Védikus Asztrológiai Előrejelzés 2013. Június

astrojunEgy teljesen új kép állt elő, míg nem jelentkeztem. Több mint egy évvel azután, hogy a Jupiter átlépett a Bikába, most újra tovább állt, és áthaladt az Ikrekbe.

Az Ikrek jegyében a Jupiter nem igazán érzi jól magát, mert az Ikrek uralkodó bolygója a Merkúr és ez a két bolygó nem a nagy barátságukról híresek. A bolygók közötti viszály a védikus történelemben egy „apró” incidens miatt lépett életbe. A Jupiter bolygó felesége Tárá, lelépett a Holddal és az ő frigyűkből született meg a Merkúr. Szóval szerintem elég egyértelmű a két bolygó közti ellentét.

Ránk nézve ennek az ellentétnek a hatását úgy érezzük leginkább, ahogyan a Jupiter hatásai szembe kerülnek a Merkúréival. A Jupiter a spirituális intelligenciánk bolygója, míg a Merkúr inkább a racionális, száraz és borotva éles analitikus gondolkodás bolygója.

A Jupitert a diszkriminációs intellektus mögöttes ereje is, és itt a diszkriminációt jó értelemben használom. Tehát arra a képességre gondolok, hogy megtudjuk különböztetni a jót és a rosszat, vagy, hogy bizonyos helyzetekben magasabb elvek mentén döntünk úgy, hogy valamit megteszünk vagy sem, ez a Merkúrnál teljes mértékben hiányzik.

A Merkúr csak a tények mentén halad, mindig és mindenkoron racionálisan dönt, hideg fejjel. Ez az elkövetkező egy évben, amíg átlép a Jupiter a Rák jegyébe (2014. Június 18-án fog áthaladni a Jupiter) okozhat belső harcot a lelkünkbe. Harcot ahol a lelkünk egy picit összecsap az agyunkkal.

Ez a hatás még erősebb lesz egészen 2013. Augusztus 5-ig, ameddig a Merkúr is az Ikrekben lesz, nemcsak a Jupiter.

Persze az egészben ott van az a csavar is, hogy az Ikrekben most ott van a Vénusz is, így nemcsak a tudatos gondolkodásunk és a lelki énünk párbajozik egy picit bennünk, de ez mind keveredik egy keveset a Vénusszal is, ami énünk annak a részéért felelős, ami az önjutalmazással, a hobbinkkal, az ínyencségeinkkel és az élvezeteinkkel kapcsolatos.

Szóval most még egy hónapig, egészen Július 5-ig így lesz, belsőharc, de ez a hónap az elmélkedés ideje, használjuk ki jól, mert most egyszerre fog találkozni az intelligenciánk, a lelkünk és élvezetekkel kapcsolatos igényünk. Végezzünk belső munkát, most rá jöhetünk, hogy mi az ami jót tesz nekünk, mi az ami tölt minket, és ha ráérzünk erre, akkor még azt is elérhetjük, hogy az intellektusunk és a lelkünk is ki tudjon ezen egyezni, hogy a Merkúr is és a Jupiter is befogadja és értékrendé váljon az, amire most rájövünk.

És szép lassan rá léphetünk majd a megvalósítás pályájára is. Először a Nap halad át az Ikrekbe Június 15-én, aztán Július 5-től meg a Mars is csatlakozik a bulihoz az Ikrekben.

Mind a Nap és mind a Mars is tűz bolygók, azaz aktivitás és fizikai bolygók, amelyek hozzásegít minket ahhoz, hogy megtudjuk valósítani álmainkat. Már többször is írtam a Nap/Mars együttállásról és most megint az lesz, a bolygóállás, ami szinte minden nagy embernek meg van, aki a semmiből lett naggyá, saját erőből és nem mások segítségével.

Szóval hajrá!

A többi bolygóállásról most nem írok, szerintem a fent említett cuccok pont elég elfoglaltságot tudnak adni nekünk. Talán még annyit, hogy a lassú Szaturnusz elkezdte adni a kijózanító hatását a Rahunak. Emlékeztek arra, amikor tavaly nyáron a Szaturnusz kihátrált a Mérlegből és szinte egyből hatással volt a világ gazdaságára, ez kezdődött el ismét. Elkezdett kipukkadni a Rahu, az illúzió bolygójának hatása. Szóval vigyázzunk újra bukta lesz a tőzsdén, a pénzpiacon, stb.!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük