Szeretnél szép formájú, kemény, kerek feneket? Akkor bizony Hatha Jógázni kell!

Gondoltam írok valami bulvárosat, hátha az jól hangzik a világhálón! Egyébként először arra gondoltam, hogy a cikk címe a következő kellene, hogy legyen:

„Volt már olyan, hogy a masszőröd azt kérte tőled, hogy ne feszítsd a fenekedet, mire te azt mondtad, hogy “nem feszítek, az mind én vagyok tündérke”. Vagy ha még nem volt ilyen tapasztalásod, de szeretnél ilyet, akkor gyere le Jógázni!” De ez túl hosszú lett volna címnek.

Egyébként a fenekünk tényleg kerek és kemény lesz a jógától, hiszen a fenékizmunk az, hihetetlenül fontos a helyes tartás szempontjából, és mint köztudott a Hatha Jóga nagyon jó tartás javító.

Viszont az utóbbi időben annyira zavaros lett számomra, hogy most már minden jóga néven van hirdetve, hogy hirtelenjében nem tudom, mi számít hiteles marketingnek egy olyan tradicionális mozgással kapcsolatosan, mint a jóga és mi számít baromságnak.

Egyszer a bhuvaneshwari reptéren kezembe került egy kupon füzet, aminek a hátsó borítója a „Haj Jóga” 10 legfontosabb pontjait ecsetelte. Természetesen a már szinte isteni kinyilatkoztatások olyan hihetetlenül jógikus információkat tartalmaztak, mint a „használj megfelelő minőségű sampont” és „haj fixálót sohase hagyjon 24 óránál tovább a haján”, így egyből és azonnal a Haj Jóga szerelmese lettem.

De komolyra fordítva a szót, a fenékizomzat szerepe elengedhetetlen az egyenes tartáshoz. Ezt talán a legszembetűnőbben a majmoknál látható. Hiszen nekik szinte nincs is fenekük, még az olyan szép példányoknak sem, mint a gorillák, akik színizmok. Egy részről ők azért elég keveset állnak fel egyenesen így ez az izom nem tudott annyira kifejlődni, másrészről a 22-es csapda ott bújik meg, hogy fenék hiányában nekik tök nehéz hosszú távon egyenesen állni!

Szóval az erős fenék elengedhetetlen a jó tartáshoz. Sőt mostanság divat is, hogy jó nagy, kerek úgymond buborék feneket gyúrjunk magunkra. Ami nem baj, mert hátha megfordítja azt a trendet, hogy a mai világban az emberek egyre többet ülnek, ami így szép lassan elkezdi majd eltűntetni a fenekünket.

Egyébként az Ájurvéda azt mondja, hogyha férfiaknak nincs fenekük, mármint persze van, de a nadrágjuk mondjuk csak akkor ér hozzá, amikor leülnek, az általában a védikus fiziognómia szerint jellemhibát takar. Az Ájurvéda azt tanácsolja a hölgyeknek, hogy ha feneketlen férfit látnak, meneküljenek!

Szóval éljen az egészséges kerek, izmos fenék, mert a Hatha Jóga azt épít! Tök mindegy milyen testalkatúak vagyunk a Jóga mindig, mindenkinél erősít és formál a fenek terén!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Jóga
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

One Response to Szeretnél szép formájú, kemény, kerek feneket? Akkor bizony Hatha Jógázni kell!

 1. Dámóczi Melinda szerint:

  jujj, én is meg vagyok zakkanva attóltól, ami egyre nagyobb méreteket ölt körülöttünk…
  …tanulom a hallgatást, hogy tudjak CSENDben maradni…
  Laár András azt mondta valahol: “ha ennyi hüjeségtől nem tudunk megvilágosodni, akkor mitől?!?!

  Nagyon régen találkoztunk (a horoszkópjaid között AMelindaként voltam regisztrálva ), az élet úgy hozta, hogy a BhaktiKutirba még eddig nem jutottam el.
  Ezúton szeretném hangsúlyozni, hogy szombati olajos jógához NEM e bulvárcikk keltette fel az érdeklődésemet…
  de ötletelni én is tudok – az e cikkre jelentkezők tanfolyamát elnevezhetnéd
  SEGGFEJ kurzusnak – ööö…utalva a fordított testhelyzetű jóga pozíciók erőteljes hatására…e felfordult világban. Ha turmixolni akarom a buddhizmussal, ha a teli csészét lefordítjuk, ha nem akarom,akkor is kiürül, így van hely újra tölteni bele valamit
  :))

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük