Bhakti Kutir Bindhu: A spirituális tudás elsajátítása…

A Védák azt mondják, hogy 2 féle tudás létezik. Az akadémikus tudás, amit szimplán megtanulunk, és vagy emlékszünk rá, vagy nem, de nem változtatja meg az életünket. Valamint a megvalósított tudás, ami mélyen belénk ívódik és megváltoztatja az értékrendünket, a döntéseinket, az életünket.

monksteaching

És persze a Védák arra is adnak egy receptet, hogy miként mélyítsünk el tudásunkat, mármint azokon a területeken, amit érdemes elmélyíteni.

Először is tanuljunk, majd a tudásunkat helyezzük gyakorlatba, elmélkedjünk rajta és próbáljuk másoknak is átadni. Mint pl. Buddha, aki 5 nap alatt megvilágosodott, de 7 hetet elmélkedett magán a megvilágosodás élményén. Aztán pikk-pakk megkereste azt az 5 szerzetest, akikkel azelőtt meditált és egyből át is adta a frissen szerzett tudását.

Majd az első 2 teendő után, tudásunk csak úgy magától elmélyül és beépül.

Ahogy korunk egyik legnagyobb harcművésze, Joe Rogan Rickson Gracie mondotta:

„Érd el a mester szintet az alapok gyakorlásával!”

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Ja, és egyébként ez volt a Bhakti Kutir honlapján a 100. írás a Védikus Kultúra és Spiritualitás és Lélek kategóriákban.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

One Response to Bhakti Kutir Bindhu: A spirituális tudás elsajátítása…

  1. Visszajelzés: A tudás elmélyülésének szintjei, amikor tudásunk megváltoztatja az értékrendünket… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük