Ájurvédikus Pszichológia, vagy amit akartok II. rész (Női Agy/Férfi Agy)

Hölgyek gyakran alkalmazzák azt a technikát, hogy egy beszélgetésben elhallgatnak, mert ezzel szeretnének közölni valamit. Brit kutatások szerint ilyen esetekben, átlagosan, és egy minden értelemben átlagos férfiembernek, ezt észrevenni 9 és fél perc. Huh?

Valószínű ez összefügg azzal a kutatással is, hogy mérések szerint egy férfi tudata akkor érzi a legnagyobb mérhető boldogságot egy olyan beszélgetés folyamán, ami nem a szexualitás témakörét pedzegeti, és a beszélgetés egy hölggyel zajlik, ha a hölgy zárt kérdést tesz fel, tehát a válasz igen vagy nem.

A könnyebb érthetőség végett, leírom a lehető legrosszabb szcenáriót:

Anya és Apa haladnak a sztrádán, 145 kilométeres sebességgel, mert Apának az az elve, hogy pici sebesség túllépéseket nem büntetnek, mert túl sok van belőle és nem tudják a központba ezt feldolgozni.

Anya észleli, hogy mindjárt Fehérvárra érnek, és ő szeretne ott ebédelni az M7-es mellett, az Agriában, mert ott minden finom. Ezért ő megkérdezi Apát: „Szíven nem vagy éhes?” Ami azt jelenti, hogy ő szeretne megállni és enni.

Apa testét elönti a boldogság, mert csak azt kell rá válaszolni, hogy „Nem”.

9 és fél perc múlva Apa észleli, hogy baj van. De addigra már majdnem 21 kilométert haladtak elfelé, a kinézett étkezdétől, és még csak ekkor fog elkezdődni, hogy „Valami baj van drágám?”

Mi a megoldás, erősíteni kell a kommunikációs vonalakat.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .