A hét Ájurvéda receptje: Nyári regenerálódás hűtéssel, vagyis az Ájurvédikus fürdő kúrák rejtelmei I. rész…

waterMég egy tavalyi Ájurvéda írásban már említettem, hogy a mostani forróságok  végett az teljesen normális ha mindenki egy kicsit megzuhan egy hangyányit a nyár folyamán. Kiváltkép a pitta, vagyis a tűz alkatúak!

Ennek a kezelésére és csillapítására az egyik legjobb ellenszer a fürdőkúrák alkalmazása. Erről még fogok majd bővebben írni, de most kezdjük a legegyszerűbbel, az alapokkal.

A bőrünk a legnagyobb méregtelenítő felületünk és ezt nagyon egyszerű jól kihasználni.

Így elsőre a recept csak annyi lesz, hogy bele kellene ülnünk egy kád hűvöske vízbe, amibe bele kellene tennünk 2 púpozott evőkanálnyi szódabikarbonát. (Ha nagyon nagy a kádunk akkor természetesen többet is beletehetünk!)

Ez az egyszerű fürdő hihetetlen mennyiségű savat tud ki csapni belőlünk a bőrünkön keresztül. Ezt bizonyítva érdemes megnézni a vizet a fürdő elején, és a végén is! Használjunk lakmusz papírt, ami a fürdő előtt azt fogja mutatni, hogy a kádvíz lúgos. Majd miután kimásztunk a vízből, a teszt csík nem savasként fogja beazonosítani a vizet, hanem savként!

Vigyázat rendszeres használat végett az őszhajszálaink vissza sötétedhetnek!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Hasonló témájú írások:

Hűsító ital a melegre…

Egy kis allergia mentesítés az Ájurvédával és a Jógával…

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük