2020. Január havának fontosabb eseményei és spirituális napjai

Január 3: Gyógyító Buddha nap. Tegyünk az egészségünkért!

Január 4: Sziddha Jóga, bármibe is kezdünk az sikerre van ítélve.

Január 6: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Január 8: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Mritju Jóga, bármibe is kezdünk az nehézségre van ítélve.

Január 10: Telihold. Krisna Pushja abhiséka, virág fesztivál.

Ez a nap egy szép indiai szokáshoz kapcsolódik. Ezekben a hónapokban Indiában is hideg van, és ritkább számban mennek a virágok. Ezért ilyenkor különleges felajánlásnak számít, ha virágot ajánlunk fel házi oltárunkon, és természetesen ez különleges áldással is jár.

Január 15: Makara Szankranti, a Nap áthalad a Bak jegyébe.

Január 17: Gyógyító Buddha nap. Tegyünk az egészségünkért!

Január 18: Sziddha Jóga, bármibe is kezdünk az sikerre van ítélve.

Január 20: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Január 22: Siva napja, napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Mritju Jóga, bármibe is kezdünk az nehézségre van ítélve.

Január 23: Mritju jóga, bármibe is kezdünk az nehézségre van ítélve.

Január 24:

Január 30:

  • Vaszanta Pancsami és Szaraszvati napja. A csillagászati tavasz első napja. Ezen a napon tér vissza a nedvek keringése a nővényekbe, ilyenkor indul újra az élet az Északi féltekén. Ezen a napon ünneplik meg Szaraszvati, a tudás Istennőjének születésnapját is.
  • Belevágunk a Taoista Jóga tanfolyamunkba! 7 alkalom, 7 héten át találkozunk minden csütörtökön! Az esti hatha jóga órák előtt 17.30-tól!

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük