Egy Ájurvéda tipp a nyár végére

amla

az amla

Európa azon részén, ahol mi élünk, nagyjából minden Április és Augusztus között terem meg, és a friss és vitamin dús ételeket, kb. ezen időszak között tudjuk bevinni a szervezetünkbe.

Persze az is fontos lenne, hogy ezeket a vitaminokat és nyomelemeket jó minőségben vigyük be a szervezetünkbe. Az érdekessége annak, hogy most már nyugaton az étel árusítás is üzlet lett, hogy nem feltétlenül vitamin vagy nyomelem hiányos az étel amit megeszünk, hanem egyszerűen csak silány minőségű. Egy pár évvel ezelőtti kutatás szerint pl. a mostani tv paprika 24-szer több c-vitamint tartalmaz mint a 20 évvel ezelőtti paprika, mivel a földek is turbózva vannak, hogy bírják a terhelést.

Érdekes az is, hogy az elmúlt 50 évben több természeti erőforrást használtunk föl és nagyobb kárt tettünk Anyaföldünkben, mint az azt megelőző időszak a teremtésig, vagy a Nagy Bumm-ig, ki miben hisz. Az meg már kifejezetten rémisztő, hogy az elmúlt 30 évben felhasználtuk a Föld összes természeti erőforrásának 30%-át.

De nem akarok vészmadár lenni, inkább csak szemléltetném, hogy az ájurvédikus gyógynövények használata mennyire jót tesz a szervezetünknek, mert a mai napig az ájurvédikus gyógynövények csak betakarítva vannak. Ami azt jelenti, hogy a természetben fellelhető, maguktól termő növényeket használják fel, és nem mesterséges ültetvényeken létrehozott, műtrágyázott, hungarocellből előállított, papundekli cuccokat dobnak piacra.

Az Amla kiváló a nyár végi, meleg okozta leépülésre, sőt a furcsa fronthatások kellemetlen velejáróit is tudja enyhíteni.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Készítmények
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

One Response to Egy Ájurvéda tipp a nyár végére

  1. Visszajelzés: A hét Ájurvéda receptje: Nyár végi regenerálódás, vagyis az Ájurvédikus fürdő kúrák rejtelmei I. rész… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük