Egy fontos Védikus asztrológiai jelenség: Kála Szarpa Jóga, az idő kígyójának bolygóállása…

Amikor minden bolygó a Rahu és a Ketu között tartózkodik, azt Kála Szarpa Jógának hívják a Védikus Asztrológiában. Ez egy ritka asztrológiai jelenség, és egyben egy nagyon erős bolygóállás, ami a mi szemszögünkből úgy látszik, hogy minden bolygó az égbolt egyik felén látható, míg a másik fele az égnek teljesen üres marad.

Ez a jelenség 2 variációban jöhet létre:

  • Az összes bolygó a Ketu irányából halad a Rahu felé, ami azt jelenti, hogy a materiális élvezetek és a kényelem szüksége sokkal nagyobb szerepet kap az életünkben, míg a spirituális érdeklődés egy kicsit vissza szorul.
  • Az összes bolygó a Rahu irányából halad a Ketu felé, ami azt jelenti, hogy a spiritualitás, a fizikai dolgokról való lemondás és az aszketizmus érvényesül erősebben. Ezekben az időszakokban a materiális életünk itt egy picit nehezebbé válhat. Indiában pl. szokás az, hogyha valaki ilyen bolygóállással születik, őt már pici gyerekkorától abba az irányba terelgetik, hogy készüljön fel a szerzetesi életre.

A következő Kála Szarpa állás akkor következik be, amint a Hold leelőzi a Ketut 2021. Január 10.-én, és onnantól minden bolygó a Ketu és a Rahu között fog tartózkodni. 2 héttel később amikor a Hold leelőzi a Rahut, ez az állás megszűnik. Majd lesz egy újabb ilyen Kála Szarpa jóga állás Február 7 – 21 között, valamint Március 6-20 között is.

Ezekben a ciklusokban most a materiális dolgok fellobbanása és a spirituális területek vissza szorulása várható.

Ezt az állást spirituálisan úgy szokták orvosolni, hogy havonta egyszer, amikor a Hold az Aslésa csillagképen halad át felajánlanak egy különleges szertartást, az Aslésa Bali Pudzsát, aminek vannak otthon elvégezhető egyszerű verziói is, ami arra is lehetőséget ad, hogy havonta egyszer fekete és ló babot adományozzunk rászorulóknak!

Legközelebb Január 2-án lesz Aslésa csillagképben a Hold, össze írjak valamit arra a napra?

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus kultúrtudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük