Ájurvédikus Pszichológia, vagy amit akartok II. rész (Női Agy/Férfi Agy)

Hölgyek gyakran alkalmazzák azt a technikát, hogy egy beszélgetésben elhallgatnak, mert ezzel szeretnének közölni valamit. Brit kutatások szerint ilyen esetekben, átlagosan, és egy minden értelemben átlagos férfiembernek, ezt észrevenni 9 és fél perc. Huh?

Valószínű ez összefügg azzal a kutatással is, hogy mérések szerint egy férfi tudata akkor érzi a legnagyobb mérhető boldogságot egy olyan beszélgetés folyamán, ami nem a szexualitás témakörét pedzegeti, és a beszélgetés egy hölggyel zajlik, ha a hölgy zárt kérdést tesz fel, tehát a válasz igen vagy nem.

A könnyebb érthetőség végett, leírom a lehető legrosszabb szcenáriót:

Anya és Apa haladnak a sztrádán, 145 kilométeres sebességgel, mert Apának az az elve, hogy pici sebesség túllépéseket nem büntetnek, mert túl sok van belőle és nem tudják a központba ezt feldolgozni.

Anya észleli, hogy mindjárt Fehérvárra érnek, és ő szeretne ott ebédelni az M7-es mellett, az Agriában, mert ott minden finom. Ezért ő megkérdezi Apát: „Szíven nem vagy éhes?” Ami azt jelenti, hogy ő szeretne megállni és enni.

Apa testét elönti a boldogság, mert csak azt kell rá válaszolni, hogy „Nem”.

9 és fél perc múlva Apa észleli, hogy baj van. De addigra már majdnem 21 kilométert haladtak elfelé, a kinézett étkezdétől, és még csak ekkor fog elkezdődni, hogy „Valami baj van drágám?”

Mi a megoldás, erősíteni kell a kommunikációs vonalakat.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük