A most aktuális asztrológiai előrejelzés: Nap az Ikrekben (Június 15 – Július 16)

astrownaksSzóval újra élvezhetjük a Nap/Merkúr együttállást, ami a tanárok és az oktatók bolygóállása, de itt még annyival megbolondítódik a helyzet, hogy a Jupiter is az Ikrekben van, és a Jupiter bolygó szanszkrit neve az, hogy Guru, azaz a mester.

Mindez az Ikrekben, ami a természetes zodiákus 3. háza, ami a kommunikáció jegye is, tehát azok a kis mackók, akik most majd ebben a hónapban fognak születni, azok ilyen veleszületett szupersztárok lesznek a beszéd és a tanítás területén, főként úgy, hogy ezt a hármas bolygóállást még a Rahu, a felfokozás és túlműködés bolygója is fényszögeli a Mérlegből.

De ez a különleges bolygóállás kb. csak 4 napig lesz jelen az égen, mert Június 19-én a Jupiter átmegy a Rák jegyébe, ahol is a legerősebb pozíciójába fog kerülni.

A Jupiter kb. 1 évente vált jegyet, így ez egy igen ritka jelenség asztrológiailag, amit így Indiában jól meg is ünnepelnek. Amikor a Jupiter jegyet vált, akkor az előtte és utána 12-12 napban tisztító fürdőt vesznek az ezt a lelki gyakorlatot végzők, különböző zarándok helyeken. Ennél a váltásnál, ha pont Indiában mászkálunk, akkor Június 7-től 19-ig a Szaraszvati folyó az ajánlott hely, Június 19-től Július 1-ig meg a Jamuna folyó.

Ebben az elkövetkező évben a Jupiter erőssége miatt mindaz a jelenség, ami a Jupiterrel kapcsolódik, hihetetlenül fel fog erősödni az életünkben.

Tanulás, tanítás, tanácsadás, életviteli rendszerek kialakítása, jog, igazság, sport, betegségből való felépülés, spiritualitás, elmélyült gondolkodás, és mindenféle szép és jó fog életünkbe beköszönni.

Mindeközben Június 18-án a Vénusz belép a saját jegyébe, a Bikába, ami az ínyencség, a szépérzék, a luxus kivitel, a művészetek, és minden más, ami szép és extravagáns bolygóállása.

Ugyanakkor a Jupiter is erős pozícióba lép, és ez még jobban felfokozza az igényt a kényelemre, és a lazításra, mert maga a Jupiter is egy vizes bolygó, akár a Vénusz. Így ez a szakasz kiváló időszak lesz pihenésre és önmagunk kényeztetésére.

Ugyanakkor mindkét bolygó a gondolkodó, tanító és gyógyító kasztba van besorolva, így egy ilyen periódusban a tanulás és tanítás is előtérbe tud kerülni. Szóval az elvonulás és a tudásra összpontosítás is lehetővé válik ebben a szakaszban, főként úgy, hogy a Szaturnusz és a Rahu még midig a Mérlegben van, tehát a másokkal való együttműködés még mindig terhelt. Így a tanulás igen csak jó opció lesz Július 13-ig, amíg a Vénusz hazai pályán, a Bikában lesz.

Utána sem lesz panasz a tanításra és a fejlődésre, mert amikor a Vénusz átlép az Ikrekbe és csatlakozik a Naphoz és a Merkúrhoz, egy fantasztikus bolygóállás lép életbe. A Nap/Merkúrról már többször is írtam ebben a kalendáriumban, de a Vénusz/Merkúr bolygóállás ebben az évben még csak most állt elő.

Csillagászatilag az tudnunk kell, hogy a Vénusz és a Merkúr annyival közelebb vannak a Naphoz hozzánk képest, hogy nekünk a földről ez úgy látszik, hogy a 2 bolygó sohasem lép el távolabbra, mint 2 állatövi jegy a Naptól. Tehát, ha a Nap ebben a Hónapban az Ikrekben áll, sem a Vénusz, sem a Merkúr nem lehet a Kosnál hátrább, sem pedig az Oroszlánnál előrébb. Ez csillagászatilag lehetetlen lenne. Szóval ezek a bolygóállások viszonylag gyakoribbak szoktak lenni, de akkor is különlegesek.

A Merkúr és a Vénusz hatalmas ugrással fejleszti a kommunikációnkat, főként abban az irányban, hogy picit óvatosabban, diplomatikusabban tudjuk megfogalmazni a mondanivalónkat.

És eközben megint csak egy igen ritka jelenséget fogunk átélni. Július 13-án, 18 hónap után, a Rahu és a Ketu is arrébb vándorol egy jeggyel.

A Ketu hátrafelé halad a Halakba, és a Rahu pedig a Szűzbe. A Ketu a Halakban jól tudja érezni magát, mert a Ketu picit olyan, mint a Mars, és a Mars jó barátságban van a Jupiterrel, aki a Halak uralkodó bolygója. Viszont azáltal, hogy a Halak a természetes zodiákus 12. háza, ami az elválás, a vég és egy picit a halál jegye is, hajlamosabbak leszünk az elvonulásra, és az egyedüllét keresésére, főként úgy, hogy picit nehezebbé válhat az érzelmeink kifejezése és kimutatása is ebben az időszakban.

A Rahu a Szűzben a hatos házbéli jelenségeket fogja fokozni, tehát pl. az egész világban érezhető lesz majd egy gazdasági élénkülés, és a szolgáltatásokban is lehet majd növekedés. De a hatos ház végett vigyáznunk kell a felburjánzó ellenségeskedésre, és hát arra is, hogy ebben a pozícióban nem kizárt, hogy újra lesz egy globális betegséges izgulni való, mint pl. pár éve a H1N1-es vírus. De ne feledjük, a Rahu az illúzió bolygója is egyben, szóval nem minden arany, ami fénylik.

És így Július 13-án és 14-én áll elő az is, hogy a Rahu és a Mars egy jegybe kerül, ami azért nem annyira vidám, szóval abban a 2 napban nagyon vigyázzunk a balesetekre, az összetűzésekre.

Utána a Nap Július 16-án átsiklik a Rákba, és az már a következő hónap története.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük