Egy Ájurvéda tipp a nyár végére

amla

az amla

Európa azon részén, ahol mi élünk, nagyjából minden Április és Augusztus között terem meg, és a friss és vitamin dús ételeket, kb. ezen időszak között tudjuk bevinni a szervezetünkbe.

Persze az is fontos lenne, hogy ezeket a vitaminokat és nyomelemeket jó minőségben vigyük be a szervezetünkbe. Az érdekessége annak, hogy most már nyugaton az étel árusítás is üzlet lett, hogy nem feltétlenül vitamin vagy nyomelem hiányos az étel amit megeszünk, hanem egyszerűen csak silány minőségű. Egy pár évvel ezelőtti kutatás szerint pl. a mostani tv paprika 24-szer több c-vitamint tartalmaz mint a 20 évvel ezelőtti paprika, mivel a földek is turbózva vannak, hogy bírják a terhelést.

Érdekes az is, hogy az elmúlt 50 évben több természeti erőforrást használtunk föl és nagyobb kárt tettünk Anyaföldünkben, mint az azt megelőző időszak a teremtésig, vagy a Nagy Bumm-ig, ki miben hisz. Az meg már kifejezetten rémisztő, hogy az elmúlt 30 évben felhasználtuk a Föld összes természeti erőforrásának 30%-át.

De nem akarok vészmadár lenni, inkább csak szemléltetném, hogy az ájurvédikus gyógynövények használata mennyire jót tesz a szervezetünknek, mert a mai napig az ájurvédikus gyógynövények csak betakarítva vannak. Ami azt jelenti, hogy a természetben fellelhető, maguktól termő növényeket használják fel, és nem mesterséges ültetvényeken létrehozott, műtrágyázott, hungarocellből előállított, papundekli cuccokat dobnak piacra.

Az Amla kiváló a nyár végi, meleg okozta leépülésre, sőt a furcsa fronthatások kellemetlen velejáróit is tudja enyhíteni.

Nálunk az Amla egy adagja 32 gramm, amit 40 nap alatt lenne illendő elfogyasztani, tudjátok zöldség és-vagy gyümölcslében pici mézzel, pici gyömbérporral és ennek az adagnak az ára 3790 forint.

Összehasonlításképpen, itthon 90 napos kiszerelésben 40,5 gramm kapható 8500-9000 forintért, illetve a 60 kapszulás adagolásban pedig 15 gramm 3500-4000 forint környékén van.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Készítmények
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

One Response to Egy Ájurvéda tipp a nyár végére

  1. Visszajelzés: A hét Ájurvéda receptje: Nyár végi regenerálódás, vagyis az Ájurvédikus fürdő kúrák rejtelmei I. rész… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .