Dattatréja 10. guruja a tenger/óceán…

Dattatréja vándorlásai során eljutott a tengerig/óceánig és azon morfondírozott, hogy ennek a hatalmas víztömegnek a nyugalma az, amit a jóginnak, tehát a jóga gyakorlóknak is ki kellene fejleszteniük magukban. 

Hiszen a a tenger/óceán hatalmas mennyiségű vizet fogad magában, de ettől ő nem változik. Jöhetnek sebes és hordalékos folyók, vagy lassú és tiszta patakocskák, de minden tengerré/óceánná változik benne.

Sőt az sem zavarja meg ezt a nyugalmat, ha az esős évszakban óriási mennyiségű víz érkezik belé, de az sem, ha a száraz időszakban éppen csak becsordogál némi kis nedvesség.

Ugyanekkor a tenger/óceán az ő saját hatalmát, rejtve tartja. Senki sem tudja, hogy milyen mély, széles vagy azt, hogy mennyi vizet foglal magába. Tehát hatalmas ereje képes befogadni szinte mindent, de ez nem változtat rajta. Ő nyugodt marad, és nem kérkedik erejével. 

Ilyen maga a Jógin is!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Dattatréje előző guruja, a piton

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük