A szombati olajos jóga órák tudnivalói…

Nagyon sokan kérdeztétek, hogy mi lesz a Szombat reggeli jóga órával, íme:

Dél-Indiában a Kathakali színészek 25-30 kilós jelmezekben 10-12 órás darabokat adnak elő a tengerparton a homokban, ők is ilyen fajta olajos jógával edzik fel a szervezetüket, az ilyen fajta megterhelésre…

Tehát Szombat reggel 8-kor találkozunk a Kutirban. A terv az, hogy jól átmozgatjuk magunkat olajjal (már elő állítottam a tuti anyagot a foglalkozásra, szezámolajostul, rozmaringostul, mindenestül), és utána jógázunk egy jót. Meg is fogunk tanulni egy Ájurvédikus szegment masszázst is, hogy a keringésünket már maga a jóga előtt jól be tudjuk indítani.

Ha tudtok gyertek éhgyomorra, mert óra előtt szeretnék majd kiosztani mindenkinek egy kis Chamdraprabha nevezetű Ájurvédikus gyógynövényt. Ne aggódjatok nem betépős, nem olyan lesz, mint a Hair filmben a festett arcú sámán fószer, aki LSD-t osztogatott a kalapjából.

A Chandraprabha majd 40 különféle cuccból áll össze, és egy csomó mindenre jó, de nekünk az órára a fő hatása az lesz, hogy minden testcsatornát megnyit. Tehát, minden, ami az Ájurvéda szerint csatornában működik, legyen az a légzésünk, az emésztésünk, az idegrendszerünk funkciói, stb. azok majd könnyebben és mélyebben felveszik a Jóga hatását.

Mivel az óra inkább terápiás természetű, lesznek pici törülközők, aminek segítségével könnyebb lesz magunkat kimozgatni, meg persze ott lesznek a jóga szőnyegek is, meg készülök az olajjal is, de lécci mindenki hozzon magával olyan nagy lepedőt, vagy kendőt, vagy törölközőt, amivel le tudja majd takarni a jóga matracát, és amivel majd magát is le tudja majd csutakolni az óra után.

Tehát szombat reggel 8-kor a festői szépségű Bhakti Kutirban találkozunk Ájurvédikus Olajos Jógára, azaz Tailam Jógára!

Ha még tudtok, szóljatok, hogy jöttök, mert természetese, ha sokan vagyunk nem szegény Tatáról érkezőket fogjuk majd eltanácsolni a buliról, és ők most sokan jönnek!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Bővebben is olvashatsz a Kutir új Jóga kezdeményezéséről ide kattintva…

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Jóga
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük