Bhakti Kutir Bindhu: A spirituális tudás elsajátítása…

A Védák azt mondják, hogy 2 féle tudás létezik. Az akadémikus tudás, amit szimplán megtanulunk, és vagy emlékszünk rá, vagy nem, de nem változtatja meg az életünket. Valamint a megvalósított tudás, ami mélyen belénk ívódik és megváltoztatja az értékrendünket, a döntéseinket, az életünket.

monksteaching

És persze a Védák arra is adnak egy receptet, hogy miként mélyítsünk el tudásunkat, mármint azokon a területeken, amit érdemes elmélyíteni.

Először is tanuljunk, majd a tudásunkat helyezzük gyakorlatba, elmélkedjünk rajta és próbáljuk másoknak is átadni. Mint pl. Buddha, aki 5 nap alatt megvilágosodott, de 7 hetet elmélkedett magán a megvilágosodás élményén. Aztán pikk-pakk megkereste azt az 5 szerzetest, akikkel azelőtt meditált és egyből át is adta a frissen szerzett tudását.

Majd az első 2 teendő után, tudásunk csak úgy magától elmélyül és beépül.

Ahogy korunk egyik legnagyobb harcművésze, Joe Rogan Rickson Gracie mondotta:

„Érd el a mester szintet az alapok gyakorlásával!”

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Ja, és egyébként ez volt a Bhakti Kutir honlapján a 100. írás a Védikus Kultúra és Spiritualitás és Lélek kategóriákban.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

One Response to Bhakti Kutir Bindhu: A spirituális tudás elsajátítása…

  1. Visszajelzés: A tudás elmélyülésének szintjei, amikor tudásunk megváltoztatja az értékrendünket… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük