2017 Szeptember havának főbb spirituális napjai…

Szeptember 1: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. 

Szeptember 2: Vámana napja, aki nem más, mint Krisna pap inkarnációja és a Jupiter bolygó Istenségének napja. Természetesen ez a nap az év legjobb napja kinyomtatni otthonunk északkeleti területének védelmező Yantráját. Valamint Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Sőt ezen a napon kezdünk az őszi Pancsakarmával

Szeptember 4: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Szeptember 5: Ananta, a Hatha Jóga Istenének napja.

Szeptember 6: Telihold.

Szeptember 8: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Szeptember 9: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Szeptember 13: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Szeptember 13 és 14: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Szeptember 15 és 16: Indul az 1 éves tradicionális Hatha Jóga oktató képzés, a 4 alkalmas Ájurvéda alap tanfolyam

Szeptember 16: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Szeptember 18: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Szeptember 20: Kezdődik a Navaratri, az Istennő imádat legfontosabb ünnepe a Védikus Kalendáriumban. Újhold.

Szeptember 22: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Szeptember 27: Durgá napja. Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. (a fenti linkben megtaláljátok előre a 2017-es Laksmi Puja és Diwali dátumokat is.)

Szeptember 28: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Szeptember 30: Ezen a napon volt az, hogy Ráma király legyőzte Rávanát, a Rámajána eposzban tehát, amikor a jó győzedelmeskedett a gonosz felett. Bármit is teszünk, ezen a napon nagyon komoly esély van a sikerre. ég úgy is, hogy ez a nap Mritju Jóga nap is. Így az új dolgokba fogás azért némi nemű nehézségre van ítélve.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük