Augusztus 30 lesz a jelentkezési határidő az idei nepáli útra, és Augusztus 19-én pedig tartunk egy kis eligazítást is…

Az idén picit elkéstem a szervezkedéssel, de kb. már ennek a hónapnak a végére azért nagyjából tudni kellene, hogy hányan vagyunk az útra, mert Augusztus végétől akárhogyan is számolom egy 40 napon belül már indulni is fogunk.

Pluszban ma Mrigashira csillagképben van a Hold és Augusztus 30-án is ott lesz, szóval így mindenkinek lesz egy egész Hold töltéje eldönteni, hogy jön-e vagy sem.

És akkor még a kérdésitekre való tekintettel üljünk össze Augusztus 19-én este 8 órakor a Kutirban, az esti Hatha Jóga óra után, és akkora már mindent fogok én is tudni, hogy melyik légitársaság lesz idén a nyerő, hogy minket vihessenek. Milyen lesz az idő, mert addigra azért már a monszun vége megjósolható lesz, és abból ki tud ám derülni, hogy milyen lesz ott az ősz, stb.

Swayambhunath_in_Kathmandu_Valley,_Nepal

Most erre a bejegyzésre azt az érdekességet gondoltam tálalni Nepálról, hogy túra cipőn kívül mást nem szabad innen oda ki vinni, mert ott minden mászó cucc töredék áron van, és minden kiváló minőség is, a cipővel is csak annyi a baj, hogy abban a pár napban, amit a hegyek előtt Kathmanduban és Pokharában töltünk, nem lehet bejáratni egy cipőt egy ilyen kaliberű túrára.

Azoknak viszont, akik már annyira tudják, hogy jönnek, és most akarják megvenni a bakancsaikat, mert bizony most olcsóbb lesz, mint pl. Október elején, akkor olyan cipőt kell keresni, ami nem nagyon nehéz terepre kell, és köves valamint kavicsos utakra lettek kitalálva és nem sziklásra.

Egyébként a nepáli cuccok igen csak jó minőségűek, nekem majd most kell lecserélni egy 2007-ben vásárolt hátizsákot, ami azért azóta 10 hónapot megjárt Ázsiában az elmúlt 6 évben és mindent bírt. A nepáli túráktól kezdve, a sharjahi bevásárlásokon át, a Thaiföldi Szongkram fesztiválon keresztül az indiai vonat utakat, de én még itthon is azt a hátizsákot nyúztam, szóval jó a kinti anyag.

Nem beszélve arról, hogy amikor jó pár éve kijött a North Face egy új Summit Series kabáttal, amit ott 6000 forintért vettem az Ágimnak, az itthon még 8 hónapig nem is volt a boltokban, és amikorra lett, akkor meg 98 ezerért vesztegették darabját a boltokban.

Egy szó, mint száz, a túra cumót ott kell összepattintani.

Om Tat Sat

És egyébként a tervezett út leírása…

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Utazás
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük