Bhakti Kutir Bindhu: A spirituális tudás elsajátítása…

A Védák azt mondják, hogy 2 féle tudás létezik. Az akadémikus tudás, amit szimplán megtanulunk, és vagy emlékszünk rá, vagy nem, de nem változtatja meg az életünket. Valamint a megvalósított tudás, ami mélyen belénk ívódik és megváltoztatja az értékrendünket, a döntéseinket, az életünket.

monksteaching

És persze a Védák arra is adnak egy receptet, hogy miként mélyítsünk el tudásunkat, mármint azokon a területeken, amit érdemes elmélyíteni.

Először is tanuljunk, majd a tudásunkat helyezzük gyakorlatba, elmélkedjünk rajta és próbáljuk másoknak is átadni. Mint pl. Buddha, aki 5 nap alatt megvilágosodott, de 7 hetet elmélkedett magán a megvilágosodás élményén. Aztán pikk-pakk megkereste azt az 5 szerzetest, akikkel azelőtt meditált és egyből át is adta a frissen szerzett tudását.

Majd az első 2 teendő után, tudásunk csak úgy magától elmélyül és beépül.

Ahogy korunk egyik legnagyobb harcművésze, Joe Rogan Rickson Gracie mondotta:

„Érd el a mester szintet az alapok gyakorlásával!”

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Ja, és egyébként ez volt a Bhakti Kutir honlapján a 100. írás a Védikus Kultúra és Spiritualitás és Lélek kategóriákban.

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

One Response to Bhakti Kutir Bindhu: A spirituális tudás elsajátítása…

  1. Visszajelzés: A tudás elmélyülésének szintjei, amikor tudásunk megváltoztatja az értékrendünket… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .