Ájurvédikus Pszichológia, vagy amit akartok II. rész (Női Agy/Férfi Agy)

Hölgyek gyakran alkalmazzák azt a technikát, hogy egy beszélgetésben elhallgatnak, mert ezzel szeretnének közölni valamit. Brit kutatások szerint ilyen esetekben, átlagosan, és egy minden értelemben átlagos férfiembernek, ezt észrevenni 9 és fél perc. Huh?

Valószínű ez összefügg azzal a kutatással is, hogy mérések szerint egy férfi tudata akkor érzi a legnagyobb mérhető boldogságot egy olyan beszélgetés folyamán, ami nem a szexualitás témakörét pedzegeti, és a beszélgetés egy hölggyel zajlik, ha a hölgy zárt kérdést tesz fel, tehát a válasz igen vagy nem.

A könnyebb érthetőség végett, leírom a lehető legrosszabb szcenáriót:

Anya és Apa haladnak a sztrádán, 145 kilométeres sebességgel, mert Apának az az elve, hogy pici sebesség túllépéseket nem büntetnek, mert túl sok van belőle és nem tudják a központba ezt feldolgozni.

Anya észleli, hogy mindjárt Fehérvárra érnek, és ő szeretne ott ebédelni az M7-es mellett, az Agriában, mert ott minden finom. Ezért ő megkérdezi Apát: „Szíven nem vagy éhes?” Ami azt jelenti, hogy ő szeretne megállni és enni.

Apa testét elönti a boldogság, mert csak azt kell rá válaszolni, hogy „Nem”.

9 és fél perc múlva Apa észleli, hogy baj van. De addigra már majdnem 21 kilométert haladtak elfelé, a kinézett étkezdétől, és még csak ekkor fog elkezdődni, hogy „Valami baj van drágám?”

Mi a megoldás, erősíteni kell a kommunikációs vonalakat.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük