Védikus Asztrológia Előrejelzés: 2013. Augusztus

astSzóval a múltkori előrejelzést ott hagytuk abba, hogy Augusztus 5-tel a Merkúr kimegy a saját jegyéből az Ikrekből és áthalad a Rák jegyébe.

Persze a Jupiter még mindig ott lesz az Ikrekben és még vagy egy jó 10 hónapig ott is marad, de ezt nem fogom újra leírni, mert ha ide a kattintotok, az benne van az utolsó előre jelzésben, de egyértelmű, hogy azóta más is változott az égbolton.

A belső harcok még mindig meghatározó élmény lesz a kicsiny kis lelkeinkben, de most nem a Jupiter/Merkúr végett a spirituális és a materiális gondolkodásunk ütközik, hanem azáltal, hogy a Merkúr a Hold jegyébe lesz, és a Hold az érzelmeink bolygója, így most az érzelmi és a racionális intelligenciánk fog egymással szembe kerülni.

Szerencsére most minden más zavaró tényező nélkül a Nap is a Rákban lesz egészen Augusztus 16-ig, és így legalább az meg fog könnyebbülni, hogy beszélni tudjunk a belső világunkról. Mint sokan már tudjátok a Nap és Merkúr együttállás mindig igaz, tanító beszédet jelent és jó kommunikációs képességeket is rejt magában, szóval ezzel az állással ki tudjuk majd adni magunkból a kételyeinket és vágyainkat.

Közben Augusztus 11-én a Vénusz majd bele halad a Szűz jegyébe, ahol a lehető leggyengébb pozícióba kerül majd és ott is lesz egészen Szeptember 5-ig ami azért nehezíteni fogja a helyzetet. A Vénusz gyengesége kihathat az érzelmi és érzéki világunkra is. A Vénusz a luxussal, a kényelemmel, az ínyencséggel és a tanult szexualitással is kapcsolódik. Szóval egy olyan szakaszban, amikor a Hold és a Merkúr az érzelmi és az analitikus intelligenciánk finom beállításokon dolgoznak, érdekes lehet az a jelenség, amikor a Vénusz, ami az önjutalmazás bolygója is egyben a lehető leggyengébb helyen áll.

Szóval itt az idő még egy kis belső munkára!

Ezt még az is bonyolítja, hogy a Mars is áthalad a lehető leggyengébb helyzetébe Augusztus 18-án, ami szintén kapcsolódik a fizikai én érzetünknek. Amint már mondottam a Vénusz a tanult szexualitás, a Mars meg az ösztönös szexualitás. Szóval a zsigerből jövő önjutalmazási mechanizmusaink a Marssal kötődnek, így ez is rátesz majd egy lapáttal a belső dolgainkra.

Persze a két nagy karmikus tanító bolygó a Szaturnusz és a Rahu még mindig a Mérlegben vannak, azaz a természetes zodiákus partnerkapcsolattal kötődő jegyében, szóval előtérbe kerülhetnek a „ki mit kap a kapcsolatában és a partnerétől” témakör, de ne feledjük a mostani szakasz finombeállításokról szól.

Ilyenkor mindent figyelembe kell venni. A Védikus Pszichológia fő dilije az, hogy egy kapcsolat nem csak 2 félről szól, de magáról a kapcsolatról is. Sokszor az is megfigyelhető kapcsolatoknál, hogy olyannyira nagy az elfogadás, a szeretet és a másik megbecsülése a feleknél, hogy szinte önfeláldozva is, de olyan mértékben fogadják el egymás dolgait és bajait és bánatait, hogy az már ártalmas a kapcsolatra nézve.

Emberek hajlamosak jóságból és szeretettből elmenni olyan irányba, hogy az lehet, hogy mint áldozat jó mindkét félnek a másik irányából, de pl. ha ez azzal jár, hogy próbálunk minél több időt adni a másiknak, hogy töltődjön, eddzen az egy idő után már a kapcsolat rovására megy, mert elkezdünk egymással kevesebb időt eltölteni.

Szóval a mostani idő ezek, és ezekhez hasonló finombeállításokat fognak előtérbe helyezni, hajrá!

Persze a Ketu a Kosba van, tehát sokat fogunk agyalni a dolgainkon, és a megoldás szemszögéből és hajlandóak leszünk befogadni alternatív irányokból érkező tanításokat is, meg a lassú bolygók pont ugyanott vannak, mint a múltkori bejegyzésben, de az már át lett tárgyalva.

Pár hét múlva újra jelentkezem.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük