van.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Blog/Gasztro Blog, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

2 Responses to Világvége újra töltve?

  1. Visszajelzés: Ami sok az sok, most szombatonként dolgozzuk le az olyan napokat, amelyek már a világ vége után szerepelnek a naptárban… | Bhakti Kutir

  2. Schrenk Judit szerint:

    Szia Ádám, megirnad mikor volt 2014ben az a 6nap? Akkor született a kislányom 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük