2024 április hónap eseménynaptára…

Ez egy régebbi Air India poszter, ami azt ábrázolja, hogy Ráma és kedvese Szítá visszarepülnek Ajódhjába a száműzetésük végeztével! Zseniális!

Április 1: Mritju Jóga, bármi újba kezdünk az nehézségre van ítélve.

Április 2: Sziddha Jóga, bármibe kezdünk az sikerre van ítélve. Gyógyító Buddha nap, ezen a napon feltétlen tegyünk az egészségünkért. Kála Bhairava éjszakája.

Április 4: Sziddha Jóga, bármibe kezdünk az sikerre van ítélve.

Április 5: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől. Sziddha Jóga, bármibe kezdünk az sikerre van ítélve.

Április 6: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Április 8: Szomavati Amavaszja, amikor az Újhold hétfőre esik.

Április 9: Ugadi vagy Gudi Padwa, ami nem más mint a Dél-indiai Újév. Ettől a naptól kellene elkezdenünk neem készítményeket fogyasztani, hogy sikeresen ki tudjuk méregteleníteni a szervezetünket.

Április 10: Sziddha Jóga, bármibe kezdünk az sikerre van ítélve.

Április 13-15: Mrityu Jóga, bármi újba kezdünk az nehézségre van ítélve.

Április 15: Jamuna napja. India egyik legszentebb folyójának napja. Ezen a napon ünneplik meg azt, hogy a Jamuna folyó alá szállott e világba. Egyébként a Jamuna folyó Istennője a Nap Isten gyermeke, és az Ő fivére Jama, a Halál Ura.  A Bhakti kultúrában a Jamuna folyó rendkívül fontos szerepet tölt be, mert míg a Gangesz a megtisztulás és a rituálék folyója, addig a Jamuna a kegyelet és szeretettel kapcsolatos áldások helye.

Április 16: Sziddha Jóga, bármibe kezdünk az sikerre van ítélve. Gyógyító Buddha nap, ezen a napon feltétlen tegyünk az egészségünkért.

Április 17: Ráma Király születésnapja, aki a Rámajána eposz főhőse, Krisna egyik inkarnációja. Gyógyító Buddha nap, ezen a napon feltétlen tegyünk az egészségünkért.

Április 18-19: Sziddha Jóga, bármibe kezdünk az sikerre van ítélve.

Április 19: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Április 21:  Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Április 23: Hanumán napja. Telihold.

Április 27: Sziddha Jóga, bármibe kezdünk az sikerre van ítélve.

Ájurvédikusan az április hónap kiváló hormon háztartásunk harmonizálására. Így hölgyeknek a Shatavari-t ajánlanám, egy egyszerű indiai spárgaféle gyökerét, ami abszolút harmonizálja az összes hormon funkciót, fiúknak pedig az Ashwagandhát, ami egy kiváló erősítő és stresszoldó is egyben. De egyébként mindkét szer alkalmazható vica versa is, mert az Ashwagandha jót tesz a hölgyeknél, a stresszoldó hatásai végett, a Shatavari pedig jó az uraknak, kifejezetten a spermaszám gyarapodás érdekében.

Valamint férfiaknak azt tudni kell, hogy az Ashwagandha, főként tavasszal, komolyabban fickósít is, ha valami savassal vesszük be!

Om Tat Sat

Baktai Ádám apuka, tanár, pap, a Védikus kultúrtudományok szakértője

Ui: Figyelem egy kis előre jelzés! Idén Május 10-én lesz a legerősebb asztrológiai állás! Sőt mi aznap kezdünk bele a közös pancsakarmánkba! Délután kint a Feneketlen tónál!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Készítmények, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük