Van olyan aspektusa az utazásnak, ami erősebben stresszoldó, mint a szex!

Nagyon sok dologról gondoljuk azt, hogy stresszoldó hatású, pedig nem. Ilyen pl. a meditáció és a különféle lelkigyakorlatok is. Amelyek egyáltalán nem stresszoldóak, viszont erősítik a tudatot, és a lelket, aminek hatására jobban bírjuk, és ügyesebben kezeljük a stresszt.

Arról már írtam nektek, hogy létezik azaz 5 dolog, ami ténylegesen oldja a stresszt, de ebbe az ötösbe sem tartozik az utazás! Az utazás egy csomószor komoly mennyiségű stresszel jár.

Ki érni időbe, beleférek-e a súly határba, sorba állás imitt-amott, találkozás hivatalnokokkal, késik a járat, megjön-e a csomag, a szállást megtalálni, tök gáz a szoba, nem beszél senki angolul, de magyarul sem, átvágtak a pénzváltásnál, az interneten nem volt feltüntetve a múzeum nyári nyitva tartása, furi a kaja, stb.

Szóval az utazás nem stresszoldó, viszont amikor már eltelt egy kis idő, és újra éljük az utazást, és visszanézzük a képeinket, és a videóinkat, olyan szerotonin termelésbe kezd a szervezetünk, amihez nincs fogható! (A szerotonin az egyik boldogság hormonunk!)

Sőt így retrospektív módban, az utazás több boldogság hormont idéz elő, mint az amikor visszaemlékezünk egy intim együttlétre, vagy akár visszanézünk egy házi szerelmeskedős videót!

Szóval utazzunk sokat, és tárazzunk be sok-sok olyan élményt, amivel megoldjuk majd azokat az éveket is szerotoninból, amikor már nem leszünk képesek utazgatni!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Utazás
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük