Egy hihetetlen gesztus Nepál és a nepáli gyerekek irányába…

rcÉn még nem írtam nektek a nepáli földrengésről, mert még mindig egy kicsit légsújtott állapotban vagyok miatta. Az elmúlt 15-16 évben összesen majd egy évet töltöttem Nepálban, és habár ezt borzasztóan fáj elismerni, az elmúlt időkben szívesebben járok Nepálba, mint Indiába.

Majd szerintem mi is tudunk tenni valamicskét Nepálért, de még elő kell álljak valami okos gondolattal. Én az angol-szász adománygyűjtésben hiszek, mármint, hogy kicsi összegeket lehet felajánlani, mondjuk azt per fő akár többször is, mert az egészségesebb, ha sokan adnak keveset, és így előállítani a nagy pénzeket, meg abban, hogy amint valaki adakozik, az azonnal látható legyen valamilyen netes fórumon, hogy elkerülhető legyen a sunda-bunda.

Mindegy erre még visszatérünk, de híradásképpen a fő baj az, hogy Katmanduba egy út vezet be és ki, így nagyon lassú bármit is oda juttatni, így nincs víz, nincs étel, nincsenek felszerelések. Múlt héten egy üveg ásványvíz 1500 forint volt, ami általában kb. 55-60 forint. Most hagyni kell a nagyokat neki futni, Vörös Kereszt, ENSZ, stb. Az indiai kormány is hihetetlenül teljesít. Mi majd később az újra építésben lehetünk majd hasznosak, szerintem.

De, hogy jó hírrel is szolgáljak, egy egészen elképesztő dolog történt. Lehet őt nem szeretni, vagy isteníteni, de valószínű, hogy minden idők egyik legnagyobb futballista zsenije a mi kis világunknak a Portugál Christiano Ronaldo.  Ő, a Save the Children szervezeten keresztül felajánlotta éves fizetésének több mint 40 %-át, azaz 7 millió Eurót a nepáli túlélőknek. Le a kalappal.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Utazás
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

One Response to Egy hihetetlen gesztus Nepál és a nepáli gyerekek irányába…

  1. Visszajelzés: Reggel 9-kor jógázunk együtt a világtörténelem első nemzetközi jóganapján, Nepálért… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük