Védikus vs. Nyugati Asztrológia

“when the moon is in the seventh house, and jupiter aligns with the mars” az egész fantasztikus hair film, asztrológiai szöveggel kezdődik…

Sokan kérdeztétek már, hogy miért, meg egyáltalán, hogyan lehet az, hogy a védikus asztrológia eltér a nyugati asztrológiától. Ez azon egyszerű ok miatt van, hogy amikor 1582-ben Európában át tértek a Gergely naptárra Juliánusz naptárról elindult egy csúszás a nyugati asztrológiában.

1582-ben korrigálták a Juliánusz naptár csúszásait azzal, hogy Október 4-et követően Október 15 lett. A hét napjaiban nem volt csúsztatás és bevezették azt is, hogy ezen túl minden 400 évben csak 97 szökőév lesz, így korrigálva a jövőre nézve is a csillagászati eltéréseket.

Viszont és sajnos csak az vették figyelembe, hogy a Föld 23 fok 26 percet dől, és azt nem, hogy a Föld nem csak a saját tengelye körül forog, de a Föld tengelye is forog, így mára, több mint 400 év leforgása alatt, már több mint 23 fokos eltérés van a valóság és a nyugati asztrológia megállapításai között.

Ez szimplán csak annyit jelent, hogy a védikus asztrológia rendszerében a csillagászati számítások révén az égben látottak szerint állítják fel a születési képletet, míg a nyugati rendszerben inkább egy szimbolikus képletet elemeznek.

Persze ez nem jelenti azt, hogy a nyugati asztrológia nem működik, hiszen az a rendszer is képes hihetetlenül pontos elemzésekre, itt egyszerűen a szimbolikusság nagyobb hangsúlyt kap, mint a csillagászat.

Természetesen a nyugati csillagászat is ismeri azt a rendszert, miszerint a Föld tengelye is forog, pl. a Hair musical kezdő dala is arról szól, hogy most már a Vízöntő korszaka jön, mert igen, a Föld tengelye most annak a jegynek az irányában lesz kb. 500 évig, de valahogy az asztrológia területére ez a számítási rendszer valahogy nem filtrálódott le.

Azt hiszem tavaly előtt lett először ez a különbség megpedzegetve, picit komolyabban és akkor meg arról volt szó, hogy majd úgy korrigálják a rendszert, hogy lesz egy 13. csillagkép a Kígyótartó.

Látom lelki szemeim előtt, hogy kb. mélyen felsóhajtotok, hogy „nekünk ehhez meg mi közünk van”, de igazából egy ekkora eltérést már mi is érzékelünk.

Hiszen ezért is válhatak annyira kiszámíthatatlaná az évszakok és azok változásai. Amikor mi nyugaton azt mondjuk, hogy Április 23 van, valójában a természet meg mindig csak a Március 31 szerinti időjárást produkálja, így késleltetve a tavasz és a meleg eljövetelét, de akár a téli hideg beálltát is. Lásd tavaly előtt volt 21 fok pluszban, Decemberben, vagy a jó kis Április-Május eleji havazásokat.

De szerintem ez a csúszás is csak azért van, mert sajnos mostanság nyugaton már nem annyira szerves része a mindennapoknak az asztrológia, mint régen volt, vagy míg keleten a mai napig az!

Kb. ez a különbség a keleti és a nyugati rendszer között, de mindkettő kiváló támpontokat adó rendszer!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

3 Responses to Védikus vs. Nyugati Asztrológia

  1. Visszajelzés: Gondoltam írok egy kis vigasztalást a rossz időre való tekintettel…(Miért van egyre nagyobb eltérés a valóság és a naptárunk között) | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: A Bhakti Kutir 7 alkalmas asztrológiai kurzusának menete, rendszere és tudnivalói… | Bhakti Kutir

  3. Xaby1 szerint:

    Az “elcsúszott valóság” Nékem szimbolikusan is : Elcsúszott valóság. Ne szépítsünk..Neti neti 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük