Ganésha a Vasztu tudományában…

ganatoonKözületek sokan írtátok, hogy felbátorodtatok a házi oltár készítésére Ganésha születésnapja alkalmából. Ezért szeretnék néhány dolgot ezzel kapcsolatosan leírni nektek.

Ganéshával az otthonunkban, két fő szabály van a Vasztu Shásztrában, az ősi indiai térrendezésben.

1. a legfontosabb: Ganéshát olyan fal felületre kellene fel tenni, ami már a lakótér külső falazata. Mert, ami Ganésha előtt van, azt gazdagság és jólét borítja, de ami Ganapati mögött van, annak szegénység és nehézségek az osztályrésze. Szóval  Ganésha az utca, vagy a folyosó felé falra kerüljön. Ez nem fog ártani a szomszédainknak!

2. a nem annyira fontos: Ganésha lakóhelye a lakásunkban az Észak-keleti sarok. De természetesen ha a házi oltárunk pont nem tud ott lenni, mert mondjuk azon a területen pont a kamra van és ott azért furi lenne egy oltár, nagyjából bárhol lehet az oltár, az a fő, hogy van.

És ami még nagyon fontos Ganéshával kapcsolatosan az, hogy miként van Ő ábrázolva. Általában álló Ganésha, vagy Ganapati ábrázolás templomokhoz, vagy vallási fesztiválokhoz passzolnak jobban, hangulatilag és energetikailag. Az otthonunkban próbáljunk olyan Ganapati ábrázolást szerezni, ahol Ganésha ül, vagy fekszik. Ez azt szimbolizálja, hogy Ő kényelmesen érzi magát otthonunkban.

És, ha még olyan extrákat is szeretnénk Tőle, hogy egy kis materiális fejlődésre is szert tegyünk, akkor olyan Ganésha képet vagy szobrocskát helyezzünk el otthon, Akinek az ormánya az Ő baljának irányába hajlik. Az, hogy melyik irányba kunkorul az ormány vége az nem számít, az a fontos, hogy merre indul el az ormány a tövénél, vagy a közepén. 

Egyébként Ganéshát akkor hívják Vinájakának, amikor az ormánya az Ő jobbja felé kanyarodik. Vinájakának imádata inkább misztikus képességeket ad, és kevésbé materiális vagyont, de Ganéshát ebben a formában kötelező minden nap imádni. Tehát neki mindennap kell tenni felajánlásokat. És Ganésha ezt Vinájaka formájában igen csak szigorúan veszi.

A másik érdekes információ a Védikus Ikonográfiával kapcsolatosan az, hogy minél több karja van egy Istenségnek, annál okkultabb, misztikusabb az imádatának célja. Magyarul a kevés karú Istenek inkább vallásos, spirituális szempontból kerülnek előtérben, a sokkarú Istenségek, meg misztikus és mágikus erők megszerzéséhez kapcsolódnak. Őket hívják a Tantrikus Istenség formáknak.

Ezért szeretünk volna feltenni a honlapra, egy listát ami felsorolja Ganésha 32 formáját a Védákból, de nem lehet, 32 képet feltenni egy bejegyzésbe legyenek bármilyen picik is. De Fruzsi egy egész nap ezen dolgozott és besikerült műtenie az egészet egy Word dokumentumba. Ha szeretnétek megkapni ezt a felsorolást írjatok egy kommentet erre a bejegyzésre, csak annyit, hogy lécci küldjétek át, mert akkor mások nem, de mi látjuk az email címeteket és akkor majd át küldöm nektek a felsorolást.

De írhattok a Kutir Facebook oldalára is.

A 32 formában van minden a 10 karútól az 5 arcúig, szóval ha megtaláljátok a nektek szimpatikus Ganésha formát szerinte szimplán írjátok be a Google képkeresőbe és töltsétek le a megfelelő nektek tetsző fotót.

Ganésha szinte ugyanolyan népszerű neve, a Ganapati és a Vinájaka is, szóval rajta google-ezetek ki a listából egy szép Ganésha oltár képet magatoknak.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Vasztu
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

84 Responses to Ganésha a Vasztu tudományában…

 1. Nemes Rita szerint:

  Sziasztok,
  nekem jöhet a word.
  Köszönöm!

 2. Hennaart szerint:

  Ádám Kedves!
  Köszönöm a cikket..Ganesha mondhatom egyik nagy “kedvencem” Örülnék neki ,ha Fruzsi (Itt szeretném megköszönni,hogy fáradozott vele) el tudná küldeni nekem a doksit.
  Mosolygósat! Kriszta

 3. sultan szerint:

  Kell! 🙂

 4. Reka szerint:

  En kerem szépen, koszonom.

  • Reka szerint:

   Sziasztok! Én kértem szépen, de még nem kaptam meg… Valahol elszállt vagy ne is számítsak rá? Nagyon várom. Köszönöm

 5. Misi szerint:

  Szia! Nagyon tetszett ez a leírás Ganesháról. Szeretném igénybe venni a bővebb információt word dokumentumban Ganesha 32 formájáról. Előre is köszönöm.

 6. Márti szerint:

  Fruzsi, Ádám , kérem szépen 🙂 köszi ! Napocskásat . K.Márti

 7. Kovács Tibor szerint:

  Hari Ádám!

  Légyszíves küldjétek át a dokumentumot az e-mail címemre. Lenne még egy kérdésem. Ha Laksmi áldását, kegyét, szeretném kérni, azt mi módon, mikor tehetem? Szantálpépet pl. hol tudok beszerezni?

  Segítségedet előre is köszönöm!

  Tibi

 8. Gazdag Dóri szerint:

  Én kérem szépen! :)))

 9. Mari szerint:

  Szia! Kérek abból a dokumentumból, ha lehet, ami Ganésha formáit tartalmazza. Köszönöm.

 10. Vizita szerint:

  Kérem szépen a listát, köszi!

 11. Melher Viktor szerint:

  Hari!
  Légyszi küldjétek el nekem a 32 formát! 🙂

 12. Erika szerint:

  Kérem szépen a felsorolást! Köszönöm!

 13. L.Kriszti szerint:

  Haribol!

  Én is szeretném megkapni a listát! Köszönöm

 14. Gyenesei Krisztina szerint:

  Sziasztok! Kérném szépen a leírást.
  Köszönöm, minden jót nektek!

 15. Melinda szerint:

  Sziasztok,
  én is kérem szépen a Ganésha doksit!
  Köszönöm!

 16. Balázs Anikó Nadia szerint:

  Hari!
  Lszi küldjétek el nekem is! Köszönöm 🙂

 17. Juhász Andrea szerint:

  Én is szeretném kérni a Ganesha doksit.
  Köszönöm!

 18. Jakab istvan szerint:

  Hari..

  Én is kérném a word dokumentumot..

 19. Kata szerint:

  Léci léci kérem 🙂

 20. peller andi szerint:

  lécci:))) Fruzsi, köszi

 21. Zagroczky Ágnes szerint:

  Sziasztok, kérem szépen a Word-öt, köszi, Ági

 22. Imre Lilla szerint:

  hari,

  nekem is kell! :):) köszi

 23. Végh Marika szerint:

  Szeretném megkapni a “gyűjteményt”.
  Előre is köszönöm.
  VM

 24. Báder Zsuzsanna szerint:

  Kérem szépen a listát én is, köszönöm!
  Zsuzsa

 25. Varga Évi szerint:

  Én is kérem szépen a word dokumentumot!!!
  Köszönöm

  V.Évi

 26. Szegedi Erika szerint:

  Kérném szépen!
  Nagyon köszönöm!!!!!

 27. Annamária szerint:

  Sziasztok, én is szeretném a dokumentumot!
  Köszönöm és szép napot!

 28. Látom, hogy sokadik vagyok, de azért szépen megköszönöm, ha én is megkapom 🙂 Szép napokat kívánok: Zsuzsa

 29. andriska katalin szerint:

  Én is szeretném Kata

 30. Szilvia szerint:

  Sziasztok!

  Örülök a cikknek, és szeretném kérni a word doksit.
  Köszönettel:
  Szilvi

 31. kodó Krisztina szerint:

  Szia!

  Légyszi küldjétek el a listát. Ezer köszönet.

  Kriszti

 32. Kriszti szerint:

  Haribol! Buta kérdésem lenne…de van egy gyönyörű szép Ganesha szobrunk, ami kb derék tájban valamikor eltört. De olyan módon, hogy miután újra össze lett illesztve, nem is látszik, hacsak egészen közelről nem vizsgálgatjuk. Mivel gyönyörű, továbbra is kint hagytuk Őt- ez vajon helyes? Vagy mivel már sérült, jobb ha nem kerül ki, és ne is reméljem az áldásait? 🙂
  köszönöm a választ,
  K.

 33. Bakony Ágnes szerint:

  Kérném szépen a dokumentumot Ganesha-ról? köszönöm 🙂

 34. Ille Tünde szerint:

  Sziasztok 🙂

  Légyszi küldjétek át nekem is a listát. Köszönöm és szép napot !

 35. Kovács Tibor szerint:

  Hari Ádám!

  Bemásolok ide linkeket, amelyeken Ganesha több karral látható, 2 képen 6 karú, egyen pedig a feleségével 10 karú formában van ábrázolva. Gondolom a 10 karú forma már elég okkultnak számít. És aki azt imádja, ezen a területen számíthat jelentős fejlődésre? Nekem a bemásolt linkeken szereplő ábrázolások közül a harmadik linkben lévő tetszik a legjobban, ahol 6 karral és zöld háttér előtt látható.

  Üdv: Tibi

  http://ganeshawallpaper.blogspot.hu/

  http://www.harekrsna.de/ganesha/ganesha.htm

  http://wallpaper.365greetings.com/religious/hindu/ganesha/ganesha-wallpaper-1.html

 36. Nagy Csabáné ANCSA szerint:

  Köszönöm szépen, én is szeretnék élni a lehetőséggel, hogy megkaphassam a Genésha képeket. Minden Szépet És Jót kívánok………..ANCSA

 37. Szilárd szerint:

  Szép Napot Én is élnék ezzel a lehetőséggel.

 38. Reni szerint:

  Sziasztok!
  Szeretnék élni a lehetőséggel, és szintén kérni a dokumentumot.
  Nagyon szépen köszönöm 🙂

 39. B Erika szerint:

  Amito Fo

  Kedves Ádám

  Hosszabb üzenet, köszönöm, ha elolvasod, és válaszolsz.
  Nekem van egy nagyon szép, nagy ajtó szélességű Ganéshám, most meglepve olvastam ezt az írást…nálam Ganésha, mivel egy kicsit gettó házban lakom már csak pár napig, befelé néz. azaz az ajtó feletti ablakrészt takarja, pont olyan széles. Most tehát meg kéne fordítsam, és kívülre kéne tegyem? nem garantálom, hogy nem lopnák el – – túl csillogó és feltűnő, a tudatlanok, akik nem ismerik (jó értelemben), elcsábulnának:-) bár van kint belül védelmező yantra, és minden más yantra égtájanként;

  ha az ablak felől belülről kifelé, az udvar – folyosó felé fordítom meg a szőttest, az úgy mit csinálhat? van még 2 kis képeslapom, 3 dimenziós, Ganéshával…esetleg még azt tudom kitenni kevésbé feltűnően. Kezdem kapizsgálni, miért nem jött a sok munka és erőfeszítésem ellenére a pénz, pedig mindent megtettem. Most el is kell költözzek, van 1 hetem teremteni:-) lefotóztam, tudok küldeni fotót róla. S van egy Ganésha pólóm:-) azt most el is teszem gyorsan.
  Köszönöm a tanítást.
  Bejárat ÉK-i, vaszati hibák a lakásban:
  DK-en és picit D-en vizesblokk
  K zárt, súlyozott
  Ház gettósodik egy ideje, ház aljában kocsma létesült, sőt a túloldalon is – – azok keleti bejáratúak…fura a folyamat, mert közben a házban belül felújítódott legalább a lakások 1/3-a, és gazdát is cseréltek.

  Felyantráztam a lakást, amikor beköltöztem.
  A mustármagos szertartást is megcsináltam.
  Egy 1 légterű lakásból, nem bíztató körülményekből költöztem ide, menekülés volt, ár nem bírtam azokat a körülményeket túl jól. Ott csak D-en volt bejárata a lakásnak, pici, hideg, dohos, és iszonyat kupis volt. A lány, aki bérli, energiaszegény volt, és gyűjtögetett dolgokat, az adott neki akkor energiát. Plusz É-on vizesblokk, wc volt.
  Egy nagy shree yantrám volt csak ott, azt ÉK-en tartottam, a dolgaim pedig a vaszati alaptanfolyam szerinti égtájakra tettem.
  Teremtődött egy olyan összeg fél év után, amiből el tudtam költözni ide, ill. rendeztem egy dolgot (hitel).
  Itt, elviekben jobb égtáj jellemzőkkel, nyitott éNY-al, picit nyitott É-al, zárt D-el és DNY-al, mégis pocsék évem volt.
  Kapcsolati veszteségekkel, munkahelyek elvesztése. Elindultam ugyan az utamon, azon, ami belülről jön. Papírok kelten vannak, voltak. A munkámmal kapcsolatosak, ahogy M Edit is javasolta, ÉK-en, ill. a jogi dolgok ÉK-hez közel. Csekkek K-en.
  Szimbólumokból az összes yantra, és a középponti is kitéve. Plusz Ganéshák, ahogyan írtam…
  Napi 20 órát dolgoztam az ingatlanos munkámmal.
  Rengeteg megbízásom van, már talán kicsit sok is. Jöttek az ötletek, a nagy projektek is szépen megjöttek, ami már kiváltság talán:-) ez eddig ok.
  Mindig elindult a folyamat pozitív irányban, csak mindig a befejezés, ami nem jött meg, csak ritkán. S egyre nehezebben.
  Pedig jók a megbízások, és a munkám is kiváló.
  Tudom, h az ÉK-i bejárat nem túl biztató a vaszati tanításai szerint.
  Pl. volt kétszer is felületi égés a lakásban, kell kijavítsam, mielőtt elköltözöm.
  Beköltözéskor és pont 1 év után nemrég is a fűtés megint nem működött.
  Javították. Közben, míg nem működött, hősugárzót használtam, az két helyen is égett felületet csinált.
  Az égtájolás is elég érdekes. A lakás különböző pontjain néztem, egyik felén balra húz 10-15 fokot, másik felén pedig jobbra 20 fokot. Megnéztem, C Éva tanító szerint javasolva a google-n is ellenőriztem, ott nagyjából középre mutat, párhuzamosan a fallal.
  Mindenesetre, bárhová megyek is, innen már örömmel megyek el.
  Senkinek nem javaslom az ÉK-i bejáratos lakást.
  Itt depressziós lettem, össze-vissza alszom, és megint kerehetek munkát – –
  tény, hogy a nehézségek megtanítottak dolgokra, amit csak egy ilyen lakás adottság taníthat meg. Ezekért hálás vagyok.

  Egy volt vaszatis.
  B Erika

 40. Németh Sándor szerint:

  Sziasztok köszönöm a cikket. Szeretném ha elküldenétek Ganésha 32 formáját a Védákból című dokumentumot. Még egyszer köszönöm.

 41. Boros Melinda szerint:

  Namaste! Szeretném a Ganesha 32 alakját felsoroló dokumentumot!<3 köszönöm szépen…

 42. Judo szerint:

  Sziasztok.
  Én is nagyon szeretném az anyagot.
  Köszönöm szépen. 🙂

 43. Fifi szerint:

  hy all! én is kérném szépen azt a 32-es vőrd doksit.

 44. Háttal Álmodó szerint:

  Üdv! Engem is érdekelne a Ganésha 32 formáját tartalmazó dokumentum. 🙂 Köszönöm.

 45. Vassné Varga Krisztina szerint:

  Kérném szépen én is a Ganésha 32 formáját tartalmazó dokumentumot. Köszönöm 😀

 46. Luca szerint:

  Sziasztok:) én is kérném. Köszönöm

 47. vanessza szerint:

  Én is megköszönném, ha átküldenétek..

  KÖSZÖNÖM! 🙂

  vanessza

 48. Romándi Krisztina szerint:

  Ha még él a felajánláss kérem szépen. Köszi. Jagjeet Prakash

 49. Monostori Andrea szerint:

  Sziasztok!
  Kérem szépen az említett dokumentumot, amennyiben még lehetséges. Namaste, A.

 50. marietta szerint:

  Haribolo! Köszönjük a felajánlàst ès a fàradozàst. Kèrlek küldjètek el a listát.
  Köszönjük.

 51. Csaba szerint:

  Ha még él a lehetőség, kérnék én is egy példányt!

  NAMASTE

 52. Ani szerint:

  Én is szeretném 🙂
  Om

 53. Balogh Erika szerint:

  Kérem szépen! Köszönöm! Erika

 54. Kirtiraja dasa szerint:

  Hari!
  Kérném a szép képeket, légyszi!
  Köszönöm!

 55. Boros Andrea szerint:

  Szeretném kérni Ganésháról a word doksit, köszönöm!

 56. Balazs Marika szerint:

  Tisztelt Szerkeszto Ur !
  Nagyon ertekes es informativ a honlapja .
  Koszonom a sok tanitast .
  En is szeretnem kerni a Ganesha kepeket .
  Elore is koszonom .
  Tisztelettel : Marika

 57. Albertne Toth Zsanett szerint:

  Sziasztok en is szeretnem.

 58. Visszajelzés: Ganésha Chaturthi… | Bhakti Kutir

 59. Batu Zsolt szerint:

  Namaste
  Sziasztok szeretném én is azt a bizonyos sok sok ganesha képet
  Jai Guru Dev

 60. piller reni szerint:

  Szia,
  Szeretném kérni a Ganésha képeket. Köszönöm a munkátokat.
  Tisztelettel: Piller Reni

 61. Zsuzska szerint:

  Sziasztok, amennyiben még aktuális, én is szeretném megkapni a felsorolást és a képeket. Köszönöm!

 62. Orsi szerint:

  Sziasztok.
  Ha még aktuális akkor én is igényt tartanék a képekre.
  Köszönöm, és csodaszép napot!

 63. Bornemissza Orsolya szerint:

  Hari Bol,
  Kérlek szépen osszátok meg velem is.
  Hálás köszönet érte.
  Orsi

 64. Tóth Tímea szerint:

  Szép napot. Kérhetek még most is egy emailt minden formájáról ? Nagyon köszönöm. Tímea .
  Hare Krisna

 65. Kalmár Andrea szerint:

  Sziasztok!
  Kérhetném még én is a Ganésa képeket?
  Köszi, üdvözlettel Andrea

 66. Namaste

  Szeretném ha lehetséges a Ganésha képeket.

  Nagyon köszönöm

 67. Enikő szerint:

  Kerem szepen a doksit, koszonom a leirast! 🙂

 68. Konyecsni Enikő szerint:

  Kerem szepen a doksit, koszonom a leirast! 🙂

 69. Kátainé Lázár Magdolna szerint:

  Szép jó napot! Hálásan köszönöm, hogy megkaphatom a Ganésha dokumentumot.
  Üdv KLM

 70. Zaholáné Hajnal Zsuzsanna szerint:

  Szia!
  Én is szeretném kérni a doksit.
  Nagyon szépen köszönöm!
  🙂

 71. Lakos Ibolya szerint:

  Szeretném kérni a Ganésha képeket. Hálás köszönettel

 72. DubászMária szerint:

  Szia, Szeretném én is a felsorolást. köszi Marcsi

 73. Visszajelzés: Egy fantasztikus Ganésha mantra… | Jóga Magazin

 74. Bach Edit szerint:

  Sziasztok,
  Küldjétek el kérlek a listát nekem is.
  Nagyon köszönöm!
  Edit

 75. Vági Cecìlia szerint:

  Kèrem szèpen, köszönöm. Cili

 76. Végvári Magdolna szerint:

  Haribol!
  Szeretnék kérni én is egy ilyen word dokumentumot 🙂
  Köszönöm!

 77. Bakos Krisztina szerint:

  Sziasztok !
  Légyszi küldjétek át nekem is !
  Köszönöm szépen!

 78. Fodor Kata szerint:

  Hari. En is szeretnem. Jaya jaya. Sz.kata

 79. Zsuzsa szerint:

  Kérem, kérem, kérem a doksit én is. Köszönöm

 80. Répászky Miklós szerint:

  Szervusz drága Ádám!

  Kérlek, legyél oly mókuslekvár és küldd el nekem Ganésha 32 ábrázolását, amiért külön köszönet Fruzsinak!

  Előre is köszönöm!

 81. Brigitta Majláth szerint:

  Kedves Ádám! Nekem is nagy szükségem lenne Ganesa 32 ábrázolására.
  Hálás köszönet érte.
  Brigitta

 82. Borka Bianka szerint:

  Namaste!
  Szeretném ha elküldenétek Ganésha 32 formáját ábrázoló doksit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük