2018 Április hónap esemény naptára!

Április 1-2: Mrityu Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. 

Április 3: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. 

Április 5-6: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Április 8: Gyógyító Buddha nap, tegyünk az egészségünkért.

Április 11: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Április 13: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Április 14: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Április 15: Újhold.

Április 18: Akshaya Tritiya, az év legjobb napja asztrológiailag. Ironikusan Mrityu Jóga nap is egyben. De ezen a napon a Sziddhi Jóga, ellensúlyozza a Mrityu Jógát.

Április 19: Mrityu Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. 

Április 20: Belevágunk a teljes Pancsakarma rítusba! Egy 40 napos tavaszi méregtelenítésbe, amit a kúrák királyának tartanak az Ájurvédában!

Április 22: Bhanu szaptami

Újfent egy ismétlődő nap a Védikus Kalendáriumban, amikor a Vasárnap egybeesik azzal, hogy az Új vagy Teilhold után 7 csillagászati nappal vagyunk. Ez a nap kiváló arra, hogy tegyünk az egészségünkért. Nagyon-nagyon kiváló nap.

Április 23: Gyógyító Buddha nap, tegyünk az egészségünkért.

Április 26: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Április 27: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Április 28: Naraszimha, a Védelmezés Istenének napja. Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Április 29: Telihold. Buddha születésének napja.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .