Ájurvédás Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Allergia Tanácsok

Tündérek, a szavazásból ítélve a tematikus receptezés nyert és igen sokan kértek allergia elleni tanácsokat. Ide akkor most bemásolnék két tavalyi receptet, amit a nyári allergia szezonban raktam fel a honlapunkra.

Az első recept egy kis főzőcskézést is igényel, rendkívül hatékony. Ide kattintva megtalálod…

A második recept inkább egyszerűbb hatha jógás praktikákat tartalmaz, oda jutni, ide katt…

Egyébként leegyszerűsítve az Ájurvéda nézőpontja az, hogy az allergiás tünetek nem mások, mint felerősödött immunreakciók egy általunk irritánsként felismert cuccra. Az anti allergiás készítmények leginkább felrótt mellékhatása, az állandó álmosság és fáradékonyság is csak azért jelentkezik, mert ezek a szerek csak szimplán lenyomják a szervezetünk immunreakcióit az általunk nem feldolgozható dolgokra.

A fenti receptekben megtaláljátok az immunrendszert tovább erősítő megközelítést és az allergén anyagok elleni védelmet előtérbe helyező ájurvédikus látásmódot is.

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük