2017 Szeptember havának főbb spirituális napjai…

Szeptember 1: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. 

Szeptember 2: Vámana napja, aki nem más, mint Krisna pap inkarnációja és a Jupiter bolygó Istenségének napja. Természetesen ez a nap az év legjobb napja kinyomtatni otthonunk északkeleti területének védelmező Yantráját. Valamint Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Sőt ezen a napon kezdünk az őszi Pancsakarmával

Szeptember 4: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Szeptember 5: Ananta, a Hatha Jóga Istenének napja.

Szeptember 6: Telihold.

Szeptember 8: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Szeptember 9: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Szeptember 13: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Szeptember 13 és 14: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Szeptember 15 és 16: Indul az 1 éves tradicionális Hatha Jóga oktató képzés, a 4 alkalmas Ájurvéda alap tanfolyam

Szeptember 16: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Szeptember 18: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Szeptember 20: Kezdődik a Navaratri, az Istennő imádat legfontosabb ünnepe a Védikus Kalendáriumban. Újhold.

Szeptember 22: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Szeptember 27: Durgá napja. Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. (a fenti linkben megtaláljátok előre a 2017-es Laksmi Puja és Diwali dátumokat is.)

Szeptember 28: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Szeptember 30: Ezen a napon volt az, hogy Ráma király legyőzte Rávanát, a Rámajána eposzban tehát, amikor a jó győzedelmeskedett a gonosz felett. Bármit is teszünk, ezen a napon nagyon komoly esély van a sikerre. ég úgy is, hogy ez a nap Mritju Jóga nap is. Így az új dolgokba fogás azért némi nemű nehézségre van ítélve.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .