Védikus Asztrológia: A bolygók negatív hatásainak semlegesítése: Fókuszban a Mars…

Ma is egy elég szigorú nap van asztrológiailag, és azon gondolkodom, hogy mi lenne nálunk nyugaton egyrészről az elfogadható korrekciós rendszer, és nem utolsó sorban pedig az, hogy mi kivitelezhető itt Európában.

Azt már sokszor mondtam és írtam nektek, hogy a Védák tudományai igencsak összekötődnek. Az Ájurvéda kapcsolódik az Védikus Asztrológiához, és a Vasztuhoz is, de kapcsolatos a klasszikus zenéhez is, és a színjátszáshoz is.

Persze nálunk nyugaton is néha előtérbe kerülnek olyan kapcsolatok, amelyek egész egyszerűen megkönnyítik az életünket, lásd az Alexander technika egy színészettel foglalkozó embertől fakadt, de ott vannak azok az érdekes kutatások is, hogy a zene miként hat ránk, stb., stb.

Na, ezek a felfedezések a Védák könyveiben már benne voltak 5000 évvel ezelőtt is.

De sok szónak is egy a vége, a Védák ezeket a tudományokat egyben, és hasonlóként is kezelik.

Tehát a Védikus Asztrológiában is van egy pici Ájurvédikus szerű hozzáállás, tehát ha valamiben hiány állapot lép fel ott pótolni kell. Tehát, ha van egy ilyen Keddünk, mint ma, akkor a Mars bolygót lehetne egy picit engesztelgetni, mert a keddi napok uralkodó bolygója a Mars.

Egyébként Keddenként majmokat megetetni barna cukorral kiváló hatással bírhat ezekre a napokra, de hát itthon azért ez egy picit körülményesebb, mint Indiában. Kivéve, ha van éves bérletünk az állatkertbe! De már erről is írtam nektek. Persze ott van az a jó kis mantra, ami itt lesz majd a bejegyzés alján, de hát nem mindenki olyan mantrázós faja.

Valamint a Védikus rendszerben vannak hosszú távú megoldások is, mint pl. ültess egy neem fát a hátsó kertedbe, és akkor a Mars negatív hatásai könnyebben kezelhetővé válnak. De hát itthon nem lehet neem fát ültetni!

Szóval akkor, íme néhány megoldható korrekció a bolygók negatív hatásainak a kezelésére:

 • Rendszeresen ajándékozzunk vörös rézből és mázas agyagból készült tárgyakat szeretteinknek és barátainknak.
 • Rendszeresen adományozzunk mesterembereknek szerszámokat ajándékba, vagy edzőtermekben és/vagy rendőri szerveknek adakozzunk, amiből a fegyver készleteiket tudják frissíteni. Itt persze a gyakorló fegyverek is beszámítanak.
 • Etessünk teheneket, amikor csak tudunk. (Könnyebb, mint majmot etetni.)
 • Hordjunk be ajándék édességet a lakó vagy munkahelyünkhöz közeli templomokba.
 • Járjunk zarándok utakra.
 • Kényeztessük női rokonainkat, amennyire csak lehet.

Ez egy elég jó repertoár, nem?

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ui: És a beígért mantra fonetikusan leírva:

„Om Ugram Víram Mahá Visnum

Dzsvalantam Szarvato Mukham

Nriszimham Bhisanam Bhadram

Mrityor Mrityum Namámjaham”

„Felajánlom tiszteletem a félelmetes Hősnek, a nagy Visnunak, kinek megannyi szájából tűz zúdul alá, aki rettenetes, de mint Nriszimha, hívei felé kedvező is, és akitől még a halálnak is halálfélelme támad.”

Uui: Amennyiben a Mars bolygóhoz mantráznánk, akkor én a képen lévő mantrát ajánlanám. Természetesen egy olyan spirituális kultúrában, ami ráadásul sok ezer éves elvárható, hogy millió egy ezer mantra legyen fellelhető a Marshoz, de én még is ezt ajánlom.

Azért mert ezt a mantrát Srila Vjászadéva írta, aki nem mellesleg leírta az összes Védát is!  

Mondhatjuk a mantra mind az 5 sorát is. De lehet mantrázni csak az utolsó sort, vagy csak az első négyet is. De amennyiben maradandóan szeretnénk kezelni a Mars problémáinkat a horoszkópunkban én azt mondanám, hogy mantrázzuk el a teljes 5 sort, 10,000-szer, 22 nap alatt, amit egy jó asztrológiai kedden kezdünk!

A mantra fonetikus átírása és jelentése:

dharani garbha szambhutam, vidjutkánti szamaprabha,

kumáram sakti hasztam ca, tam mangalam pranamámjaham.

om hum srim mangalája namaha. 

“Felajánlom a tiszteletem a Mars bolygónak, aki a Föld Anya méhéből született, aki úgy ragyog, mint egy villám és aki, egy lándzsát tartó fiatal herceg képében jelenik meg!”

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

4 Responses to Védikus Asztrológia: A bolygók negatív hatásainak semlegesítése: Fókuszban a Mars…

 1. Csillandi szerint:

  Az utolsó megoldás tetszik, ha én vagyok az alany. Úgyis kivan a vállam a baba emelgetéstől.:-D

 2. Visszajelzés: Ha már egy fura kedd van, akkor írok nektek egy kicsit a Marsról, a keddi napok Istenéről… | Bhakti Kutir

 3. Visszajelzés: Sorozatunk folytatódik: Hogyan engeszteljük ki a bolygók negatív hatásait, fókuszban a Szaturnusz… | Bhakti Kutir

 4. Visszajelzés: Ha már egy fura kedd van, akkor írok nektek egy kicsit a Marsról, a keddi napok uralkodó bolygójáról… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük