A 7 Ájurvédikus Receptje: Allergia ellenszer…

1000Tündérek, most egy hihetetlenül egyszerű, de ultra hatékony receptet szeretnék megosztani veletek. Már nagyon sokaknak mondtam, sokan ki is próbálták, már egy csomóan szabadalmaztatni is akarták. Azért csak óvatosan terjesszétek, mert nem szeretnék korán elhalálozni, mondjuk egy furcsácska balesetben, gazdasági érdekek sértése végett. He, he…

De most komolyan, az allergiát teljesen elmulasztó recept:

Kb. 8 dkg gheeben kell elkeverni a gyógynövényeket. A ghee készítésének receptje, huh még ezt is megosztom ebben a post-ban, ma valahogy sziporkázom.

Szóval, 10 dkg vajat felteszünk a legkisebb lángra, a legvastagabb falú edényünkbe. 15-20 perc alatt leforr róla az összes hab és kész a ghee, kb. 8 dkg. Nem kell róla semmit sem lefölözni, leszedegetni a vajról, simán forraljuk és kész lesz. Persze le lehet szűrni, Bengálijában az a szokás, hogy a leszűrt kis barna törmeléket beleteszik a főtt rizsbe, még egy kis ízesítésként.

Tehát, kész a ghee és amikor már kihűlőben van, akkor hozzá teszünk 1 evőkanál gyömbérport, és 1 evőkanál neem port. Valamint amíg kihűl és visszaszilárdul addig keverjünk rajta néhányat, hogy a porok ne süllyedjenek le az aljára, és kész a főzet. Ebből a gheeből kenjünk be az orrunkba naponta 2-3-szor. 1-2 nap után már érezni fogjuk a különbséget.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Hasonló technikával elkészíthető dohányzásról leszoktató orrkence

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

6 Responses to A 7 Ájurvédikus Receptje: Allergia ellenszer…

 1. Katcabogár szerint:

  Kedves Om Tat Sat!
  Kipróbáltam a receptet, s közben “kissé” besötétedett a vaj, ez normális?
  Illetve az is érdekelne még, hogy a napi 2-3x bekenésen túl hogyan kell alkalmazni a kencét? Úgy értem, azon túl, hogy pár nap után már érezhető a hatása, mennyi idő múlva lehet elhagyni, s kell-e kúraszerűen bizonyos időközönként újra-alkalmazni?
  Válaszod előre is köszönöm!

 2. Guzmics Izidor szerint:

  Kedves Om Tat Sat!
  Nekem az első 2-3 napra vonatkozna a kérdésem, ugyanis egy felmerülő problémával találtam szembe magam.
  amikor elkezdtem alkalmazni a készítményt, elhagytam a gyógyszert, ami addig nagyjából szinten tartott. Ennek eredménye az lett, hogy visszatért az orrfolyás és az orrfújás-kényszer, ami azt eredményezi, hogy ha be is kenem az orrom, azt rövid időn belül ki kell fújni. Emellett csak folytassam a kúrát, és majd helyreáll a rend?
  köszönettel!

 3. Farkas Kári szerint:

  Kedves Ádám!
  Keserű fűnek javasolnám még az “ezerjó füvet’,Mint a nevében is benne van,ezer jó dologra hasznos…..Persze ki-ki belátása szerint…. A májat is célszerű ‘salaktalanítani’ A Naturland – májtea tökéletesen megfelel erre a célra. Egy liter vízzel leforrázni a filtertől megszabadított füvet és egész napra elosztva meginni- ne beönteni! megiszogatni. A jóga is kifejezetten jót tesz – főleg a pránayama szorgos művelése…. :-))) Ja! ééééés türelem+medit+ derű+ szeretet !
  Sok sikert….

 4. Visszajelzés: Ájurvédás Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Allergia Tanácsok | Bhakti Kutir

 5. Csilla szerint:

  Kedves kommentelők!

  Köszönjük Ádámnak a nagyszerű ötletet, bizonyára nűködik, hiszen a ghee és a gyömbér már önmagában is csodaszer! Egyétek, kenjétek!!! 🙂

  Ami miatt azonban írtam az az, hogy az “On tat sat” vagy Hari Om tat sat” nem kedves tanácsadónk neve, hanem komoly jelentéssel bíró, gyakran előforduló köszöntési forma, mely nagyjából annyit tesz, hogy “íme az isteni (transzcendentális állapot) igazság!! ”
  Ez nagyon fontos ősi szanszkrit mondat, kérlek titeket alkalmazzátok helyénvalóan!
  Köszönöm!

  Hari Om ( üdvözlet)

 6. Visszajelzés: Abu Patikája: Kb. az utolsó allergia bejegyzés, mert már mindent lefedtünk | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük