Garuda Pudzsa: Egy elképesztő rítus otthonunk energetikai védelmének érdekében…

balinéz garuda maszk…

A dél-kelet ázsiai kultúrákban Garuda nemcsak az otthonunk dél-nyugati területének védelmezője, de Ő az, Aki távol tartja az otthonunktól a negatív energiákat, az ártó szándékot és gondolatokat. Például ezért is szokták Garudát olyan haragosan ábrázolni a Balinéz kultúrában!

Így Garuda napján különleges áldással bír, ha az otthonunk energetikai védelmének érdekében megcsinálunk egy szertartást.

A rítus egyszerű:

  • Üljünk le az otthonunk dél-nyugati sarkában. (A legjobb napszak erre, az éjszaka!)
  • Egy fekete anyagra tegyünk egy citromot és néhány csilipaprikát.
  • Elsőként ajánljunk fel valamit a mesterünknek, ez lehet füstölő, virág, ima néhány kedves gondolat, bármi. A lényeg az, hogy ezen a mozzanaton keresztül lépünk kapcsolatba a spirituális feljebb valókkal.
  • Utána ajánljunk fel valamit Krisnának, Visnunak, Nárájanának, hiszen Garuda az Ő hordozója! Ez is lehet füstölő, mécses, virág, mantrák, stb. Amennyiben ezen a napon avatjuk be a dél-nyugati yantránkat, akkor mondjuk el a yantrán lévő mantrát 108-szor, Varáhának.
  • Utána mondjuk el a Garuda Gájatri mantrát 1188-szor!
  • Éjszakára hagyjuk a fekete anyagot és a citrom/csilipaprika kombót ott a dél-nyugati sarokban! Másnap égessük el a fekete anyagot, a citromot és a csilipaprikát pedig engedjük be egy folyóba, patakba, valamilyen mozgó vízbe.
  • A rítus azzal végződik, hogy haza megyünk és lefürdünk, vagy azt megtesszük ott a folyóban.

(Amennyiben beavatunk egy dél-nyugati yantrát is, akkor még az este folyamán, a mantrázás után öntsünk némi tiszta vizet a jobb tenyerünkbe és képzeljük el, hogy a 108 Varáha mantra és az 1188 Garuda mantra a szívünkből be áramlik a tenyerünkben lévő vízbe. Majd azt a vizet hintsük rá a yantrára! Utána ajánljunk fel a yantrának füstölőt, mécsest és virágot! Ezek után tegyük fel a yantrát otthonunk dél-nyugati falára!)

A fenti linkről letudjátok tölteni a dél-nyugati yantrát! A lényeg az lenne, hogy a kinyomtatást is Garuda napján csináljátok meg! Amennyiben ez nem megy, nekünk vannak kinyomtatott yantráink, szóljatok! 

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus kultúrtudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Saját Szektánk Értékrendje, Vasztu, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük