Egy Ájurvédikus mese az amláról, a citromról, a kurkumáról és a gyömbérről…

amlagingerEgyszer volt, holt nem volt egy parányi kis falucska Ájurvédikus orvosának el kellett mennie szülőfalujából, és a település átmenetileg orvos nélkül maradt. 

A környező falvak vezetőit tömörítő tanács, a szomszédos városka egyik Ájurvédikus orvosának fiát kérték fel, hogy betöltse a pozíciót. A kiválasztott kedvező asztrológiai napon az ifjú vaidya (ájurvédikus orvos szanszkrit nyelven), édesapjával együtt ökrös szekéren indult el új lakóhelyére.

A falu határához érve a fiú hihetetlenül elkeseredett és így szólt édesapjához:

“Édesapám, már percek óta amla és citrom fák között haladunk, és amerre a szem ellát gyömbér és kurkuma hajtásokat látok az út mentén. Lesz így nekem egyáltalán munkám? Fogom-e gyakorolni a gyógyítás művészetét? Ha ennyi gyógyhatású növényt termesztenek a faluban, nem is lesz rám szükség.”

Erre a tapasztalt és bölcs apuka így szólt:

“Ne aggódj fiam, alkalmazni fogod tudásod, hiszen az emberek sajnos nem is ismerik a megfelelő használatukat, és eleget sem fogyasztanak ezekből a csodaszerekből.”

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Íme még némi olvasni való az ájurvédikus csodaszerek témájában:

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Készítmények, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Mese folyamok óceánja
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

One Response to Egy Ájurvédikus mese az amláról, a citromról, a kurkumáról és a gyömbérről…

  1. Szilvás Teri szerint:

    Szia Ádám! Légyszives megosztani,hogy hogyan kell helyesen alkalmazni ezeket a növényeket,mert én nem tudom.Csak annyit tudok,hogy (és ezt is csak nagyjából) melyik mire jó.Tehát ezt is pontositsd légyszives.
    Köszönöm szépen.
    Nagyon szép napot kivánok!
    Szilvás Teri

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük