Ájurvédás Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Allergia Tanácsok

Tündérek, a szavazásból ítélve a tematikus receptezés nyert és igen sokan kértek allergia elleni tanácsokat. Ide akkor most bemásolnék két tavalyi receptet, amit a nyári allergia szezonban raktam fel a honlapunkra.

Az első recept egy kis főzőcskézést is igényel, rendkívül hatékony. Ide kattintva megtalálod…

A második recept inkább egyszerűbb hatha jógás praktikákat tartalmaz, oda jutni, ide katt…

Egyébként leegyszerűsítve az Ájurvéda nézőpontja az, hogy az allergiás tünetek nem mások, mint felerősödött immunreakciók egy általunk irritánsként felismert cuccra. Az anti allergiás készítmények leginkább felrótt mellékhatása, az állandó álmosság és fáradékonyság is csak azért jelentkezik, mert ezek a szerek csak szimplán lenyomják a szervezetünk immunreakcióit az általunk nem feldolgozható dolgokra.

A fenti receptekben megtaláljátok az immunrendszert tovább erősítő megközelítést és az allergén anyagok elleni védelmet előtérbe helyező ájurvédikus látásmódot is.

Om Tat Sat

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .