Dattatréja 10. guruja a tenger/óceán…

Dattatréja vándorlásai során eljutott a tengerig/óceánig és azon morfondírozott, hogy ennek a hatalmas víztömegnek a nyugalma az, amit a jóginnak, tehát a jóga gyakorlóknak is ki kellene fejleszteniük magukban. 

Hiszen a a tenger/óceán hatalmas mennyiségű vizet fogad magában, de ettől ő nem változik. Jöhetnek sebes és hordalékos folyók, vagy lassú és tiszta patakocskák, de minden tengerré/óceánná változik benne.

Sőt az sem zavarja meg ezt a nyugalmat, ha az esős évszakban óriási mennyiségű víz érkezik belé, de az sem, ha a száraz időszakban éppen csak becsordogál némi kis nedvesség.

Ugyanekkor a tenger/óceán az ő saját hatalmát, rejtve tartja. Senki sem tudja, hogy milyen mély, széles vagy azt, hogy mennyi vizet foglal magába. Tehát hatalmas ereje képes befogadni szinte mindent, de ez nem változtat rajta. Ő nyugodt marad, és nem kérkedik erejével. 

Ilyen maga a Jógin is!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Dattatréje előző guruja, a piton

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .