Az Ájurvédikus Gyógyászat és a Védikus Asztrológia találkozása…

Az ősi India minden tudományát és művészetét a Védák könyvei foglalják magukban, és mint várható is lenne, ezek a témakörök összefüggésben is vannak egymással.

Röviden azt mondhatnánk, hogy ha az Ájurvéda azt mondja meg, hogy mit tegyünk, akkor a Védikus Asztrológia azt teszi hozzá, hogy mikor, míg a Vasztu Shásztra írásai pedig azt, hogy mindezt hol.

A mi szervezetünkre nézve az, hogy mikor végezzük el az Ájurvéda által ajánlott beavatkozásokat, kb. annyit tenne, mintha azt mondanánk profi gazdáknak, hogy mindegy, hogy mikor végzik el a metszést, a permetezést vagy az oltást.

moonphase

Nem csak az a fontos, hogy mit és miért teszünk, de az sem mindegy, hogy mikor tesszük meg azt. Ezért egészítik ki egymást a Védikus tudományok, hogy a lehető legjobb és leghatékonyabb módon fogjunk mindenhez, ami majd jót is fog tenni nekünk.

Így természetesen az sem mindegy, hogy a különböző évszakokban, hogy állunk hozzá bizonyos dolgokhoz, nem beszélve olyan havi teendőkről, ami kötődhet a Hold növekvő vagy csökkenő fázisaihoz, és persze ez egészen leképezhető a hét napjaira és még arra is, hogy bizonyos napszakokon belül mihez érdemes hozzá fogni.

És mindezt természetesen lebontva a különféle emberek, különféle alkati adottságai szerint, mind a teendők, mind a táplálkozás szempontjából.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Egy kis érdekesség a végére, étkezés a védikus asztrológia szerint

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Vasztu, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .