2020. Január havának fontosabb eseményei és spirituális napjai

Január 3: Gyógyító Buddha nap. Tegyünk az egészségünkért!

Január 4: Sziddha Jóga, bármibe is kezdünk az sikerre van ítélve.

Január 6: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Január 8: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Mritju Jóga, bármibe is kezdünk az nehézségre van ítélve.

Január 10: Telihold. Krisna Pushja abhiséka, virág fesztivál.

Ez a nap egy szép indiai szokáshoz kapcsolódik. Ezekben a hónapokban Indiában is hideg van, és ritkább számban mennek a virágok. Ezért ilyenkor különleges felajánlásnak számít, ha virágot ajánlunk fel házi oltárunkon, és természetesen ez különleges áldással is jár.

Január 15: Makara Szankranti, a Nap áthalad a Bak jegyébe.

Január 17: Gyógyító Buddha nap. Tegyünk az egészségünkért!

Január 18: Sziddha Jóga, bármibe is kezdünk az sikerre van ítélve.

Január 20: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Január 22: Siva napja, napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Mritju Jóga, bármibe is kezdünk az nehézségre van ítélve.

Január 23: Mritju jóga, bármibe is kezdünk az nehézségre van ítélve.

Január 24:

Január 30:

  • Vaszanta Pancsami és Szaraszvati napja. A csillagászati tavasz első napja. Ezen a napon tér vissza a nedvek keringése a nővényekbe, ilyenkor indul újra az élet az Északi féltekén. Ezen a napon ünneplik meg Szaraszvati, a tudás Istennőjének születésnapját is.
  • Belevágunk a Taoista Jóga tanfolyamunkba! 7 alkalom, 7 héten át találkozunk minden csütörtökön! Az esti hatha jóga órák előtt 17.30-tól!

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük