Az Ájurvédikus Gyógyászat és a Védikus Asztrológia találkozása…

Az ősi India minden tudományát és művészetét a Védák könyvei foglalják magukban, és mint várható is lenne, ezek a témakörök összefüggésben is vannak egymással.

Röviden azt mondhatnánk, hogy ha az Ájurvéda azt mondja meg, hogy mit tegyünk, akkor a Védikus Asztrológia azt teszi hozzá, hogy mikor, míg a Vasztu Shásztra írásai pedig azt, hogy mindezt hol.

A mi szervezetünkre nézve az, hogy mikor végezzük el az Ájurvéda által ajánlott beavatkozásokat, kb. annyit tenne, mintha azt mondanánk profi gazdáknak, hogy mindegy, hogy mikor végzik el a metszést, a permetezést vagy az oltást.

moonphase

Nem csak az a fontos, hogy mit és miért teszünk, de az sem mindegy, hogy mikor tesszük meg azt. Ezért egészítik ki egymást a Védikus tudományok, hogy a lehető legjobb és leghatékonyabb módon fogjunk mindenhez, ami majd jót is fog tenni nekünk.

Így természetesen az sem mindegy, hogy a különböző évszakokban, hogy állunk hozzá bizonyos dolgokhoz, nem beszélve olyan havi teendőkről, ami kötődhet a Hold növekvő vagy csökkenő fázisaihoz, és persze ez egészen leképezhető a hét napjaira és még arra is, hogy bizonyos napszakokon belül mihez érdemes hozzá fogni.

És mindezt természetesen lebontva a különféle emberek, különféle alkati adottságai szerint, mind a teendők, mind a táplálkozás szempontjából.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Egy kis érdekesség a végére, étkezés a védikus asztrológia szerint

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Vasztu, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük