2023. szeptember havának legjelentősebb napjai…

Szeptember 1: Alvás böjt nap, és Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Szeptember 5: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Szeptember 6: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Szeptember 7: Krisna születésnapja. Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk. Stílszerűen ezen  napon kezdünk bele a csütörtök esti jóga órákba, a Kamala Jóga studióban. A Bartók Béla út 10-12 szám alatt. (Utána lesz még 2 hét szünet a szicíliai jóga tábor végett, de utána újra geronto-jóga  ezerrel!)

Szeptember 9-11: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Szeptember 10: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Szeptember 12: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Szeptember 14: Újhold. Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Szeptember 18: Párvati fogadalmának napja. Párvati a Himaláják lányaként ezen a napon kezdett el lemondásokat és lelkigyakorlatokat végezni, hogy Siva kedvébe járjon és elnyerje férjének. Ez össze is jött neki, mert azóta is házasok, és olyan gyermekeik születtek, mint Hanumán, Ganésha vagy Kartikéja.

Szeptember 19: Ganésha, az akadályok elhárítójának napja.

Szeptember 20: A Rishik napja. Ez a nap a Védikus kultúra hét fő szentjének napja. Indiában a Göncöl szekér 7 csillagait is úgy tisztelik, mint a hét Rishit. Ezen a napon a hölgyek, minden korosztálya felajánlásokat tesz gyermekeik, leendő gyermekeik és már eltávozott gyermekeik lelki javáért.

Szeptember 22: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Szeptember 23: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Szeptember 25: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Szeptember 26: Vámana napja. Ezen a napon jött le a világra Vámana, Krisna egyik inkarnációja. Ő volt az az inkarnáció, Aki végett a szent Gangesz folyó megjelenjen ebben a világban. Valamint Ő a Jupiter bolygó Istene. Igy ez a nap a legkiválóbb arra, hogy rendbe tegyük otthonunk legfontosabb részét az észak-keleti területét. Takarítsuk ki, hozzunk létre egy kis házi oltárt, vagy éppen nyomtassuk ki magunknak az észak-keleti terület Yantráját!

Szeptember 27: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Szeptember 28: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. Ananta 14 éves fogadalmi nap.

Szeptember 30: Telihold.

Október 1: Bele kezdünk a havi 1 alkalmas hosszú védikus asztrológia tanfolyamunkba. (Van 1 és 2 éves verzió is.)

Majd Október 7-8 az 5 hétvégén shiatsu képzésbe is. Havi 1 hétvégével!

Om Tat Sat

Baktai Ádám keletkutató, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük