Védikus asztrológiai előrejelzés: 2021. Január eleji körkép…

Az év kezdetén egy érdekes látkép fogad minket, mert az agresszív, keményebb bolygók sokkal erősebb pozícióban állnak, mint a kedvezőbb hatású égitestek.

Persze nem kell megijedni, ez nem azt jelenti, hogy egész évben katasztrófák tömkelegével kell megküzdenünk. Anélkül, hogy lelőném a poént, ez az év is olyan lesz, mint a többi, lesznek nehezebb és könnyebb időszakok is.

De visszatérve az adott bolygóállásokra! Az, hogy a keményebb bolygók erősebb asztrológiai állással bírnak még kifejezetten kedvező is, hiszen az erősebb bolygók sokkal jobb eredményeket adnak, mint a gyengébb pozícióban állók.

A Mars és a Szaturnusz bolygók saját jegyeikben állnak, így mindkét bolygó pozitív jellemzői felerősödnek. A Mars az önbizalom egyik fő bolygója és olyan kiváló jellemvonásokhoz is kötődik, mint pl. a harcosság, a lendület, a győzni akarás vagy az a képesség, hogy az ember érvényesüljön. A Szaturnusz pozitív oldala a fegyelmezettség, a teherbírás és az a képesség, hogy az ember végig tudja vinni a terveit és az elképzeléseit.

Így az év elején meg is lesz bennünk az a lendület, az az erő és elhatározottság, hogy haladjunk az elképzeléseinkkel. Viszont arra figyelnünk kell, hogy a Jupiter bolygó, a rendszerek és az állandóság bolygója gyenge pozícióban fog állni. Sőt az év nagy részében (November 20-ig) gyengélkedni fog. Így az, hogy valamit rendszerben, vagy egy adott terv és forgatókönyv szerint hajtsunk végre, lényegesen nehezebb lesz.

Szóval leginkább próbáljunk a Mars és Szaturnusz pozitív jellemzőivel élni. A Mars impulzív és hirtelen, tehát egész nyugodtan veselkedjünk neki dolgoknak amikor csak fel tudunk rá pörögni. A Szaturnusz, mint a teherbírás bolygója talán úgy a legkönnyebben csatarendbe állítható, ha minden alkalmat megragadunk a dolgok megvalósítására, amikor úgy érezzük, hogy van még bennünk szufla, legyen az bármikor.

Tehát nyugodtan álljunk neki este, munka után, vagy miután már lepihent a család, vagy össze-vissza időintervallumokban, csak csináljuk és nyomjuk. Majd az év végétől könnyebb lesz rendszereket alkotni és beiktatni.

Egyébként a Szatrunusz még ebben az erős pozícióban lesz egészen 2023. Január 17-ig. A Mars pedig Február 21-ig. Tehát Február 21-ig tegyünk céljainkért éjjel-nappal és össze-vissza bármikor, amikor impulzívan rá tudunk érezni a feladatainkra. Február 21-től pedig éljünk szaturnuszi módszerekkel, tehát túlórában, éjszaka, hétvégén, amikor is maga a kitartásunk az, ami előrevisz bennünket.

A másik 2 kemény bolygó a védikus asztrológiában pedig a Rahu és a Ketu, az északi és déli holdcsomópontok. Ezek a bolygók pedig a lehető legerősebb pozícióban állnak az év legelső napjától egészen 2022. Március 17-ig. Így a teljes 2021-es évünk és még a 2022-es első negyed év nagy része is bírni fog ezzel az erős bolygóállással. Ez a Rahu révén felfokozott hangulatokat fog behozni a családi atmoszféránkba, és így rendkívüli módon kell ügyelnünk arra, hogy milyen stílusban kommunikálunk. A Ketu révén a kommunikáción túl hot topic lesz a családi pénzügyek is.

Itt nem feltétlen arra kell számítani, hogy nem lesz elég és így fokozottabb a feszültségi szint is, inkább úgy kellene elébe menni ennek a tematikának, hogy alternatív megoldásokat keressünk. Akár abban az üzemmódban is, hogy másképpen osztjuk be a rendelkezésre álló összeget, vagy akár úgy, hogy a saját pénzügyi források felhasználását is megvitatjuk a partnereinkkel, a család belsőkörével, és a közös értékek alapján hozzuk meg a döntéseinket arról, hogy mire áldozunk!

Utoljára, de nem utolsó sorban a Nap bolygóról írnék, akit szintén a keményebb égitestek listáján szokták szerepeltetni az ősi indiai asztrológusok, szimplán azért, mert túl intenzívek azok az energiák, amelyeket a Nap megmozgat.

A Nap az év elején, egészen Január 14-ig a Nyilas jegyében áll. Az év első néhány napján a Merkúrral és a Vénusszal osztozik ezen a jegyen, ami elősegíti a kommunikációt, mind hatékonyságban, mind stílusában, de Január 4-től a Merkúr tovább halad, ami azzal is járhat, hogy nagyobb késztetést érezzünk a kiengedésre és a lazításra. Szóval idén nem lesz könnyű fenntartani az újévi fogadalmakat.

Sajnos ezt támasztja alá az is, hogy idén az év nagy részében a Jupiter bolygó is gyengélkedik, de erről már volt szó, és az is, hogy az év elején 3 kör Kála Szarpa jógát is át fogunk élni, amiről majd a következő szakasz előrejelzésében fogok írni nektek bővebben.

Természetesen nem leszünk magunkra hagyva a démonjainkkal, mert Novemberig adott időkben megélünk majd Jupiter/Szaturnusz együttállásokat is, ami például a názáreti Jézus képletében is megtalálható, és ami fokozza bennünk a spiritualitás értékelését.

Valamint meg fognak maradni az erősebb kommunikációs készségek ebben az első szakaszban, így legalább majd jól el tudjuk magyarázni, hogy miért hagytunk fel az újonnan megálmodott rendszereinkkel, ha muszáj lesz magyarázkodnunk. Viszont a Mars/Szaturnusz erőssége miatt nyugodtan csináljunk hébe-hóba, össze-vissza mindenféle jót, hiszen az is hatékony tud lenni, még ha erőfeszítéseink nem is rendeződnek rendszerbe.

Január második felében újra jelentkezzünk bővebb, havi asztrológiai előrejelzéssel!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus kultúrtudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

One Response to Védikus asztrológiai előrejelzés: 2021. Január eleji körkép…

  1. Kovács Edina szerint:

    Szia Ádám!

    Mikor lesz lesz a naptár? Lehet érte menni vhová?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük