Az Ájurvédikus Gyógyászat és a Védikus Asztrológia találkozása…

Az ősi India minden tudományát és művészetét a Védák könyvei foglalják magukban, és mint várható is lenne, ezek a témakörök összefüggésben is vannak egymással.

Röviden azt mondhatnánk, hogy ha az Ájurvéda azt mondja meg, hogy mit tegyünk, akkor a Védikus Asztrológia azt teszi hozzá, hogy mikor, míg a Vasztu Shásztra írásai pedig azt, hogy mindezt hol.

A mi szervezetünkre nézve az, hogy mikor végezzük el az Ájurvéda által ajánlott beavatkozásokat, kb. annyit tenne, mintha azt mondanánk profi gazdáknak, hogy mindegy, hogy mikor végzik el a metszést, a permetezést vagy az oltást.

moonphase

Nem csak az a fontos, hogy mit és miért teszünk, de az sem mindegy, hogy mikor tesszük meg azt. Ezért egészítik ki egymást a Védikus tudományok, hogy a lehető legjobb és leghatékonyabb módon fogjunk mindenhez, ami majd jót is fog tenni nekünk.

Így természetesen az sem mindegy, hogy a különböző évszakokban, hogy állunk hozzá bizonyos dolgokhoz, nem beszélve olyan havi teendőkről, ami kötődhet a Hold növekvő vagy csökkenő fázisaihoz, és persze ez egészen leképezhető a hét napjaira és még arra is, hogy bizonyos napszakokon belül mihez érdemes hozzá fogni.

És mindezt természetesen lebontva a különféle emberek, különféle alkati adottságai szerint, mind a teendők, mind a táplálkozás szempontjából.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Egy kis érdekesség a végére, étkezés a védikus asztrológia szerint

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Vasztu, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük